Šokoladu glaistyti eklerai su grietinėlės kremu

Tikrai papuoš šventinį stalą.
Eklerai su grietinėlės kremu, Jurgitos Vaskel nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Porcija: 8 eklerai

Tešlai reikės:

65 ml vandens;
65 ml pieno;
55 g sviesto;
1 šaukštelio cukraus;
druskos;
100 g miltų;
3 vidutinio dydžio kiaušinių.

Karamelei reikės:

50 ml vandens;
100 g cukraus.

Kremui reikės:

300 ml grietinėlės (35 proc.
riebumo);
1 šaukšto kakavos miltelių;
2 šaukštų miltelinio cukraus.

Glajui reikės:

40 ml grietinėlės;
70 g juodojo šokolado;
1 šaukštelio rapsų aliejaus.

Tešlai į prikaistuvį supilti vandenį, pieną, sudėti sviestą, cukrų ir druską. Kaitinti ant didelės kaitros, kol sviestas ištirps, o skystis užvirs. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir išmaišyti mediniu šaukštu.

Ant vidutinės kaitros kaitinti nuolat maišant dar 4–5 minutes, kol tešla sukibs į kamuolį. Tada nukelti nuo kaitros ir palikti kelias minutes atvėsti.

Po vieną elektriniu plakikliu įplakti kiaušinius (įmušus kiaušinį, kiekvieną maišyti po 1 minutę).

Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.

Į konditerinį maišelį (pritvirtinus 1,5 cm skersmens antgalį) sukrėsti tešlą ir išspausti aštuonis 12–15 cm ilgio eklerus. Kepti 25–30 minučių, kol pakils ir dailiai pagels. Išjungus orkaitę praverti dureles ir palikti visiškai atvėsti.

Karamelei į prikaistuvį supilti vandenį ir cukrų. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol skystis pagels. Tada nukaisti, supilti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir palikti atvėsti. Paskui susmulkinti į trupinius.

Kremui grietinėlę išplakti su kakava ir milteliniu cukrumi. Eklerus perpjauti perpus horizontaliai. Į konditerinį maišelį sukrėsti kremą, išspausti ant vienos eklero pusės ir uždengti kita. Padėti į šaldytuvą ir paruošti glajų.

Pašildyti grietinėlę, sudėti sulaužytą šokoladą ir palikti, kad ištirptų. Viską išmaišyti ir įmaišyti aliejaus. Palikti 10 minučių atvėsti.

Eklerus apšlakstyti glajumi ir pabarstyti karamelės trupiniais.

Daugiau receptų rasite knygoje:

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.

Maisto tinklaraštininkė Asta: sveikesni blynai – be didelių pastangų

Vasario 10 dieną Rumšiškėse praūžė Užgavėnių šventė, kurioje lankytojai ne tik galėjo prisidėti prie žiemos varymo iš kiemo pramogų, bet ir paraugauti trispalvių blynų.