Ryžių užkepėlė su vištiena

 (1)
Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.
© oditele.blogspot.com nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės (2 porcijoms):

200 g vištienos (keptos ar virtos);
100 g ryžių;
200 g konservuotų raudonųjų pupelių;
100 g konservuotų kukurūzų;
žiupsnelio pjaustytų šv.petražolių;
tarkuoto fermentinio sūrio;

padažui:
2 v.š. aliejaus;
1 v.š. miltų;
1 česnako skiltelės;
1 pomidoro;
60 g pomidoro padažo;
100 ml vištienos sultinio;
0,5 a.š. grūstos čili paprikos;
0,5 a.š. dž. raudonėlio;
0,5 a.š. rūkytos paprikos; druskos.

Ryžių užkepėlė su vištiena
© oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

1. Išvirkite ryžius.

2. Padažui: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite miltus, gerai išmaišykite. Tuomet dėkite išspaustą česnako skiltelę, smulkiai kubeliais pjaustytą pomidorą, supilkite vištienos sultinį, pomidorų padažą, išmaišykite ir virkite apie 5 min., t.y. kol padažas sutirštės. Sudėkite išvardintus prieskonius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Į dubenį sudėkite išvirtus ryžius, susmulkintą vištieną, konservuotas pupeles ir kukurūzus, šviežias petražolės, supilkite padažą ir viską gerai išmaišykite. 4. Gautą masę dėkite į kepimo indelius, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys. Skanaus.

oditele.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sveikuoliška duonelė – vos iš trijų produktų

Šios duonelės buvo tikras atradimas - 3 produktai, keli priedai pagal savo skonį arba tai, ką turite šaldytuve, ir per 20 minučių turėsite skaniai kvepiančias sveikuoliškas duoneles!

Bernardinų žuvies pyragas (3)

Advento metu sekmadieniais (kurių būdavo iš eilės trys) daugelis žmonių kepdavo purų žuvies pyragą – apkepą, ant jų stalų patekusį iš bernardinų vienuolynų. Tiesa, vienuoliai į šį pyragą būtinai dar dėdavo peletrūnų, todėl žuvies pyragas pasižymėjo savo išskirtiniu skoniu ir aromatu.

Alfas Ivanauskas: ruošdami salą Kalėdoms pamirškite stereotipus (1)

Virtuvės asas Alfas Ivanauskas įrodė, kad padengti stalą ir jį šventiškai dekoruoti galima net itin skubant. Tereikia tik šiek tiek išmonės.

Gardusis citrininis keksas

Keksas man buvo labai skanus pastovėjęs, kitą dieną. Jaučiasi malonaus skonio citrinos rūgštelė. Nenaudojau citrinos žievelės, bet su ja keksas būtų dar aromatingesnis.

Sluoksniuotos silkės salotos (1)

Ir šventinis, ir kasdienis patiekalas, taip pat ir gardus, sotus ir džiuginantis akį spalvomis.

Etnologė: per šventes maistas šeimą turi suburti ne tik valgyti, bet ir bendrauti (+ RECEPTAS) (1)

Jau prasidėjo ypatingas švenčių laukimo periodas – adventas. Šiuo laikotarpiu žmonės bando rasti ramybę artimųjų apsuptyje bei vis dažniau susimąsto, ką gali nuveikti geriau ir prasmingiau, išsikelia tam tikrus tikslus ar net susidaro darbų sąrašą. Nors dar laukia trys Kalėdų laukimo savaitės, tačiau apie tai, ką reiškia adventas ir kaip dera laukti artėjančių švenčių, pasakoja etnologė Gražina Kadžytė.

Mitai ir tiesa apie kiaušinius: kiek valgyti, iš kur pirkti, per kiek laiko suvartoti

Apie kiaušinius sklando daugybė mitų. Kalbama, kad suvartojamą kiaušinių kiekį reikėtų griežtai riboti, kiaušinius pirkti tik iš turgaus, o šio maisto produkto kokybiškumą nustatyti iš trynio spalvos. Kai kurie iš šių mitų yra iš dalies pagrįsti, kiti gi ir lieka tik mitais.

Saldainiai „Akmenuotas kelias“

Lengvai ir greitai pagaminami saldainiai.

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Žemaičių blynai

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.