Saldžiai aštrūs kepti vištienos sparneliai

Kaip sako autorė, pirštus apsilaižysite.

Šių dienų populiariausi:
- 5 karščiausios megztinių tendencijos
- Prognozės savaitei: kuri diena bus palanki bet kokiai veiklai
- Astrologė Rasa: didysis metų horoskopas kiekvienam Zodiako ženklui
- Kokie maisto produktai gali sukelti vėžį?
- 7 neįtikėtinos priežastys, kodėl jūs vis dar vieniša
- Skanūs marinuoti šonkauliukai

Reikės:

10 vnt. viščiuko sparnelių;
12 vnt. jalapeno paprikų;
1 puodelis rudojo cukraus;
2 šaukštai vandens;
80 g medaus;
220 g Dižono garstyčių;
3/4 ciberžolės;
1/4 ryžių vyno actas.

Gaminimo eiga:

* Visas paprikas užpilame vandeniu, kuris vos vos semtų pačias paprikas. Viską užverdame ir paviriname apie 5 min. Nuimame ir atvėsiname iki kambario temperatūros.

* Kai atvėsta, išgriebiame paprikas. Į likusį skystį suberiame cukrų. Kaitiname, ištirpiname cukrų. Nuimame ir vėl paliekame atvėsti.

* Tada į šį saldžiai-aštrų sirupą sudedame visus ingredientus ir labai gerai išplakame. Kiekį padaliname maždaug per pusę.

* 1/2 gauto kiekio marinate labai gerai išmaišome švarius sparnelius ir paliekame pasimarinuoti. Rekomenduojame ne mažiau 1-2 val.

* Įkaitiname orkaitę iki 210 C. Kepimo skardą patepame riebalais. Kepame 20-30 min, arba kol gražiai apskrus.

Valgome, pamirkydami marinate. Skanaus!

www.gileskromelis.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis