Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais

Jei nusibodo valgyti vištieną su bulvėmis, kodėl nepabandžius kažko įdomesnio, bet taip pat lengvai paruošiamo? Sluoksniuota tešla tampa puikiu pagrindu šiam pikantiškam varškės pyragui. Užtenka pridėti šiek tiek špinatų, svogūno, pievagrybių ir Jus gali palaikyti tikru virtuvės meistru.
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sluoksniuota tešla yra universali, nes puikiai tinka tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams. Greičiausiai sluoksniuotos tešlos rasite visose didesnėse maisto parduotuvėse, o Jums namuose tereikės ją iškočioti iki norimo dydžio ar formos. Jei norite aukščiausios kokybės, sluoksniuotą tešlą galite pasigaminti ir patys, juk nieko nėra skaniau už namie ruoštą maistą.

Jei rinksitės drėgnesnę ir/ar liesesnę varškę, iškepus pyragą viduje gali likti šiek tiek skysčio, tačiau nesijaudinkite – pyragui auštant skystis susigers.

Vienai stačiakampei 20 cm x 15 cm (arba panašaus dydžio) kepimo formai.

1 stiklinė – 250ml

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Ingredientai:

300-350 g sluoksniuotos tešlos
600 g liesos sausesnės varškės, arba didesnio riebumo
3 vidutinio dydžio kiaušiniai + 1/2 mažesnio kiaušinio pyragui aptepti
200 g šviežių špinatų
150 g pievagrybių
1/2 svogūno
sauja anakardžių
sauja svogūno laiškų arba skiltelė česnako
druskos bei pipirų, pagal skonį
aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

* Įkaitinkite orkaitę iki 180°C..

* Smulkiai supjaustykite pievagrybius, svogūną bei špinatus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūnus su pievagrybiais iki suminkštės. Sudėkite špinatus ir dar kelias minutes pakepinkite. Pasūdykite 1/4 arb. š. druskos ir įberkite žiupsnelį pipirų. Palikite atvėsti.
Susmulkinkite anakardžius bei svogūno laiškus/česnaką.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

* Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius bei špinatų mišinį. Suberkite anakardžius, svogūno laiškus/česnaką bei 1/4 arb. š. druskos, arba pagal skonį. Gerai išmaišykite.

* Sluoksniuotą tešlą iškočiokite į stačiakampį, didesnį nei Jūsų kepimo forma. Turėtų būti pakankamai didelis, kad tešla uždengtų ir pyrago viršų.

* Aliejumi arba sviestu patepkite kepimo formą ir atsargiai į ją perkelkite sluoksniuotą tešlą. Į vidų supilkite varškės masę, o tešlos kraštais uždenkite pyragą, palikdami nedidelę skylutę viršuje, skysčio pertekliui išgaruoti. Pyrago viršų subadykite šakute.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

* Kepkite 30 minučių, tuomet pyrago viršų ištepkite kiaušinio plakiniu ir grąžinkite į orkaitę dar 15 minučių.

* Išėmę iš orkaitės palikite pravėsti. Patiekite su šviežiais salotų lapeliais.

Skanaus.

kitchenjulie.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.

Maisto tinklaraštininkė Asta: sveikesni blynai – be didelių pastangų

Vasario 10 dieną Rumšiškėse praūžė Užgavėnių šventė, kurioje lankytojai ne tik galėjo prisidėti prie žiemos varymo iš kiemo pramogų, bet ir paraugauti trispalvių blynų.

Receptai savaitgaliui: itališkos duona ir sūrios karamelės pyragas (1)

Virtuvės šefai Ali Gadžijevas ir Gian Luka pateikia šio savaitgalio receptus.

Medaus tortas

Vienas iš klasika laikomų tortų, kurie visada sulaukia dėmesio!