Sočioji žuvienė

 (2)
Soti ir skani sriuba. Ir ją labai sveika valgyti.
© Fotolia nuotr.

Mums reikės:

300 g žuvies sriubos rinkinys;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 puodelis pjaustytų svogūnų;
1/4 puodelio kapoto saliero;
1 kubeliais pjaustyta bulvė;
3 puodeliai vandens;
1/2 puodelio ryžių;
1 lauro lapas;
3/4 arbatinio šaukštelio druskos;
400 g pjaustytų pomidorų, nenusausintų;
1/4 puodelio maltų šviežių petražolių.

Gaminame:

* Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje, sudėkite pjaustytus svogūnus, salierus. Kepkite viską pamaišydami, kol ingredientai suminkštės.

* Dideliame dubenyje užvirinkite vandenį, sudėkite į jį visus likusius ingredientus, išskyrus žuvį ir petražoles. Pavirkite apie 10 min.

* Po 10 min į verdantį mišinį sudėkite žuvį.

* Virkite viską, kol išvirs žuvis. Tai užtruks iki 20 min. Skytis neturi itin intensyviai kunkuliuoti.

* Galiausiai sudėkite petražoles.

* Labai tinka sužiedėjusios duonos rieke pagardinti - išvirus galima pašalinti. Pagardins puikiai.

* Viską dar kartelį permaišykite ir ragaukite.

gileskromelis.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Paprastas ir skanus varškės apkepas

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Šokoladinis karamelinis tortas su lazdyno riešutais

Kartais tai, kas labai skanu ir gražu, gimsta spontaniškai... Taip nutiko su šiuo tortu. Visai nesiruošiau tokio torto kepti, apskritai tą vakarą nesiruošiau nieko daugiau daryti. Jau ruošiausi ilsėtis, tačiau smalsumas nugalėjo.

Gardieji „Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis!

Čili sriuba–troškinys (8)

Čili sriuba-troškinys yra kilęs iš Teksaso patiekalas. Žiemos metu norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte.

Greitai ir skaniai – bulviniai kukuliai (2)

Paprasčiausias receptukas, kai lieka iš vakaro virtų bulvių. Jei neturite, galima tiesiog išvirti bulvių (geriau su lupenomis).

Kitokie. Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Mielinės bandelės su cinamonu (2)

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu…

Paprastas kefyro pyragas su kriaušėmis (4)

Pyragas itin paprastai pagaminamas, greitas, neįmantrus. Toks, kokį galima greitai sumeistrauti ir ragauti.

Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.

Greitai paruošiami grietininiai sausainiukai (3)

Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...

Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.

Gardusis varškinės tešlos obuolių pyragas (2)

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.