Sočioji žuvienė

 (1)
Soti ir skani sriuba. Ir ją labai sveika valgyti.
Sočioji žuvienė
© Fotolia nuotr.

Mums reikės:

300 g žuvies sriubos rinkinys;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 puodelis pjaustytų svogūnų;
1/4 puodelio kapoto saliero;
1 kubeliais pjaustyta bulvė;
3 puodeliai vandens;
1/2 puodelio ryžių;
1 lauro lapas;
3/4 arbatinio šaukštelio druskos;
400 g pjaustytų pomidorų, nenusausintų;
1/4 puodelio maltų šviežių petražolių.

Gaminame:

* Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje, sudėkite pjaustytus svogūnus, salierus. Kepkite viską pamaišydami, kol ingredientai suminkštės.

* Dideliame dubenyje užvirinkite vandenį, sudėkite į jį visus likusius ingredientus, išskyrus žuvį ir petražoles. Pavirkite apie 10 min.

* Po 10 min į verdantį mišinį sudėkite žuvį.

* Virkite viską, kol išvirs žuvis. Tai užtruks iki 20 min. Skytis neturi itin intensyviai kunkuliuoti.

* Galiausiai sudėkite petražoles.

* Labai tinka sužiedėjusios duonos rieke pagardinti - išvirus galima pašalinti. Pagardins puikiai.

* Viską dar kartelį permaišykite ir ragaukite.

gileskromelis.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Rudens patiekalai – jausitės žvalūs ir figūra padailės

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“ , o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus.

Močiutės spurgytės – skaniausios

Turbūt neskanių spurgų nebūna, bet labiausiai atsimename tas, kurios vaikystėje mums kepdavo mama arba močiutė.

Švilpikai su pievagrybių padažu (6)

Šis patiekalas primena vaikystę, kąsnis švilpiko ir, žiūrėk, jau skęstu prisiminimuose!

Virtų bulvių cepelinai (2)

Gardus patiekalas pietums. Pasigaminus daugiau galima užšaldyti šaldymo kameroje.

Net 4 obuolių pyrago receptai

Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.

Marinuota paprika su medumi (2)

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Varškinės tešlos obuolių pyragas

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Makaronai su grybais ir rūkyta lašiša

Makaronai su grybais turi kažkokį ypatingą ryšį, ne kitaip. Beprotiškai skanu, todėl savo virtuvėje vis sugrįžtu prie šito klasikinio derinio.

Žemaičių blynai iš šviežių bulvių derliaus (15)

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl galite gaminti drąsiai, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Karamelinis tinginys su šokoladu

Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu.

Sausainiukai su obuoliais (2)

Aš ir vėl grįžtu su tobulais sausainiukais, kurių receptą prikeliu KIEKVIENĄ rudenį. Jie per daug geri, kad vėl nepasidalinčiau.

Pyragas su cukinija (1)

Jei nežinot kur panaudoti dar vieną cukiniją, kodėl neišsikepus skanaus pyrago prie kavos? Minkštučio, su traškia trupinių plutele ir citrininiu glaistu.

Lietiniai blyneliai su varške (3)

Kaip niekada blynelių spalva gavosi rudeniškai auksinė, lyg būtų nudažyta. Ir minkštutėliai.

Veganiška virtuvė populiarėja – 3 patiekalų receptai (4)

Šeštadienį Vilniuje vykusi pirmoji Lietuvoje veganų mugė „Vegfest LT“ buvo sausakimša. Žmonės pirko iš augalų pagamintas dešras, sūrius, kondensuotą pieną, varškės sūrelius, tortus, įvairius ekologiškus produktus, receptų knygas. Tokio anšlago dalyviai nesitikėjo – kai kurios prekės baigėsi mugei nė neįpusėjus.

Obuolių pyragas (be kiaušinių) (18)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!
Pr rgs. 26d.
5°...17°
An rgs. 27d.
6°...16°
Tr rgs. 28d.
8°...15°
Kt rgs. 29d.
10°...17°
Pn rgs. 30d.
13°...20°