Savaitgalio receptai: sluoksniuotos tešlos pyragėliai ir marcipaninis pyragas

Virtuvės šefai Ali Gadžijevas ir Gian Luca siūlo Jums išbandyti dviejų patiekalų receptus.
© TV3

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kadangi pavasaris dar neskuba pradžiuginti mūsų šiluma, šį šeštadienį šmaikštieji laidos „Gardu Gardu“ vedėjai vėl pasiūlys ilgiau pasidarbuoti virtuvėje bei pasigamintį sočių patiekalų.

Savaitgalio receptai: sluoksniuotos tešlos pyragėliai ir marcipaninis pyragas
© TV3

Italas Gian Luca pagamins šiek tiek lietuviškus balandėlius primenantį patiekalą: sluoksniuotos tešlos pyragėlius su kopūste įvyniota vištiena. Juos pagardins bešamelio padažu su itališku akcentu – parmezano sūriu. O konditeris Ali šį šeštadienį iškeps marcipaninį pyragą su balto šokolado kremu ir šviežiomis avietėmis. Galutinis rezeultatas primins dabartinę situaciją už lango: lyg ir pavasaris, bet vis dar apsnigtas.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu

Savaitgalio receptai: sluoksniuotos tešlos pyragėliai ir marcipaninis pyragas
© TV3

500 g vištienos šlaunelių mėsos be odos ir kaulo
6 apvirto kopūsto lapų
50 g sūdytų arba rūkytų lašinių
50 ml balto sauso vyno
500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
0,5 l pieno
50 g sviesto
3 valg. š. miltų
100 g tarkuoto parmezano sūrio
Alyvuogių aliejaus kepimui
Žiupsnelio druskos
Vištienos prieskonių

* Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais. Įberti vištienos prieskonių ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišyti. Lašinukus smulkiai sukapoti ir apkepinti šlakelyje alyvuogių aliejaus. Sudėti vištieną ir apskrudinti ant aukštos kaitros. Tada sumažinti kaitrą, supilti vyną ir 5 minutes patrokšinti.

* Verdančiame vandenyje pakaitinti kopūstą ir nuimti 6 lapus (jei kopūstas didelis – 3 lapus ir perpjauti juos per pusę). Į juos suvynioti vištieną.

* 6 tešlos lakštus išdėlioti ant stalo ir kiekvieno lakšto vieną pusę įpjauti kas 2 cm išilgai. Ant neįpjautos tešlos pusės padėti kopūsto lape įvyniotą vištieną ir uždengti įpjauta tešlos lakšto puse. Kraštus užlipdyti ir suformuoti pyragėlius. Pyragėlius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir ištepti kiaušinio trynių plakiniu. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol gražiai paruoduos.

* Prikaistuvyje išlydyti sveistą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Suberti parmezano sūrį ir permaišyti.

Pyragėlius patiekti su bešamelio-parmezano padažu.

Skanaus!

Marcipaninis pyragas su baltojo šokolado kremu ir šviežiomis avietėmis

Savaitgalio receptai: sluoksniuotos tešlos pyragėliai ir marcipaninis pyragas
© TV3

Pyragui reikės:

200 g marcipano
4 kambario temperatūros kiaušinių
1 valg. š. miltų
1 arb. š. kepimo miltelių

Kremui reikės:

200 g grietinėlės
100 g balto šokolado
1 arb. š. vanilinio cukraus

Dekoravimui:

Šviežių aviečių
Šviežios mėtos lapelių
Cukraus pudros

* Elektriniu smulkintuvu susmulkinti marcipaną kartu su kiaušiniais iki vientisos masės. Išpilti masę iš smulkintuvo į dubenį ir elektriniu plaktuvu gerai išplakti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir dar kartą gerai perplakti iki vientisos blizgios masės. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių.

* Grietinėlę pakaitinti iki 60°C. Šokolado granules arba smulkintą šokoladą sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Ant jo užpilti karštą grietinėlę ir elektriniu smulkintuvu išplakti iki kreminės konsistencijos.Uždengti indą maistine plėvele ties kremo paviršiumi ir palikti nakčiai šaldytuve. Prieš dekoravimą elektriniu plaktuvu perplakti masę iki standžių putų. Supilti kremą į konditerinį maišelį ir dekoruoti atvėsusio pyrago paviršių. Išdėlioti šviežias avietes ir mėtos lapelius, pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Pustrapės tešlos pyragas su citrininiu kremu ir braškėmis.

Labai gardus nekeptas karamelinis pyragas

Paprastas, skanus, karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais.

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Tai švelnūs, riebūs, tiršti, labai skanūs ir baisiai geri ledai.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.