Šokoladinis vaflių tortas

Dėjau 100 g juodojo ir 100 g pieniško šokolado. Kremas išėjo labai švelnaus skonio. Originaliame recepte buvo nurodyta tortą stingdyti apie 6-8 val., bet mano sustingo daug greičiau - po 3-4 val.

Reikės:

200 g juodojo šokolado
150 g kambario temperatūros sviesto
70 g cukraus pudros
2 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. tirpios kavos
10 vaflių lakštų (manieji buvo 16x30 cm.)

Gaminame

* Šokoladą sulaužyti gabalėliais ir ištirpinti ant vandens garų vonelės.

* Truputį atvėsinti, tuomet į šokoladą sudėti gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, susmulkintas tirpios kavos granules. Viską plakti mikseriu apie 5 min.

aj-receptai.blogspot.com nuotr.

* Kremu tepti vaflių lakštus ir dėti juos vieną ant kito gerai prispaudžiant. Torto viršutinį lakštą taip pat aptepti kremu; galima apibarstyti šokolado drožlėmis. Palaikyti šaldytuve, kol kremas sustings.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis