Sausainiai su šokoladiniu kremu ir riešutais

Štai tobulų sausainių receptas šokoladinio kremo mėgėjams! Lengvas ir greitas gaminimas. Galima reguliuoti sausainių traškumą - kuo jie plonesni, tuo traškesni.

Formuojant storesnius vidus būna minkštas, o išorė maloniai traški. Skonis kutena gomurį, tad jei turite Nutellos ar kokio kito šokoladinio kremo, nepatingėkite ir skubėkite į virtuvę gaminti šių nuostabių sausainių.


Reikės:


120 g kambario temperatūros sviesto;

1/2 puodelio balto cukraus;

1/2 puodelio rudo cukraus ( jei neturite, keiskite baltu cukrumi);

2 kiaušinių;

1 a.š. kepimo miltelių;

2 a.š. vanilinio cukraus;

žiupsnelis druskos;

1 v.š. kakavos;

2 puodelių miltų;

1 stiklinės Nutellos ( arba kitokio šokoladinio kremo) ;

saujos mėgstamų riešutų.


Asmeninio albumo nuotr.


Eiga:


* Sumaišome miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Į kitą dubenį dedame smulkiai pjaustytą sviestą, rudą ir baltą cukrų, rankų pagalbą „sumaigome“ iki vientisos masės.

* Dedame kiaušinius, vanilinį cukrų, šokoladinį kremą, bei smulkiai sutrupintus riešutus, viską gerai išplakame. Į gautą masę įmaišome miltus.


Asmeninio albumo nuotr.


* Sausainių formavimui aš naudojau ledų šaukštą, bet tinka ir paprastas šaukštas. Sausainius dedame į kepimo skardą, jei norite traškesnių, formuokite plonesnius, palikite didelius tarpus, sausainiai kepant plėsis.

* Kepkite 190 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 14 minučių. Išėmus palikite 5 minutėm atvėsti. Tik išėmus jie bus labai minkšti, bet vėstant sutvirtėja. Iš produktų kiekio gavosi 14 didelių sausainių, skanaus!


Asmeninio albumo nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis