Saldžiarūgštė kiniška vištiena

Receptas skaniems, greitiems ir lengviems pietums - saldžiarūgštė kinietiška vištiena. Skanu!

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

www.bakingsecrets.lt

Ingredientai

500 g vištienos krūtinėlės, pjaustytos 2.5 cm gabaliukais
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas ryžių vyno
250 g konservuotų ananasų, smulkintų + sultys iš skardinės
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
3 šaukštai aliejaus
1 geltona paprika, pjaustyta gabaliukais
1 raudona paprika, pjaustyta gabaliukais
1 saliero stiebas, susmulkintas
1 svogūnas, pjaustytas gabaliukais
4 šaukštai kečupo
druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga

* Sojų padažą ir ryžių vyną sumaišykite.

* Vištieną apibarstykite druska, pipirais, apliekite sojų-vyno užpilu, viską įmasažuokite. Dubenį uždenkite plėvele ir statykite į šaldytuvą bent 30 minučių.

www.bakingsecrets.lt

* Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir apie 3-4 minutes, kol apskrus. Išimkite vištieną iš keptuvės.

* Į tą pačią keptuvę sudėkite paprikas, svogūnus, salierą ir kepkite 5 minutes.

www.bakingsecrets.lt

* Atmatuokite 250 ml ananasų sulčių (jei trūksta, įpilkite vandens) ir dar 150 ml vandens. Į šį skystį sudėkite krakmolą, išmaišykite. Supilkite viską į keptuvę, įdėkite kečupą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės apie 3-5 minutes.

* Į keptuvę atgal sudėkite vištieną, ananasus. Įberkite druskos, pipirų. Dar truputį pakaitinkite.

* Tiekite su virtais ryžiais.

www.bakingsecrets.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis