Formuojant storesnius vidus būna minkštas, o išorė maloniai traški. Skonis kutena gomurį, tad jei turite Nutellos ar kokio kito šokoladinio kremo, nepatingėkite ir skubėkite į virtuvę gaminti šių nuostabių sausainių.
Reikės:
120 g kambario temperatūros sviesto;
1/2 puodelio balto cukraus;
1/2 puodelio rudo cukraus ( jei neturite, keiskite baltu cukrumi);
2 kiaušinių;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 a.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 v.š. kakavos;
2 puodelių miltų;
1 stiklinės Nutellos ( arba kitokio šokoladinio kremo) ;
saujos mėgstamų riešutų.
Eiga:
* Sumaišome miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Į kitą dubenį dedame smulkiai pjaustytą sviestą, rudą ir baltą cukrų, rankų pagalbą „sumaigome“ iki vientisos masės.
* Dedame kiaušinius, vanilinį cukrų, šokoladinį kremą, bei smulkiai sutrupintus riešutus, viską gerai išplakame. Į gautą masę įmaišome miltus.
* Sausainių formavimui aš naudojau ledų šaukštą, bet tinka ir paprastas šaukštas. Sausainius dedame į kepimo skardą, jei norite traškesnių, formuokite plonesnius, palikite didelius tarpus, sausainiai kepant plėsis.
* Kepkite 190 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 14 minučių. Išėmus palikite 5 minutėm atvėsti. Tik išėmus jie bus labai minkšti, bet vėstant sutvirtėja. Iš produktų kiekio gavosi 14 didelių sausainių, skanaus!