Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais

Jei nusibodo valgyti vištieną su bulvėmis, kodėl nepabandžius kažko įdomesnio, bet taip pat lengvai paruošiamo? Sluoksniuota tešla tampa puikiu pagrindu šiam pikantiškam varškės pyragui. Užtenka pridėti šiek tiek špinatų, svogūno, pievagrybių ir Jus gali palaikyti tikru virtuvės meistru.
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Sluoksniuota tešla yra universali, nes puikiai tinka tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams. Greičiausiai sluoksniuotos tešlos rasite visose didesnėse maisto parduotuvėse, o Jums namuose tereikės ją iškočioti iki norimo dydžio ar formos. Jei norite aukščiausios kokybės, sluoksniuotą tešlą galite pasigaminti ir patys, juk nieko nėra skaniau už namie ruoštą maistą.

Jei rinksitės drėgnesnę ir/ar liesesnę varškę, iškepus pyragą viduje gali likti šiek tiek skysčio, tačiau nesijaudinkite – pyragui auštant skystis susigers.

Vienai stačiakampei 20 cm x 15 cm (arba panašaus dydžio) kepimo formai.

1 stiklinė – 250ml

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Ingredientai:

300-350 g sluoksniuotos tešlos
600 g liesos sausesnės varškės, arba didesnio riebumo
3 vidutinio dydžio kiaušiniai + 1/2 mažesnio kiaušinio pyragui aptepti
200 g šviežių špinatų
150 g pievagrybių
1/2 svogūno
sauja anakardžių
sauja svogūno laiškų arba skiltelė česnako
druskos bei pipirų, pagal skonį
aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

* Įkaitinkite orkaitę iki 180°C..

* Smulkiai supjaustykite pievagrybius, svogūną bei špinatus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūnus su pievagrybiais iki suminkštės. Sudėkite špinatus ir dar kelias minutes pakepinkite. Pasūdykite 1/4 arb. š. druskos ir įberkite žiupsnelį pipirų. Palikite atvėsti.
Susmulkinkite anakardžius bei svogūno laiškus/česnaką.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

* Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius bei špinatų mišinį. Suberkite anakardžius, svogūno laiškus/česnaką bei 1/4 arb. š. druskos, arba pagal skonį. Gerai išmaišykite.

* Sluoksniuotą tešlą iškočiokite į stačiakampį, didesnį nei Jūsų kepimo forma. Turėtų būti pakankamai didelis, kad tešla uždengtų ir pyrago viršų.

* Aliejumi arba sviestu patepkite kepimo formą ir atsargiai į ją perkelkite sluoksniuotą tešlą. Į vidų supilkite varškės masę, o tešlos kraštais uždenkite pyragą, palikdami nedidelę skylutę viršuje, skysčio pertekliui išgaruoti. Pyrago viršų subadykite šakute.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

* Kepkite 30 minučių, tuomet pyrago viršų ištepkite kiaušinio plakiniu ir grąžinkite į orkaitę dar 15 minučių.

* Išėmę iš orkaitės palikite pravėsti. Patiekite su šviežiais salotų lapeliais.

Skanaus.

kitchenjulie.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Jautienos dešrelės su pupelėmis

Puikus rudeniškas troškinys.

Iš bulvių: nauji patiekalai jūsų stalui (1)

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų.

3 rudens patiekalai – jausitės žvalūs ir figūra padailės

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“ , o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus.

Močiutės spurgytės – skaniausios

Turbūt neskanių spurgų nebūna, bet labiausiai atsimename tas, kurios vaikystėje mums kepdavo mama arba močiutė.

Švilpikai su pievagrybių padažu (9)

Šis patiekalas primena vaikystę, kąsnis švilpiko ir, žiūrėk, jau skęstu prisiminimuose!

Virtų bulvių cepelinai (3)

Gardus patiekalas pietums. Pasigaminus daugiau galima užšaldyti šaldymo kameroje.

Net 4 obuolių pyrago receptai

Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.

Marinuota paprika su medumi (2)

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Varškinės tešlos obuolių pyragas

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Makaronai su grybais ir rūkyta lašiša

Makaronai su grybais turi kažkokį ypatingą ryšį, ne kitaip. Beprotiškai skanu, todėl savo virtuvėje vis sugrįžtu prie šito klasikinio derinio.

Žemaičių blynai iš šviežių bulvių derliaus (15)

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl galite gaminti drąsiai, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Karamelinis tinginys su šokoladu

Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu.

Sausainiukai su obuoliais (2)

Aš ir vėl grįžtu su tobulais sausainiukais, kurių receptą prikeliu KIEKVIENĄ rudenį. Jie per daug geri, kad vėl nepasidalinčiau.

Pyragas su cukinija (1)

Jei nežinot kur panaudoti dar vieną cukiniją, kodėl neišsikepus skanaus pyrago prie kavos? Minkštučio, su traškia trupinių plutele ir citrininiu glaistu.

Lietiniai blyneliai su varške (3)

Kaip niekada blynelių spalva gavosi rudeniškai auksinė, lyg būtų nudažyta. Ir minkštutėliai.
Tr rgs. 28d.
7°...17°
Kt rgs. 29d.
11°...18°
Pn rgs. 30d.
13°...18°
Št spa. 01d.
10°...18°
Sk spa. 02d.
9°...16°