Šokoladu glaistyti eklerai su grietinėlės kremu

Tikrai papuoš šventinį stalą.
Eklerai su grietinėlės kremu, Jurgitos Vaskel nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Porcija: 8 eklerai

Tešlai reikės:

65 ml vandens;
65 ml pieno;
55 g sviesto;
1 šaukštelio cukraus;
druskos;
100 g miltų;
3 vidutinio dydžio kiaušinių.

Karamelei reikės:

50 ml vandens;
100 g cukraus.

Kremui reikės:

300 ml grietinėlės (35 proc.
riebumo);
1 šaukšto kakavos miltelių;
2 šaukštų miltelinio cukraus.

Glajui reikės:

40 ml grietinėlės;
70 g juodojo šokolado;
1 šaukštelio rapsų aliejaus.

Tešlai į prikaistuvį supilti vandenį, pieną, sudėti sviestą, cukrų ir druską. Kaitinti ant didelės kaitros, kol sviestas ištirps, o skystis užvirs. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir išmaišyti mediniu šaukštu.

Ant vidutinės kaitros kaitinti nuolat maišant dar 4–5 minutes, kol tešla sukibs į kamuolį. Tada nukelti nuo kaitros ir palikti kelias minutes atvėsti.

Po vieną elektriniu plakikliu įplakti kiaušinius (įmušus kiaušinį, kiekvieną maišyti po 1 minutę).

Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.

Į konditerinį maišelį (pritvirtinus 1,5 cm skersmens antgalį) sukrėsti tešlą ir išspausti aštuonis 12–15 cm ilgio eklerus. Kepti 25–30 minučių, kol pakils ir dailiai pagels. Išjungus orkaitę praverti dureles ir palikti visiškai atvėsti.

Karamelei į prikaistuvį supilti vandenį ir cukrų. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol skystis pagels. Tada nukaisti, supilti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir palikti atvėsti. Paskui susmulkinti į trupinius.

Kremui grietinėlę išplakti su kakava ir milteliniu cukrumi. Eklerus perpjauti perpus horizontaliai. Į konditerinį maišelį sukrėsti kremą, išspausti ant vienos eklero pusės ir uždengti kita. Padėti į šaldytuvą ir paruošti glajų.

Pašildyti grietinėlę, sudėti sulaužytą šokoladą ir palikti, kad ištirptų. Viską išmaišyti ir įmaišyti aliejaus. Palikti 10 minučių atvėsti.

Eklerus apšlakstyti glajumi ir pabarstyti karamelės trupiniais.

Daugiau receptų rasite knygoje:

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardus sūrio kepsnys – vos iš 3 produktų!

Gal savaitgaliui kepsniukų? Ne riebių kiaulienos ar kiek pabodusių vištienos, bet… jo didenybės naminio sūrio (jei tokio neturite, kur gauti, tiks ir parduotuvinis). Taigi, šiandien siūlome bemėsius kepsnius, kurie skanumu visai nenusileidžia mėsingiesiems.

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Pustrapės tešlos pyragas su citrininiu kremu ir braškėmis.

Labai gardus nekeptas karamelinis pyragas

Paprastas, skanus, karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais.

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Tai švelnūs, riebūs, tiršti, labai skanūs ir baisiai geri ledai.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.