Silpnai rauginti agurkai. TOP 5 receptai

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Paprastas raugintų agurkų receptas

Reikės:

2 kg šviežių agurkų
3 valg. šaukštų druskos
krapų žiupsnelio
1 česnako galvutės
6-7 stiklinės virinto vandens

* Kruopščiai nuplauti agurkus, krapus. Nulupti česnakus, perpjauti kiekvieną skiltelę į 2-3 dalis.

* Vandenį pasūdyti, gerai išmaišyti.

* Į indo dugną sudėti pusę stambiai papjaustytų krapų, dalį česnako, tada vienas prie kito suguldyti agurkus. Sudėjus visus agurkus - vėl krapų ir česnalų sluoksnis.

* Dar kartą išmaišyti druskos tirpalą ir užpilti ant agurkų.

* Indą uždengti dangčiu ar audeklo gabalu ir palikti kambario temperatūroje dienai. Paskui perkelti į šaltą vietą.

Su obuoliais rauginti agurkai

Reikės:

1 kg agurkų
2 žalių obuolių
10 juodųjų pipirų žirnelių
nedidelio petražolių ir krapų buntelio
2-3 vyšnios lapų
8-10 juodųjų serbentų lapų
nedidelės česnako galvutės druskos

* Gerai nuplauti agurkus, obuolius ir prieskonines daržoves. Obuolius supjaustyti į 4 dalis, vidaus neišpjaustyti. Nulupti česnako skilteles.

* Į puodą ar kitą indą sudėti agurkus ir obuolius, užberti postambiai pjaustytų krapų, petražolių, pipirų.

* Užvirinti į vandenį ir į jį įdėti druskos - 1 litrui vandens - 2 valg. šaukštai - išmaišyti ir dar karštą skystį užpilti ant agurkų. Po 8-12 val. galima valgyti.

Silpnai paraugti agurkai su laimo sultimis

Reikės:

1,5 kg agurkų ryšelio krapų su žiedynais
6-7 pipirų žirnelių
4-5 kvapnių pipirų žirnelių
4-5 mėtos šakelių
4 laimo citrinų
1 arb. šaukštelio cukraus
3,5 valg. šaukštų druskos

* Suberti į indą cukrų, 2,5 šaukšto druskos, pipirus ir grūstuvėliu pagrūsti.

* Nuo nuplautų laimo citrinų nulupti odelę ir submesti ją į druskos mišinį.

* Iš citrinų išspausti sultis.

* Smulkiai supjaustyti krapus ir mėtą. Nupjauti agurkų galiukus, supjaustyti į 2-4 dalis. Suguldyti agurkus į gilų indą, užberti druskos mišiniu, palaistyti laimo sultimis ir išmaišyti.

* Suberti likusią druską, prieskonines dražoves, išmaišyti. Skanaukite agurkų jau po 30 min.

Agurkai, raugti su jaunutėmis cukinijomis

Reikės:

1 kg agurkų
1 kg jaunų cukinijų
3 valg. šaukštų druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
3 vyšnios lapelių
5-7 juodųjų serbentų lapų
2 krienų lapų
ryšelio krapų su žiedynais
3-4 skiltelių česnako

* Nuplautiems ir nusausintiems agurkams nupjauti galiukus. Cukiniją nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais. Supjaustyti krapus, česnaką, lapus.

* Visus ingredientus sudėti į indą, uždengti dangčiu ir geri supurtyti. Palikti 1 valandai šiltoje vietoje, o paskui - 2-3 valandoms į šaldytuvą. Skanaus!

Silpnai paraugti agurkai su pipirais

Reikės:

10 nedidelių agurkų rauginimui
kelių didesnių agurkų sultims
3 česnako skiltelių
1 čili pipiro
3 krienų lapų
3 krapų žiedynų
3 valg. šaukštų druskos

* Stambius agurkus nulupti ir mėsmale sumalti. 3 litrų indui jums reikės apie 1,5 l agurkų tyrės.

* Į indo dugną kloti: krieno lapą, krapo žiedyną ir susmulkintą česnako skiltelę, užberti 1 valg. šaukštu druskos. Į indą supilti trečdalį agurkų tyrės, vertikaliai sustatyti rauginimui skirtus agurkus. Ant viršaus uždėti krieno lapą, krapų, aštrųjį pipirą, užberti 1 šaukštą druskos.

* Vėl įpilti agurkų masės, sudėti likusius agurkus. Užberti šaukštu druskos. Uždengti dangteliu.

* Po 2 dienų ragaukite!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Vasariški dešrainių receptai

Paprastai dešrainiai Lietuvoje vertinami kaip greitas maistas, tačiau iš kokybiškų produktų pagamintas vadinamasis „hot-dogas“, pasak maisto specialistų – puikus ir kartu žaismingas patiekalas.

Amerikietiškas rabarbarų pyragas

Klasikinis amerikietiškas pyragas yra geriausias tada, kai jo skonis yra paprastas ir aiškus (braškės ir rabarbarai, arba persikai, arba obuoliai), nereikia jokio įmantrumo. Tik vaisiai, cukrus, sviestas, ir miltai.

Daržovių blyneliai be baltų miltų

Blynų įvairovei nėra galo. Vienus tokius su daržovėmis labai mėgstu, tad dalinuosi ir su jumis. Šiems blyneliams galima naudoti daugumą jūsų mėgstamų daržovių, o ir jų dėti tiek, kiek skanu jums ir tiems, kuriuos vaišinsite.

Aguoninis pyragas – lyg iš močiutės virtuvės

Ar jaučiate, kad išdykėliai saulės spinduliai ir gaivus vėjelis kartais mus nukelia taip toli, kad mintimis jaučiamės lyg sugrįžusios į močiutės kaimą?

Orijus Gasanovas: mane suviliojo neįprastas šokolado skonis

Praėjusią savaitę internete ir socialiniuose tinkluose pasirodė žinutė, kad Lietuvą netrukus pasieks ketvirtoji šokolado rūšis – „Ruby“.

Kiniška vištiena – pagaminsite per kelias minutes! (1)

Mano silpnybė – saldžiarūgščiai patiekalai. Todėl ne tik mėgstu kartas nuo karto apsilankyti kinų restoranuose, tačiau vis dažniau ir į savo virtuvę įsileidžiu rytietiškus skonius ir aromatus.

Minkštutėliai keksiukai, kuriuos net vaikai įvertino 10 balų

Dalinuosi keksiukų, kuriems nereikės baltų miltų, pieno produktų ar pridėtinio cukraus, receptu.

Šefas Gian Luca Demarco: itališka virtuvė išgyvena renesansą

Šią vasarą maisto naujovių ieškotojai, kulinarai ir šefai pabrėžia, kad itališka virtuvė išgyvena renesansą – namie gamintas, natūralus maistas populiarėja, o kartu su juo – ir šiuos atributus atspindinti itališka virtuvė.

Silpnai rauginti agurkai. TOP 5 receptai

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

7 geriausio Lietuvos baristos patarimai, kaip paruošti skanią kavą namie

Pasirodo, puikia kava galima pasimėgauti ir namuose.