Šaltibarščiai su rūgštynėmis

Kai pabosta įprasti šaltibarščiai, verta išbandyti kitas jų versijas. Pavyzdžiui, vietoj burokėlių dėti rūgštynes.

Reikės:

200 g. rūgštynių;
1 stiklinės grietinės;
2 litrų rūgpienio;
2 žalių agurkų;
3 kiaušinių;
druskos;
krapų;
15 ridikėlių;
svogūnų laiškų.

Rūgštynėms nutraukite kotus, nuplaukite ir supjaustykite. Sudėkite į verdantį vandenį, porą minučių apvirkite ir išgriebkite į dubenį. Palikite atvėsti.

Į atvėsusias rūgštynes sudėkite smulkiai supjaustytus agurkus, supilkite išplaktą rūgpienį, smulkiai supjaustytus ridikėlius, svogūnų laiškus, išplaktą grietinę ir druską.

Prieš valgant suberkite supjaustytus virtus kiaušinius ir susmulkintus krapus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis