Sausainiai „Širdelės“ – receptas iš „Kama Sutros“ lobynų

Senovėje afrodiziakais būdavo laikomos medžiagos, kurios sužadina žmonių libido. Tokiomis medžiagomis laikyti įvairūs gėrimai, maisto produktai.
© „Kauno grūdai“ nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Buvo manoma, kad net tam tikras elgesys gali tapti afrodiziakišku. Daugeliui iš mūsų teko skaityti, kad čili pipirai yra afrodiziakas, nes juose randama medžiagos kapsaicino, kuris stimuliuoja nervų galūnes ir spartina kraujo cirkuliaciją, todėl žmogus jaučiasi labai aktyvus.

Šparagai ir avokadas taip pat vieni žinomiausių afrodiziakių, nes juose gausu vitamino E, kuris skatina organizme išsiskirti testosterono, estrogeno bei progesterono hormonams, kurie sužadina seksualinį potraukį.

Senoviniai afrodiziakai

Jokia paslaptis, kad bananai ir šokoladas iki šių dienų vis dar laikomi bene žymiausiais afrodiziakais, turinčiais stimuliuojančių medžiagų, kurios romantišką pasibuvimą dviese paverčia pačia geriausia Valentino dienos idėja. Austrės – klasikinis ir šiais laikais ypač vertinamas meilės eliksyras. Jose gausu cinko ir kitų mineralinių medžiagų, skatinančių testosterono gamybą organizme, kuris žadina lytinį potraukį. Granatai, lašiša, raudonas vynas, vanilė, arbūzai – visi jie turi taip vadinamųjų „meilės hormonų“, o patiekę vakarienei patiekalą iš šių ingredientų kartu su taure raudono vyno – neprašausite pro šalį, meile, tiesiog, pakvips ore.

Receptas grąžina vyrui seksualinį gyvybingumą

Vienas netikėčiausių afrodiziakų, atkeliavusių iš senovės Indijos, yra miltai. Net senovės meilės knygoje: „Kama Sutra“ aprašytas afrodiziakiškas receptas, kurio pagrindiniai ingredientai: cukrus, miltai, pienas ir medus. Iš šių ingredientų moterys kepdavo sausainius, kuriuos patiekdavo savo vyrams. Jos tikėdavo, kad iš šių afrodiziakų pagaminti sausainiai grąžina vyrui seksualinį gyvybingumą, padidina vaisingumą ir užtikrina ilgaamžiškumą. Buvo manoma, kad suvalgęs tokių sausainių, vyras būdavo pajėgus mylėtis visą naktį net ir su tūkstančiu moterų.

Ar afrodiziakai iš tiesų veiksmingi? Šis klausimas šimtmečiais neduoda žmonėms ramybės. Kai kurie mano, kad tai tik placebo efektas, tuo tarpu kiti – neabejoja jų veiksmingumu. Kaip ten bebūtų, Valentino dieną išdrįskite nustebinti savo mylimąjį ar mylimąją, nepabijokite paeksperimentuoti virtuvėje, gamindami savo firminį afrodiziakišką patiekalą. Siūlome išbandyti šiuolaikinę „Kama Sutroje“ aprašytų sausainių versiją.

Sausainiai „Širdelės“

Ingredientai:
500 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
200 g sviesto,
150 g cukraus pudros,
150 g kiaušinių plakinio,
10 g kakavos.

Papuošti: ledinukai.

Gaminame

* Miltus, minkštą sviestą, cukraus pudrą ir kiaušinius minkykite iki vientisos tešlos. Jeigu norite paruošti kakavinius sausainius, dėkite kakavos. Suminkytą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 20-30 minučių.

* Vėliau tešlą kočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki norimo storio (jeigu norite sausainių ant pagaliuko, tešlą iškočiokite iki 5 mm storio). Iš tešlos lakšto išspauskite norimos formos sausainius. Jei norite, kad sausainiai blizgėtų, patepkite juos kiaušinio plakiniu.

* Jei sausainius darote tuščiavidurius, galite į vidų dėti ledinuką, kepant jis ištirps ir susidarys „langelis“. Kepkite iki 180-200 oC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol sausainiai gražiai pagels. Sausainius patiekite savo Valentinui ar Valentinai ir mėgaukitės meilės kupinais sausainiais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Minkštutėliai keksiukai, kuriuos net vaikai įvertino 10 balų

Dalinuosi keksiukų, kuriems nereikės baltų miltų, pieno produktų ar pridėtinio cukraus, receptu.

Šefas Gian Luca Demarco: itališka virtuvė išgyvena renesansą

Šią vasarą maisto naujovių ieškotojai, kulinarai ir šefai pabrėžia, kad itališka virtuvė išgyvena renesansą – namie gamintas, natūralus maistas populiarėja, o kartu su juo – ir šiuos atributus atspindinti itališka virtuvė.

Silpnai rauginti agurkai. TOP 5 receptai

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

7 geriausio Lietuvos baristos patarimai, kaip paruošti skanią kavą namie

Pasirodo, puikia kava galima pasimėgauti ir namuose.

Gruzdinti ryžių kukuliai su įdaru

Apie mano santykį su Italija artimesni draugai žino, o jums pasakysiu tiek – kadaise ši šalis man tapo startu į tai, kuo esu dabar. Ir štai jau daugel metų apsilankau joje, paragauju naujų skonių, susipažįstu su naujais žmonėmis. Ir visada atrandu kažko nematyto, neragauto.

Receptai savaitgaliui: kepkite orkaitėje ir grilyje

Kadangi paskutinis pavasario mėnuo tikrai lepina gerais orais, šį šeštadienį kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas Gediminas paruoš net tris receptus, kad savaitgalis tiek namie, tiek gamtoje su šeima ar draugais būtų ypatingai skanus.

Pyragėliai su vafliais ir kalakutiena (čeburekai)

Ragavusieji šiuos pyragėlius ne kartą sakė, kad „gardūs tavo čeburekai“.

Bananiniai varškėtukai su avižiniais dribsniais

Sveikuoliškas patiekalas, kurio noriai ragaus ir mažieji šeimos nariai. Skanaus!

Pasigaminkite pienių medaus (1)

Pienių medus nėra visai kaip medus - labiau kaip saldus gėlių sirupas, kiek panašus į klevų sirupą. Dažniausiai juo skaninu ką tik iškeptus blynus ar gardinu saldžius gėrimus. Jis - puikus cukraus sirupo pakaitalas, kvepiantis pavasariu ir ką tik pražydusiomis pienėmis.

Kinų virtuvė: makaronai su daržovėmis ir saldžiarūgščiu padažu

Rekomenduoju rytiečių virtuvės gerbėjams - labai greita, paprasta ir skanu.