Sočioji žuvienė

 (2)
Soti ir skani sriuba. Ir ją labai sveika valgyti.
Sočioji žuvienė
© Fotolia nuotr.

Mums reikės:

300 g žuvies sriubos rinkinys;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 puodelis pjaustytų svogūnų;
1/4 puodelio kapoto saliero;
1 kubeliais pjaustyta bulvė;
3 puodeliai vandens;
1/2 puodelio ryžių;
1 lauro lapas;
3/4 arbatinio šaukštelio druskos;
400 g pjaustytų pomidorų, nenusausintų;
1/4 puodelio maltų šviežių petražolių.

Gaminame:

* Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje, sudėkite pjaustytus svogūnus, salierus. Kepkite viską pamaišydami, kol ingredientai suminkštės.

* Dideliame dubenyje užvirinkite vandenį, sudėkite į jį visus likusius ingredientus, išskyrus žuvį ir petražoles. Pavirkite apie 10 min.

* Po 10 min į verdantį mišinį sudėkite žuvį.

* Virkite viską, kol išvirs žuvis. Tai užtruks iki 20 min. Skytis neturi itin intensyviai kunkuliuoti.

* Galiausiai sudėkite petražoles.

* Labai tinka sužiedėjusios duonos rieke pagardinti - išvirus galima pašalinti. Pagardins puikiai.

* Viską dar kartelį permaišykite ir ragaukite.

gileskromelis.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Kas yra svarbiausias itališkų Kalėdų elementas?

Kalėdos Italijoje – tai pati svarbiausia metų šventė, mylima kiekvieno italo.

Šventiniam stalui – maisto tinklaraštininkių patiekalai iš burokėlių. RECEPTAI (2)

Sekmadienį Julijos Janus naujai įrengtų namų virtuvėje susirinko garsiausios maisto tinklaraštininkės, kulinarinių knygų autorės – Renata Ničajienė, Nida Degutienė bei visa tinklaraščio „Miško žvėrys“ kūrėjų komanda – Lina, Asta ir Julė.

Vokiškos Kalėdos: be kokių patiekalų neįsivaizduojame šventinio stalo (5)

Vokietijos kalėdinius patiekalus restorane „Steakhouse Hazienda“ pristatė kūrybingoji šefė Rima Remeikienė ir garsi šalies verslininkė Rasa Martens su vyru, kilusiu iš Vokietijos – Johannu Martens. Vokietijos šventinių patiekalų paslapčių ją išmokė vyras, todėl dabar gali gardžiais receptais ir tradicijomis pasidalinti ir su Lietuvos šeimininkėmis.

Persimonų ir varškės apkepas (2)

Lengvas ir tiesiog tirpstantis burnoje.

Keptos bulvės, įdarytos varške

Senai pamirštas patiekaliukas, kai su įdarais gali improvizuoti, kaip tik širdis geidžia arba ką sufleruoja šaldytuvo turinys.

Minkštutis obuolių pyragas (1)

Nuėmėme obuolių derlių, tad griekas neiškepti skanaus obuolių pyrago.

Biskvitinis medaus tortas (1)

Minkštas, kvapnus biskvitinis medaus tortas su grietinėlės ir grietinės kremu.

Medaus ir sojos vištiena (1)

Vištiena marinuota saldžiame medaus ir sojų padaže.

Vištienos šnicelis su agurkų salotomis

Šis patiekalas bus įtrauktas į mūsų mėgiamiausius. Labai skanu. Vištiena minkšta, sultinga su traškia šviežios duonos, prieskonių ir Parmezano plutele. Agurkų salotos taip pat neblogos, paprastos, su japonišku 'tvistu' - užpilu.

Imbierinis morkų pyragas

Dar vėsiais ankstyvo pavasario rytais ir vakarais taip norisi ko nors šildančio: karšto arbatos puodelio, pūkuotos antklodės, kailinių šlepečių… o gal pabandykite pasigaminti imbierinio morkų pyrago su glaistu?

Šorena pristato 6 kalėdinius gruziniškus patiekalus (5)

Gruzijos kalėdinius patiekalus pristačiusi dainininkė Šorena Džaniašvili džiaugėsi galimybe lietuviams išsamiau pristatyti savo tėvynės tradicijas.

Makaronai su žirneliais ir kumpiu

Labai skanūs, paprasti, greiti 'Kaspinėliai' (makaronai) su žirneliais, kumpiu ir sūriu.

Greit paruošiama apelsininė vištiena

Labai skani, nesudėtingai ir greitai pagaminama apelsininė vištiena.

Du vištienos receptai pagal Ruslaną Bolgovą

Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su šilta arbata rankoje skaityti knygą ar žiūrėti televizorių. Pakelkite sau tonusą, susišildykite iš vidaus eksperimentuodami virtuvėje, o Jums padės virtuvės šefo Ruslano Bolgovo patarimai, kaip pasigaminti sušildančius patiekalus, kurie ir pakels tonusą, ir stiprins imunitetą.

Sotieji čenakai

Paprastai pagaminami ir produktų įmantrių nereikalaujantys. Nuolat pagal šį receptą gaminu, puikūs!