Sausainiai „Širdelės“ – receptas iš „Kama Sutros“ lobynų

Senovėje afrodiziakais būdavo laikomos medžiagos, kurios sužadina žmonių libido. Tokiomis medžiagomis laikyti įvairūs gėrimai, maisto produktai.
Sausainiai „Širdelės“ – receptas iš „Kama Sutros“ lobynų
© „Kauno grūdai“ nuotr.

Buvo manoma, kad net tam tikras elgesys gali tapti afrodiziakišku. Daugeliui iš mūsų teko skaityti, kad čili pipirai yra afrodiziakas, nes juose randama medžiagos kapsaicino, kuris stimuliuoja nervų galūnes ir spartina kraujo cirkuliaciją, todėl žmogus jaučiasi labai aktyvus.

Šparagai ir avokadas taip pat vieni žinomiausių afrodiziakių, nes juose gausu vitamino E, kuris skatina organizme išsiskirti testosterono, estrogeno bei progesterono hormonams, kurie sužadina seksualinį potraukį.

Senoviniai afrodiziakai

Jokia paslaptis, kad bananai ir šokoladas iki šių dienų vis dar laikomi bene žymiausiais afrodiziakais, turinčiais stimuliuojančių medžiagų, kurios romantišką pasibuvimą dviese paverčia pačia geriausia Valentino dienos idėja. Austrės – klasikinis ir šiais laikais ypač vertinamas meilės eliksyras. Jose gausu cinko ir kitų mineralinių medžiagų, skatinančių testosterono gamybą organizme, kuris žadina lytinį potraukį. Granatai, lašiša, raudonas vynas, vanilė, arbūzai – visi jie turi taip vadinamųjų „meilės hormonų“, o patiekę vakarienei patiekalą iš šių ingredientų kartu su taure raudono vyno – neprašausite pro šalį, meile, tiesiog, pakvips ore.

Receptas grąžina vyrui seksualinį gyvybingumą

Vienas netikėčiausių afrodiziakų, atkeliavusių iš senovės Indijos, yra miltai. Net senovės meilės knygoje: „Kama Sutra“ aprašytas afrodiziakiškas receptas, kurio pagrindiniai ingredientai: cukrus, miltai, pienas ir medus. Iš šių ingredientų moterys kepdavo sausainius, kuriuos patiekdavo savo vyrams. Jos tikėdavo, kad iš šių afrodiziakų pagaminti sausainiai grąžina vyrui seksualinį gyvybingumą, padidina vaisingumą ir užtikrina ilgaamžiškumą. Buvo manoma, kad suvalgęs tokių sausainių, vyras būdavo pajėgus mylėtis visą naktį net ir su tūkstančiu moterų.

Ar afrodiziakai iš tiesų veiksmingi? Šis klausimas šimtmečiais neduoda žmonėms ramybės. Kai kurie mano, kad tai tik placebo efektas, tuo tarpu kiti – neabejoja jų veiksmingumu. Kaip ten bebūtų, Valentino dieną išdrįskite nustebinti savo mylimąjį ar mylimąją, nepabijokite paeksperimentuoti virtuvėje, gamindami savo firminį afrodiziakišką patiekalą. Siūlome išbandyti šiuolaikinę „Kama Sutroje“ aprašytų sausainių versiją.

Sausainiai „Širdelės“

Ingredientai:
500 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
200 g sviesto,
150 g cukraus pudros,
150 g kiaušinių plakinio,
10 g kakavos.

Papuošti: ledinukai.

Gaminame

* Miltus, minkštą sviestą, cukraus pudrą ir kiaušinius minkykite iki vientisos tešlos. Jeigu norite paruošti kakavinius sausainius, dėkite kakavos. Suminkytą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 20-30 minučių.

* Vėliau tešlą kočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki norimo storio (jeigu norite sausainių ant pagaliuko, tešlą iškočiokite iki 5 mm storio). Iš tešlos lakšto išspauskite norimos formos sausainius. Jei norite, kad sausainiai blizgėtų, patepkite juos kiaušinio plakiniu.

* Jei sausainius darote tuščiavidurius, galite į vidų dėti ledinuką, kepant jis ištirps ir susidarys „langelis“. Kepkite iki 180-200 oC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol sausainiai gražiai pagels. Sausainius patiekite savo Valentinui ar Valentinai ir mėgaukitės meilės kupinais sausainiais.

moteris.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.

Perlinių kruopų salotos su sėklomis ir riešutais

Salotos yra maistingos, skanios ir greitai pagaminamos. Vietoj perlinių kruopų galite naudoti ryžius, tikrai bus ne mažiau skanu.

Grietiniečiai (4)

Pyragėliai lieka skanūs ir minkšti net ir kitą dieną! Visgi, gerai padariau, kad gaminau iš dviejų porcijų. Be to, dariau didesnius, man tokie skanesni. Bekeldama nuotraukas į šį įrašą susigundžiau, bėgau į virtuvę pačiupti dar vieno grietiniečio. Taigi, valgau ir rašau, rašau ir valgau. Skanaus man!

Lašiša įdarytas prancūziškas batonas (2)

Taip įdarytas batonas papuoš jūsų užkandžių stalą. Pagaminti labai paprasta ir greita.

Pyragas su rabarbarais

Savaitgalį tėtis iš savo daržo man priskynė rabarbarų. Vaikystėje juos grauždavau vienus arba pamirkytus cukruje. Kažkaip dabar netraukia… Nusprendžiau ką nors iškepti. Maišydama tešlą užtrukau gal kokias penkias minutes, o pats pyragas kepė apie valandą. Vėliau tik išėmiau iš orkaitės ir vuolia! Toks jausmas, lyg pyragas būtų pats save pagaminęs.

Karštos salotos su vištiena ir feta

Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis.

Kondensuoto pieno keksas su bananais

Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!

Pagrindinės taisyklės, kaip tinkamai suderinti vyną ir maistą

Gėrimų žinovai pasakys, kad norint tinkamai ragauti vyną, yra svarbios trys taisyklės: tinkama gėrimo temperatūra, taurės forma, skirta tam vyno tipui, ir tinkamai parinktas maistas.

Riešutų ir sėklų karameliniai saldainiai

Gal ir jums yra tekę vaikystėje keptuvėje išlydyti cukrų, o kai jis sustingsta - sulaužyti ir po to valgyti tokius saldainius. Šie yra patobulinti, ir su riešutais bei įvairiomis sėklomis gavosi labai skanūs.

Nekeptas varškės ir obuolių tortas (1)

Dar vienas tortas į mano mėgstamų nekeptų tortų sąrašą. Šį kartą pabandžiau padaryti obuolių sluoksnį. Super! Obuolių nesuviriau į visišką košę, tad valgant jautėsi gaivūs obuolių gabaliukai.

Firminiai varškėtukai (2)

Be kiaušinių, be miltų, virti arba kepti… Tiesiog tobuli, jei mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius.

Kondensuoto pieno keksiukai su rabarbarais

Jau tampa tradicija rašyti apie patiekalus, gaminamus iš sezoninių daržovių ar vaisių. Šių dienų aktualija, žinoma, rabarbarai.

Vištienos salotos (1)

Sočios ir spalvingos salotos, patinksiančios lietuviškos virtuvės mėgėjams.

Mielinės bandelės su lašinukais (2)

Labai skanios, minkštos, purios, lengvos, sultingos bandelės su lašinukais. Jų kvapas tiesiog gundantis.

Virtuvės šefas M. Praškevičius: kai pavasarį daržovės nebelepina, imkitės mažų, bet labai veiksmingų gudrybių

Pavasarį nuolat kalbame apie vitaminų trūkumą ir pasiskundžiame energijos stoka, bet žiemą pergyvenusios daržovės jau nebesuteikia mūsų organizmui taip reikalingų maisto medžiagų, o nuvilia net ir skoniu.
Kt geg. 26d.
10°...21°
Pn geg. 27d.
8°...23°
Št geg. 28d.
11°...23°
Sk geg. 29d.
12°...24°
Pr geg. 30d.
13°...26°