Slyvų tyrė su cinamonu

Ši uogienė bus nepakeičiama šalia blynų ar naminės varškės.

1,5 l reikės:

2 kg slyvų (nuplautų)
2 kg cukraus
3 šaukštų citrinų sulčių
1 šaukšto cinamono
1 šaukštelio imbiero

Gaminame:

*Iš slyvų pašalinkite kauliukus, minkštimą sudėkite į puodą storu dugnu, užpilkite 130 ml vandens, uždenkite dangtį ir virkite 10–15 min. ant nesmarkios ugnies.

*Dabar karštį išjunkite, ant slyvų suberkite cukrų, prieskonius ir maišykite, kol cukrus ištirps.

*Tada maišydami virkite ant vidutinės kaitros maždaug 10 min.

*Sutrinkite slyvas iki tyrės ir supilkite į iškaitintus stiklainius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis