Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Reikės

agurkų
česnako
pipirų žirnelių
krapų
kalendros grūdelių
raudonosios paprikos (nebūtina)
lauro lapelių

Marinatui:

600 ml vandens
1,5 v.š. druskos
180 g cukraus
150 ml. actо 9 %

Gaminame

* Agurkus supjaustome griežinėliais arba pailgomis skiltelėmis. Į sterilius stiklainius įmetame lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių, mažais gabaliukais pjaustytos paprikos, kalendros, česnako skiltelę. Sudedame agurkus.

* Į vandenį beriame cukrų, druską, užviriname. Supilame actą, kelias minutes paverdame. Užpilame marinatą ant agurkų. Palaikome 10 min. Nupilame atgal į puodą, vėl užviriname, užpilame ant agurkų ir sandariai užsukame. Stiklainius apverčiame ir šiltai užklojame, kol atvės. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis