Sluoksniuotos tešlos vamzdeliai su kremu

Nerealiai paprasta ir skanu.

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- J. Onaitytė: „Raudonmedžio rojus“ buvo vienas pirmųjų filmų, kur tiek daug atvirų scenų...
- Neįtikėtini faktai apie želatiną - grožio, jaunystės ir sveikatos šaltinį
- Kuo pakeisti mažą juodą suknelę (FOTO)
- 10 šiltų ir originalių drabužių žiemai (FOTO)
- Gardi mielinė pynė su cinamonu

Apie 12 vamzdelių

Reikės:

1 lakšto bemielės sluoksniuotos tešlos (pakelis, kuriame būna 2 lakštai),
1 pakelio plombyro skonio varškės,
200 ml. plakamosios grietinėlės 35 %,
1-2 v.š. cukraus,
citrinos rūgšties ant peilio galiuko,
aliejaus vamzdelių aptepimui.

Kaip gaminti

* Kepimui reikės specialių metalinių vamzdelių. Kadangi neradau jų nusipirkti, tad pasidariau pati iš kietesnės folijos (extra strong) - tiesiog rankomis suglamžome foliją ir spausdami suformuojame 10 cm. aukščio kūgius. Apačią reikia daryti platesnę ir kuo lygesnę, kad kūgiai stabiliai stovėtų (gal ne visai tikslu sakyti vamzdeliai, nes jie pilnaviduriai, tačiau bet kuriuo atveju - paprasta, greita, ir pigu pasidaryti, o ir naudoti galima ilgai.

aj-receptai.blogspot.com nuotr.

* Vamzdeliai. Tešlą atšildome, pakočiojame, kad būtų plonesnė. Išilgai supjaustome juostelėmis apie 1,5 cm. Vamzdelius aptepame aliejumi, ir pradėdami nuo viršaus lengvai, nespausdami apsukame juos tešlos juostelėmis. Sustatome į orkaitės skardą ir kepame iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., arba kol ima gražiai ruduoti. Iškepusius atvėsiname ir labai atsargiai ištraukiame vamzdelius (dar iš šiltų sausainukų vamzdeliai man išsitraukė lengviau). Vamzdelius nuvalome ir pasidedame iki kito kepimo.

aj-receptai.blogspot.com nuotr.

* Kremas. Išplakame iki standumo grietinėlę su citrinos rūgštim ir cukrumi. Atsargiai įmaišome varškę. Sudedame kremą į konditerinį maišelį ir užpildome juo vamzdelius. Skanaus :)

Tuščiaviduriai vamzdeliai, į kuriuos galite dėti kokį norite kremą.

Štai taip atrodo iš folijos padaryti vamzdeliai kepimui.

P.S. jau po savaitės kepiau iš dvigubos dozės.

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis