Skanūs ir lengvai pagaminami avižiniai sausainiai

Šiandienh turiu naują sveikuoliškų sausainių receptą. Kviečiu išbandyti ir jus.

Kiti receptai:
- Ant žarijų keptas česnakinis viščiukas
- Šparagų ir sūrio pyragas
- Maskarponės pyragas su obuoliais

Trukmė: apie 35 min.
Porcijos: dvi skardos

Reikia:
• 150 gr miltų
• 90 g avižinių dribsnių
• 85 g kokoso drožlių
• 155 g rudojo cukraus
• 125 g sviesto
• 2 šaukštų sirupo (pvz. klevų)
• 1 šaukštelio valgomosios sodos

Asmeninio archyvo nuotr.
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160° C. Dvi skardas išklokite kepimo popieriumi, galima ir miltais pabarstyti. Tada didesniame inde sumaišykite miltus su avižiniais dribsniais, cukrumi ir kokosu. Įmaišykite valgomosios sodos šaukštelį.

2. Sviestą pakaitinkite ant silpnos ugnies drauge su sirupu ir dviem šaukštais vandens, kol masė pasidarys skysta ir vientisa. Naudokite mažą metalinį indelį (tokie dažnai būna skirti padažams gaminti). Tada šią masę supilkite į dubenį su miltais ir avižiniais dribsniais. Gerai išmaišykite.

3. Imkite maždaug valgomojo šaukšto dydžio masės ir formuokite kamuoliukus. Jeigu tešla limpa prie rankų, rankas šiek tiek sušlapinkite. Tačiau į tešlą nepilkite daugiau miltų, nes sausainiai taps kietoki. Paruoštus kamuolius dėkite į kepimo skardą, maždaug penkių centimetrų atstumu vieną nuo kito. Šakute lengvai spūstelkite sausainių viršų. Kepkite apie 10-20 min. - kol švelniai paruduos. Palikite atvėsti, bent 5 minutėms. Skanaus!

Receptą parengė maisto tinklaraštį www.tastyart.lt rengianti Brigita.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis