Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais

Jei nusibodo valgyti vištieną su bulvėmis, kodėl nepabandžius kažko įdomesnio, bet taip pat lengvai paruošiamo? Sluoksniuota tešla tampa puikiu pagrindu šiam pikantiškam varškės pyragui. Užtenka pridėti šiek tiek špinatų, svogūno, pievagrybių ir Jus gali palaikyti tikru virtuvės meistru.
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Sluoksniuota tešla yra universali, nes puikiai tinka tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams. Greičiausiai sluoksniuotos tešlos rasite visose didesnėse maisto parduotuvėse, o Jums namuose tereikės ją iškočioti iki norimo dydžio ar formos. Jei norite aukščiausios kokybės, sluoksniuotą tešlą galite pasigaminti ir patys, juk nieko nėra skaniau už namie ruoštą maistą.

Jei rinksitės drėgnesnę ir/ar liesesnę varškę, iškepus pyragą viduje gali likti šiek tiek skysčio, tačiau nesijaudinkite – pyragui auštant skystis susigers.

Vienai stačiakampei 20 cm x 15 cm (arba panašaus dydžio) kepimo formai.

1 stiklinė – 250ml

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Ingredientai:

300-350 g sluoksniuotos tešlos
600 g liesos sausesnės varškės, arba didesnio riebumo
3 vidutinio dydžio kiaušiniai + 1/2 mažesnio kiaušinio pyragui aptepti
200 g šviežių špinatų
150 g pievagrybių
1/2 svogūno
sauja anakardžių
sauja svogūno laiškų arba skiltelė česnako
druskos bei pipirų, pagal skonį
aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

* Įkaitinkite orkaitę iki 180°C..

* Smulkiai supjaustykite pievagrybius, svogūną bei špinatus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūnus su pievagrybiais iki suminkštės. Sudėkite špinatus ir dar kelias minutes pakepinkite. Pasūdykite 1/4 arb. š. druskos ir įberkite žiupsnelį pipirų. Palikite atvėsti.
Susmulkinkite anakardžius bei svogūno laiškus/česnaką.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

* Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius bei špinatų mišinį. Suberkite anakardžius, svogūno laiškus/česnaką bei 1/4 arb. š. druskos, arba pagal skonį. Gerai išmaišykite.

* Sluoksniuotą tešlą iškočiokite į stačiakampį, didesnį nei Jūsų kepimo forma. Turėtų būti pakankamai didelis, kad tešla uždengtų ir pyrago viršų.

* Aliejumi arba sviestu patepkite kepimo formą ir atsargiai į ją perkelkite sluoksniuotą tešlą. Į vidų supilkite varškės masę, o tešlos kraštais uždenkite pyragą, palikdami nedidelę skylutę viršuje, skysčio pertekliui išgaruoti. Pyrago viršų subadykite šakute.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

* Kepkite 30 minučių, tuomet pyrago viršų ištepkite kiaušinio plakiniu ir grąžinkite į orkaitę dar 15 minučių.

* Išėmę iš orkaitės palikite pravėsti. Patiekite su šviežiais salotų lapeliais.

Skanaus.

kitchenjulie.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Norvegiškas rabarbarų pyragas

Pyragas labai paprastas, lyg ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog skanus. Minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis rabarbarų rūgštelės. Man labai patiko.

Žemaičių blynai su špinatais

Šaldytuve turėjau šviežių špinatų pakelį ir jau vakare gaminau šiuos gražuolius.

R. Bolgovo patarimai, kaip isirinkti mėsą griliui. + MARINATO RECEPTAS

Šiltas oras, sužaliavusi gamta ir čirškančios mėsos kvapas – taip, kalbėsime apie į Lietuvą atėjusį grilio sezoną. Jau dabar svajojate apie šašlyką ar ant žarijų keptus kepsnius? Tada šie patarimai kaip tik jums.

Vištienos pyragas

Kai pabosta saldieji pyragai, bet pyragų norisi,renkuosi šį vištienos gardėsį. Pamenu,jis buvo mano pirmasis pyragas iš mėsos, ir ką galiu pasakyt, tikrai vykęs ir pavykęs ir jau tapęs mano favoritu. Pyragas skanus ir sotus, o dar su vištiena-pasaka lėkštėje! Tinka valgyti ir šiltą ir šaltą.

Gerdami kavą prisidėkime prie orangutangų išsaugojimo

„Kiekvienas orangutanas, kaip ir žmogus nusipelno laimės“, - tuo visiškai tikras kavos namų „Vero Coffee House“ įkūrėjas Darius Vėželis, trečiadienio pavakarę neabejingus nykstantiems gyvūnams sukvietęs į naujos kavos „Orang Utan Coffee“ pristatymą.

Bemieliai purūs blynai

Tiesą sakant esame lietinių gerbėjai, mažus blynus kepu retai, bet jei jau kepu, tai būtent šiuos “kefyrinius”. Jie skoniu ir išvaizda labai panašūs į mielinius, tačiau yra bemieliai.

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.

Brokolių salotos su avinžirniais ir riešutais

Šios salotos skanesnės būna sekančią dieną, bet valgyt drąsiai galima ir tą pačią dieną.

Perlinių kruopų salotos su sėklomis ir riešutais

Salotos yra maistingos, skanios ir greitai pagaminamos. Vietoj perlinių kruopų galite naudoti ryžius, tikrai bus ne mažiau skanu.

Grietiniečiai (5)

Pyragėliai lieka skanūs ir minkšti net ir kitą dieną! Visgi, gerai padariau, kad gaminau iš dviejų porcijų. Be to, dariau didesnius, man tokie skanesni. Bekeldama nuotraukas į šį įrašą susigundžiau, bėgau į virtuvę pačiupti dar vieno grietiniečio. Taigi, valgau ir rašau, rašau ir valgau. Skanaus man!

Lašiša įdarytas prancūziškas batonas (2)

Taip įdarytas batonas papuoš jūsų užkandžių stalą. Pagaminti labai paprasta ir greita.

Pyragas su rabarbarais

Savaitgalį tėtis iš savo daržo man priskynė rabarbarų. Vaikystėje juos grauždavau vienus arba pamirkytus cukruje. Kažkaip dabar netraukia… Nusprendžiau ką nors iškepti. Maišydama tešlą užtrukau gal kokias penkias minutes, o pats pyragas kepė apie valandą. Vėliau tik išėmiau iš orkaitės ir vuolia! Toks jausmas, lyg pyragas būtų pats save pagaminęs.

Karštos salotos su vištiena ir feta

Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis.

Kondensuoto pieno keksas su bananais

Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!

Pagrindinės taisyklės, kaip tinkamai suderinti vyną ir maistą

Gėrimų žinovai pasakys, kad norint tinkamai ragauti vyną, yra svarbios trys taisyklės: tinkama gėrimo temperatūra, taurės forma, skirta tam vyno tipui, ir tinkamai parinktas maistas.
Kt bir. 02d.
15°...26°
Pn bir. 03d.
14°...25°
Št bir. 04d.
13°...24°
Sk bir. 05d.
11°...22°
Pr bir. 06d.
9°...21°