Šermukšniai meduje

Vitaminų bomba žiemos slogučiams ar pirmiems gripo simptomams užklupus. O ir be gydomųjų savybių, šaukštelis šio gardumyno puikiai derės su arbata ar kava.

Populiariausi tekstai:
- Lietuvoje jau 2 metus gyvenanti jamaikietė: pirmas įspūdis šokiravo
- Kuo vilki elegantiškos paryžietės (FOTO)
- Horoskopas spalio 2-9: didžiausių permainų norėsis asmeniniuose santykiuose
- Madingiausios šio sezono rankinės (FOTO)
- Cinamoninis naminis sūris

* Šermukšnius skinu, kai uogos tampa sodrios spalvos, daug kas rekomenduoja tai daryti po šalnų, tačiau tuomet uogos jau būna pajuodavusios, susitraukusios, išbarstytos paukščių. Todėl darau „šalnos imitaciją“ šaldiklyje – skintas uogas perrenku, išplaunu šiltam vandeny, nusausinu ir sudedu į šaldymo kamerą 3-4 dienoms.

* Nedidelius stiklinius indelius kruopščiai išplaunu ir palieku ant rankšluosčio išdžiūti. Atšildytas ir nusausintas uogas talpiai dedu į indelius ir po truputį užpilu šviežiu medumi.

Šiame etape reikia kantrybės, medus labai lėtai leidžiasi į dugną. Šaukštas po šaukšto, užpildau indelius, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytu dangteliu. Laikau šaldytuve.

kumucia.com nuotr.
P.S. Patarimas – taip pat galima gaminti ir spanguoles, bruknes, šeivamedžio ir putino uogas, tik jų nereikia šaldyti šaldiklyje.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis