Šių dienų populiariausi:
- Specialistai pataria, kaip rūpintis grožiu, kai tau: 30+, 40+, 50+, 60+
- Marti už mane vyresnė 40 metų
- Kaip natūraliomis priemonėmis atsikratyti skruzdžių namuose
- Amžiaus skirtumai poroje: privalumai ir trūkumai
- Čili sriuba
Neseniai vėl prisiminiau obuolinius sausainius. Nežinau ar už juos labiau dėkoti savo tetai, ar knygutei "Viskas iš obuolių", bet nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šis receptas guli mano užrašuose. Tobulybių tobulybė.
Reikės:
4 obuolių;
1 a.š. malto cinamono;
1 v.š. smulkaus cukraus;
200 g margarino kepiniams;
200 g grietinės;
650 ml miltų;
1 pakelio vanilinio cukraus;
2 kiaušinių trynių;
Žiupsnelio druskos.
* Miltus suberiame į didelį dubenį ir sumaišome su žiupsneliu druskos ir pakeliu vanilinio cukraus. Per vidurį padarome duobutę ir sudedame smulkintą margariną, grietinę, kiaušinių trynius. Tešlą suminkome rankomis ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.
* Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustame mažomis skiltelėmis. Užberiame cinamoną, smulkų cukrų ir išmaišome.
* Tešlą padaliname į keturis kamuoliukus. Kiekvieną jų, ant miltuoto stalo, iškkočiojam į platų skritulį ir padaliname jį į 12 lygių dalių. Ant plačiausios dalies dedame po gabalėlį obuolio ir susukame ragelius.
* Dėliojame skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduoja.