Ryžių užkepėlė su vištiena

 (1)
Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.
© oditele.blogspot.com nuotr.

Reikės (2 porcijoms):

200 g vištienos (keptos ar virtos);
100 g ryžių;
200 g konservuotų raudonųjų pupelių;
100 g konservuotų kukurūzų;
žiupsnelio pjaustytų šv.petražolių;
tarkuoto fermentinio sūrio;

padažui:
2 v.š. aliejaus;
1 v.š. miltų;
1 česnako skiltelės;
1 pomidoro;
60 g pomidoro padažo;
100 ml vištienos sultinio;
0,5 a.š. grūstos čili paprikos;
0,5 a.š. dž. raudonėlio;
0,5 a.š. rūkytos paprikos; druskos.

Ryžių užkepėlė su vištiena
© oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

1. Išvirkite ryžius.

2. Padažui: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite miltus, gerai išmaišykite. Tuomet dėkite išspaustą česnako skiltelę, smulkiai kubeliais pjaustytą pomidorą, supilkite vištienos sultinį, pomidorų padažą, išmaišykite ir virkite apie 5 min., t.y. kol padažas sutirštės. Sudėkite išvardintus prieskonius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Į dubenį sudėkite išvirtus ryžius, susmulkintą vištieną, konservuotas pupeles ir kukurūzus, šviežias petražolės, supilkite padažą ir viską gerai išmaišykite. 4. Gautą masę dėkite į kepimo indelius, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys. Skanaus.

oditele.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji „Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis!

Čili sriuba–troškinys (8)

Čili sriuba-troškinys yra kilęs iš Teksaso patiekalas. Žiemos metu norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte.

Greitai ir skaniai – bulviniai kukuliai (2)

Paprasčiausias receptukas, kai lieka iš vakaro virtų bulvių. Jei neturite, galima tiesiog išvirti bulvių (geriau su lupenomis).

Kitokie. Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Mielinės bandelės su cinamonu (2)

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu…

Paprastas kefyro pyragas su kriaušėmis (4)

Pyragas itin paprastai pagaminamas, greitas, neįmantrus. Toks, kokį galima greitai sumeistrauti ir ragauti.

Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.

Greitai paruošiami grietininiai sausainiukai (3)

Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...

Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.

Gardusis varškinės tešlos obuolių pyragas (2)

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Kakavinis varškės pyragas (2)

Paprastas, labai kakavinis, nesaldus varškės pyragas.

Naujųjų stalui - 4 užkandžių receptai (1)

Net jei orkaitėje kepa antis ar keptuvėje čirška kepsniai, ant stalo reikės ir šaltų užkandžių.