Ryžių užkepėlė su vištiena

 (1)
Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.
© oditele.blogspot.com nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės (2 porcijoms):

200 g vištienos (keptos ar virtos);
100 g ryžių;
200 g konservuotų raudonųjų pupelių;
100 g konservuotų kukurūzų;
žiupsnelio pjaustytų šv.petražolių;
tarkuoto fermentinio sūrio;

padažui:
2 v.š. aliejaus;
1 v.š. miltų;
1 česnako skiltelės;
1 pomidoro;
60 g pomidoro padažo;
100 ml vištienos sultinio;
0,5 a.š. grūstos čili paprikos;
0,5 a.š. dž. raudonėlio;
0,5 a.š. rūkytos paprikos; druskos.

Ryžių užkepėlė su vištiena
© oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

1. Išvirkite ryžius.

2. Padažui: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite miltus, gerai išmaišykite. Tuomet dėkite išspaustą česnako skiltelę, smulkiai kubeliais pjaustytą pomidorą, supilkite vištienos sultinį, pomidorų padažą, išmaišykite ir virkite apie 5 min., t.y. kol padažas sutirštės. Sudėkite išvardintus prieskonius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Į dubenį sudėkite išvirtus ryžius, susmulkintą vištieną, konservuotas pupeles ir kukurūzus, šviežias petražolės, supilkite padažą ir viską gerai išmaišykite. 4. Gautą masę dėkite į kepimo indelius, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys. Skanaus.

oditele.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Makaronų apkepas sūrio padaže ir traškia plutele (1)

Kreminis patiekalas su trupučiu traškios plutelės – tai, ką mėgsta, ko gero, visi. Tam, kad jų paragautumėte, reikės makaronų „vamzdelių“ ir šio recepto.

3 receptai su pomidorais: sriuba, pyragas, užkandis

Vasara įsibėgėjo ir jau nudžiugino pomidorų gerbėjus gausiu derliumi. Lietuvoje ypač vertinami šviežiai užauginti pomidorai, kurie išsiskiria savo spalva, sultingu skoniu ir kvapu.

Užkandžiui – įdarytas prancūziškas batonas (1)

Vienas didelis karštas sumuštinis. O iš tikrųjų tai šauni idėja jūsų pusryčių stalui.

Bulvių paplotėliai su įdaru (2)

Bulvių mėgėjams paplotėliai neabejotinai patiks. O skanus įdaras privers „čepsėti“ iš skanumo.

360 puslapių pasaka apie Lietuvą

Ši istorija prasideda prie vakarienės stalo, lėkštėje, pilnoje stebuklingų kvapų, skonių, emocijų ir prisiminimų. Tankiuose mūsų mažos šalies, vardu Lietuva, miškuose, plačiose pievose ir šaltuose upių mėliuose. Laukuose ir ežeruose. Nuo žemės iki dangaus. Laikais, kai mūsų gyvenimo istorijos buvo apjuostos persipynusių įvykių grandine: gamtos gimimu, brendimu, mirtimi ir atgimimu.

Kokosiniai sausainiai – tiesiog tirpsta burnoje!

Gardžių kokosinių sausainių receptas.

Duona be miltų - lengvas ir išbandytas receptas (6)

"Duona be miltų mūsų namuose atsirado po 600-ojo bandymo sumažinti angliavandenių kiekį racione, - juokiasi Lina, paprašyta pasidalinti gardžios duonos receptu. - Angliavandeniai, aišku, grįžo, bet duona be miltų liko ir ne vieno svečio geru žodžiu iki šiol minima".

Kibinai su kopūstais (tešla be kiaušinių) (1)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

Šokoladinis pyragas su slyvomis

Pyrago receptą išsiplėšiau iš vieno žurnalo. Pyragas yra puikus ir ypač tiks laukiantiems svečių. Jis gana sunkus, labai sotus. Žodžiu - pamaitinsite ne vieną žmogų!

Pusryčių keksiukai

Minkštučiai, ne per daug saldūs. Skanu užsitepti džemo, tačiau gardūs ir vieni. Ir… tikrai gana sotūs!