Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais

Jei nusibodo valgyti vištieną su bulvėmis, kodėl nepabandžius kažko įdomesnio, bet taip pat lengvai paruošiamo? Sluoksniuota tešla tampa puikiu pagrindu šiam pikantiškam varškės pyragui. Užtenka pridėti šiek tiek špinatų, svogūno, pievagrybių ir Jus gali palaikyti tikru virtuvės meistru.
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Sluoksniuota tešla yra universali, nes puikiai tinka tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams. Greičiausiai sluoksniuotos tešlos rasite visose didesnėse maisto parduotuvėse, o Jums namuose tereikės ją iškočioti iki norimo dydžio ar formos. Jei norite aukščiausios kokybės, sluoksniuotą tešlą galite pasigaminti ir patys, juk nieko nėra skaniau už namie ruoštą maistą.

Jei rinksitės drėgnesnę ir/ar liesesnę varškę, iškepus pyragą viduje gali likti šiek tiek skysčio, tačiau nesijaudinkite – pyragui auštant skystis susigers.

Vienai stačiakampei 20 cm x 15 cm (arba panašaus dydžio) kepimo formai.

1 stiklinė – 250ml

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Ingredientai:

300-350 g sluoksniuotos tešlos
600 g liesos sausesnės varškės, arba didesnio riebumo
3 vidutinio dydžio kiaušiniai + 1/2 mažesnio kiaušinio pyragui aptepti
200 g šviežių špinatų
150 g pievagrybių
1/2 svogūno
sauja anakardžių
sauja svogūno laiškų arba skiltelė česnako
druskos bei pipirų, pagal skonį
aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

* Įkaitinkite orkaitę iki 180°C..

* Smulkiai supjaustykite pievagrybius, svogūną bei špinatus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūnus su pievagrybiais iki suminkštės. Sudėkite špinatus ir dar kelias minutes pakepinkite. Pasūdykite 1/4 arb. š. druskos ir įberkite žiupsnelį pipirų. Palikite atvėsti.
Susmulkinkite anakardžius bei svogūno laiškus/česnaką.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

* Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius bei špinatų mišinį. Suberkite anakardžius, svogūno laiškus/česnaką bei 1/4 arb. š. druskos, arba pagal skonį. Gerai išmaišykite.

* Sluoksniuotą tešlą iškočiokite į stačiakampį, didesnį nei Jūsų kepimo forma. Turėtų būti pakankamai didelis, kad tešla uždengtų ir pyrago viršų.

* Aliejumi arba sviestu patepkite kepimo formą ir atsargiai į ją perkelkite sluoksniuotą tešlą. Į vidų supilkite varškės masę, o tešlos kraštais uždenkite pyragą, palikdami nedidelę skylutę viršuje, skysčio pertekliui išgaruoti. Pyrago viršų subadykite šakute.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

* Kepkite 30 minučių, tuomet pyrago viršų ištepkite kiaušinio plakiniu ir grąžinkite į orkaitę dar 15 minučių.

* Išėmę iš orkaitės palikite pravėsti. Patiekite su šviežiais salotų lapeliais.

Skanaus.

kitchenjulie.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Trapus lietuviškas riestainis (1)

Trapios tešlos riestainis, pabarstytas cukrumi.

Geltonoji obuolienė (2)

Alyviniai obuoliai bumpsi į žemę, tik spėk rinkti krituolius. Dažnam, atsivalgiusiam iki soties vasarinių obuolių, kyla klausimas – o ką su jais daryti?

Cukinijų ir morkų kišas

Labai mėgstame svogūnų kišą, be jo jau retai apsieina savaitgalinis pasisėdėjimas su draugais. Tačiau kišas, kaip ir itališkoji pica, turi galybę variacijų, todėl drąsiai ėmiausia eksperimento.

Marinuoti agurkai mišrainėms (1)

Kadangi šventėms gaminame įvairias mišraines, o šventiniam stalui ruošiame ne vieną ir ne du patiekalus, vis norisi sugalvoti kaip palengvinti tas dienas, kai reikia greitai suktis virtuvėje.

Plokštainis „Palangos varškėtis“ (2)

Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.

Marinuoti pomidorai (4)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (9)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Žiedinių kopūstų mišrainė (6)

Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.

Cukinijų apkepas (4)

Greitas, labai skanus cukinijų apkepas su sūriu, šonine ir morkomis.
Tr rgp. 31d.
11°...21°
Kt rgs. 01d.
13°...23°
Pn rgs. 02d.
14°...20°
Št rgs. 03d.
12°...20°
Sk rgs. 04d.
13°...23°