Šokoladiniai triufeliai

Paprasti, šiek tiek karstelėję, su aitriąja paprika, žiupsneliu cinamono ir traškiu sausainių trupinių apvalkalu triufeliai ir garuojantis kavos puodelis nukels į svajonų šalį.

Trukmė: 10-15 min. gaminti, 1-2 val. šaldyti
Porcijos/kiekis: apie 15 triufeliukų

Reikia:

• 45 g natūralaus sviesto
• apie 2 v.š. riebesnės grietinės
• 200 g konditerinio šokolado (50-60 proc. kakavos)
• v.š. cukraus
• 1/2 cinamono
• 1/4 čili miltelių
• 1 v.š. brendžio arba romo
• kakavos miltelių (nesaldintų, apvoliojimui)
• kelių sutrupintų karamelinių sausainių (apvoliojimui)

Fotolia nuotr.

Gaminame

1. Ištirpinkite šokoladą drauge su sviestu ir grietine prikaistuvyje, kaitindami ant silpnos ugnies, ir pastoviai maišydami. Galite ištirpinti karšto vandens vonelėje, t.y., įstatę dubenėlį su sutrupintu šokoladu sviestu ir grietine į kitą indą su karštu vandeniu. Jei norite, kad ištirptų greičiau – reikės pastoviai maišyti.

2. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite cukraus, čili miltelių, kakavos, brendžio ar romo. Nebijokite, alkoholis šiuose saldainiuose beveik nesijaus, t.y., tikrai nepasigersite. Viskas – dėl aromato ir pikantiškumo. Taigi, kai viską įmaišysite, masę supilkite į gilė lėkštę (aš naudoju sriubos). Lėkštę padėkite į šaldytuvą ir laikykite kokias 1-2 valandas, kol masę sustingsta taip, kad galima formuoti saldainius.

3. Sutrupintus sausainius ir šiek tiek kakavos suberkite į dubenėlį. Naudokite maždaug 2-3 sausainius ir 4 šaukštus kakavos. Turėtų pakakti. Išimkite masę iš šaldytuvo, rankelėmis voliokite saldainius, formuodami burbuliukus, kuriuos apvoliokite kakavos milteliuose ir trupintuose sausainiuose. Dar 30 minučių paruoštus saldainius palaikykite šaldytuve. Skaniausi jie būna šalti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis