Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais

Jei nusibodo valgyti vištieną su bulvėmis, kodėl nepabandžius kažko įdomesnio, bet taip pat lengvai paruošiamo? Sluoksniuota tešla tampa puikiu pagrindu šiam pikantiškam varškės pyragui. Užtenka pridėti šiek tiek špinatų, svogūno, pievagrybių ir Jus gali palaikyti tikru virtuvės meistru.
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sluoksniuota tešla yra universali, nes puikiai tinka tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams. Greičiausiai sluoksniuotos tešlos rasite visose didesnėse maisto parduotuvėse, o Jums namuose tereikės ją iškočioti iki norimo dydžio ar formos. Jei norite aukščiausios kokybės, sluoksniuotą tešlą galite pasigaminti ir patys, juk nieko nėra skaniau už namie ruoštą maistą.

Jei rinksitės drėgnesnę ir/ar liesesnę varškę, iškepus pyragą viduje gali likti šiek tiek skysčio, tačiau nesijaudinkite – pyragui auštant skystis susigers.

Vienai stačiakampei 20 cm x 15 cm (arba panašaus dydžio) kepimo formai.

1 stiklinė – 250ml

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

Ingredientai:

300-350 g sluoksniuotos tešlos
600 g liesos sausesnės varškės, arba didesnio riebumo
3 vidutinio dydžio kiaušiniai + 1/2 mažesnio kiaušinio pyragui aptepti
200 g šviežių špinatų
150 g pievagrybių
1/2 svogūno
sauja anakardžių
sauja svogūno laiškų arba skiltelė česnako
druskos bei pipirų, pagal skonį
aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

* Įkaitinkite orkaitę iki 180°C..

* Smulkiai supjaustykite pievagrybius, svogūną bei špinatus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūnus su pievagrybiais iki suminkštės. Sudėkite špinatus ir dar kelias minutes pakepinkite. Pasūdykite 1/4 arb. š. druskos ir įberkite žiupsnelį pipirų. Palikite atvėsti.
Susmulkinkite anakardžius bei svogūno laiškus/česnaką.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

* Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius bei špinatų mišinį. Suberkite anakardžius, svogūno laiškus/česnaką bei 1/4 arb. š. druskos, arba pagal skonį. Gerai išmaišykite.

* Sluoksniuotą tešlą iškočiokite į stačiakampį, didesnį nei Jūsų kepimo forma. Turėtų būti pakankamai didelis, kad tešla uždengtų ir pyrago viršų.

* Aliejumi arba sviestu patepkite kepimo formą ir atsargiai į ją perkelkite sluoksniuotą tešlą. Į vidų supilkite varškės masę, o tešlos kraštais uždenkite pyragą, palikdami nedidelę skylutę viršuje, skysčio pertekliui išgaruoti. Pyrago viršų subadykite šakute.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais
© J. Steponavičiūtės nuotr.

* Kepkite 30 minučių, tuomet pyrago viršų ištepkite kiaušinio plakiniu ir grąžinkite į orkaitę dar 15 minučių.

* Išėmę iš orkaitės palikite pravėsti. Patiekite su šviežiais salotų lapeliais.

Skanaus.

kitchenjulie.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Blynai su obuoliais ir šokoladu

Jau senokai bemėginau naujų blynų receptų, vis kepdavau išmėgintus ir pamėgtus. Niekas įdomaus neužkliūdavo už akių. Iki į rankas paėmiau mažą šokoladinių receptų knygelę. Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu, plius tarkuotu obuoliu. Kiek baiminausi, jog bus per sausi, tačiau blynai puikūs, labai skanūs.

Skaniausio šeimos kugelio receptas

Sako nebevartotinas toks šio patiekalo pavadinimas. Siūlo vadinti tarkainiu. Na, nežinau kaip jums, bet man šis pavadinimas neprilipo, o kadangi asmeninėje erdvėje dar galime rašyti ką beužsigeidžią, tebūnie tai klasikinis pavadinimas. Nes ir receptas, kurį aprašysiu, yra labiau klasikinis, nei modernus.

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.