Savaitgalio receptai: plikytos tešlos pyragas ir vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

Italas kulinaras Gian Luca Demarco ir jo kolega Ali Gadžijevas pristato šeštadienio ryto patiekalus.

Gian Luca gamins vištienos sriubą su avokadu. Šį kartą pats italas pastebės, kad tai bus ne itališkas, o Azijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Jis prisipažins, kad tiesiog dievina azijiečius, nes jie nesismulkina: aukšta ugnis, degimas ir rezultatas – traškios daržovės ir nuostabus skonis. Kol Ali neskubėdamas mėgausis sriuba, Gian Luca šmaikštaudamas pakvies žiūrovus pereiti prie gražiausios ir linksmiausios laidos dalies – deserto.

TV3

Konditerijos šefas Ali šio šeštadienio TV laidoje „Gardu gardu“ iškeps tikrai įspūdingą plikytos tešlos pyragą, įdarytą plikytu pieninio šokolado kremu. Tuo pačiu jis padrąsins šeimininkes būtinai jį išbandyti, o jei netyčia pritrūktų jėgų išmaišyti tešlai, pasikviesti į pagalbą savo vyrus. Vaizdas turėtų užburti visus žiūrovus, kai operatoriaus kamera parodys galutinį rezultatą iš arti. Pats Ali ragaudamas savo iškeptą pyragą tikins, kad tai pats geriausias sumuštinis, koks tik galėtų būti.

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

TV3

400 g vidinės vištienos krūtinėlės filė
Pusės žaliosios citrinos
Kubelio šviežio imbiero
1 avokado
Pusės mėlynojo svogūno
1 didelės morkos
2 didelių bulvių
1 saliero stiebo
Vištienos prieskonių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų pipirų
Šviežio citrininio čiobrelio
Alyvuogių aliejaus marinavimui ir kepimui

* Į gilesnį dubenį įpilti porą valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, išspausti pusės žaliosios citrinos sulčių, suberti susmulkintą imbiero kubelį (1cm skersmens), įberti vištienos prieskonių pagal skonį. Viską išmaišyti ir šiuo marinatu įtrinti vištienos filė gabaliukus. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

* Daržoves (išskyrus avokadą) susmulkinti šiaudeliais. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos kaitros, įmesti neluptą česnako skiltelę, pakepinti, suberti svogūną ir salierą, paskrudinti. Tada suberti bulves, pamaišyti, sudėti morkas ir viską gerai paskrudinti. Tada sumažinti kaitrą, užpilti verdančio vandens, kad apsemtų daržoves, įberti druskos pagal skonį ir patroškinti 10 minučių.

* Išimti iš šaldytuvo mėsą, nusausinti ir apkepti keptuvėje. Avokadą perpjauti per pusę, išimti kauliuką ir nulupti. Supjaustyti skiltelėmis išilgai. Sriubą išpilstyti į dubenėlius, uždėti ant viršaus riekelėmis pjaustytos vištienos ir avokado. Apibarstyti šviežiai grūstais pipirais ir šviežio citrininio čiobrelio lapeliais. Skanaus!

Plikytos tešlos pyragas, įdarytas plikytu pieninio šokolado kremu

TV3

Plikytai tešlai reikės:

125 g pieno
125 g vandens
15 g cukraus
4 g druskos
110 g sviesto supjaustyto kubeliais
140 g miltų
260 g kiaušinių masės (5 didelių kiaušinių)
Migdolų drožlių

Kremui reikės:

200 g pieno
45 g grietinėlės
40 g kiaušinių trynių masės (2 trynių)
30 g cukraus
12 g kukurūzų krakmolo
100 g pieninio šokolado
25 g sviesto

* Į puodą supilti pieną, vandenį, sudėti sviestą ir suberti cukrų bei druską. Užvirti. Nukelti nuo kaitros ir nuolat maišant suberti miltus. Gerai išmaišyti iki vientisos blizgios masės. Po truputį pilti kiaušinių masę ir nuolat maišyti, kol vėl bus vientisa masė. Jei tešla per kieta, įpilti šlakelį šilto pieno ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti vientisa ir lengvai drimbanti nuo šaukšto ar šluotelės.

* Konditeriniu maišeliu ant kepimo popieriaus išpiešto žiedo sukamais judesiais formuoti apskritimo formos, tuščiavidurį pyragą. Apibarstyti migdolų drožlėmis. Jei lieka tešlos, suformuoti ant likusios vietos sausainukų. Pašauti į iki 220°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 180°C. Kepti 30 minučių neatidarinėjant orkaitės.

* Užvirti pieną. Atskirame inde sumaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu ir ant jų užpilti kiaušinių trynius. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Į ją po truputį pilti užvirusį pieną ir nuolat maišyti šluotele. Gautą masę vėl grąžinti į puodą ir pakaitinti, kol sutirštės iki kreminės konsistencijos. Gautu kremu užpilti šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Tada sudėti sviestą ir vėl viską gerai išmaišyti. Kremą atvėsinti šaldytuve.

* Atvėsusį pyragą perpjauti horizontaliai per pusę. Apatinę dalį pertepti kremu ir uždėti viršutinę dalį. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis