Šokoladu glaistyti eklerai su grietinėlės kremu

Tikrai papuoš šventinį stalą.
Eklerai su grietinėlės kremu, Jurgitos Vaskel nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Porcija: 8 eklerai

Tešlai reikės:

65 ml vandens;
65 ml pieno;
55 g sviesto;
1 šaukštelio cukraus;
druskos;
100 g miltų;
3 vidutinio dydžio kiaušinių.

Karamelei reikės:

50 ml vandens;
100 g cukraus.

Kremui reikės:

300 ml grietinėlės (35 proc.
riebumo);
1 šaukšto kakavos miltelių;
2 šaukštų miltelinio cukraus.

Glajui reikės:

40 ml grietinėlės;
70 g juodojo šokolado;
1 šaukštelio rapsų aliejaus.

Tešlai į prikaistuvį supilti vandenį, pieną, sudėti sviestą, cukrų ir druską. Kaitinti ant didelės kaitros, kol sviestas ištirps, o skystis užvirs. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir išmaišyti mediniu šaukštu.

Ant vidutinės kaitros kaitinti nuolat maišant dar 4–5 minutes, kol tešla sukibs į kamuolį. Tada nukelti nuo kaitros ir palikti kelias minutes atvėsti.

Po vieną elektriniu plakikliu įplakti kiaušinius (įmušus kiaušinį, kiekvieną maišyti po 1 minutę).

Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.

Į konditerinį maišelį (pritvirtinus 1,5 cm skersmens antgalį) sukrėsti tešlą ir išspausti aštuonis 12–15 cm ilgio eklerus. Kepti 25–30 minučių, kol pakils ir dailiai pagels. Išjungus orkaitę praverti dureles ir palikti visiškai atvėsti.

Karamelei į prikaistuvį supilti vandenį ir cukrų. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol skystis pagels. Tada nukaisti, supilti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir palikti atvėsti. Paskui susmulkinti į trupinius.

Kremui grietinėlę išplakti su kakava ir milteliniu cukrumi. Eklerus perpjauti perpus horizontaliai. Į konditerinį maišelį sukrėsti kremą, išspausti ant vienos eklero pusės ir uždengti kita. Padėti į šaldytuvą ir paruošti glajų.

Pašildyti grietinėlę, sudėti sulaužytą šokoladą ir palikti, kad ištirptų. Viską išmaišyti ir įmaišyti aliejaus. Palikti 10 minučių atvėsti.

Eklerus apšlakstyti glajumi ir pabarstyti karamelės trupiniais.

Daugiau receptų rasite knygoje:

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Saldainiai „Akmenuotas kelias“

Lengvai ir greitai pagaminami saldainiai.

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Žemaičių blynai

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Tiesiog burnoje tirpstantis varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Greita ir labai skanu – grikių kotletai

Prisiminiau labai seniai bekeptus grikių kotletus. O Jūs mėgstate grikius? Jei taip, – receptas žemiau.

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.