Saldžiagūgštė juodųjų serbentų uogienė

Išsivirkite gardžios naminės uogienės.

Maždaug vienam litrui uogienės reikės:

1 kg juodųjų serbentų be šakelių

700 g cukraus

1 stiklinės vandens

1 šaukštelio levandų žiedų

Gaminimo eiga:

*Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą.

*Paruoštas uogas užpilti karštu sirupu, suberti levandų žiedelius, pavirti ant nedidelės kaitros 5 minutes, užvirti ir atšaldyti iki 25–30 °C temperatūros.

*Dar kartą pastatyti ant viryklės 15 minučių ir nukelti.

*Trečią kartą dėti ant viryklės ir virti tol, kol uogienė išvirs, apie 20 minučių. Po to leisti truputį atvėsti.

*Supilstyti į šiltus, sterilius indus, sandariai uždaryti, palaukti, kol atvės, ir padėti tamsioje ir vėsioje vietoje.

Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“, o knygą įsigysite www.terrapublica.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis