Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.

Reikės (2 porcijoms):


200 g vištienos (keptos ar virtos);

100 g ryžių;

200 g konservuotų raudonųjų pupelių;

100 g konservuotų kukurūzų;

žiupsnelio pjaustytų šv.petražolių;

tarkuoto fermentinio sūrio;


padažui:


2 v.š. aliejaus;

1 v.š. miltų;

1 česnako skiltelės;

1 pomidoro;

60 g pomidoro padažo;

100 ml vištienos sultinio;

0,5 a.š. grūstos čili paprikos;

0,5 a.š. dž. raudonėlio;

0,5 a.š. rūkytos paprikos; druskos.


oditele.blogspot.com nuotr.


Gaminame


1. Išvirkite ryžius.

2. Padažui: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite miltus, gerai išmaišykite. Tuomet dėkite išspaustą česnako skiltelę, smulkiai kubeliais pjaustytą pomidorą, supilkite vištienos sultinį, pomidorų padažą, išmaišykite ir virkite apie 5 min., t.y. kol padažas sutirštės. Sudėkite išvardintus prieskonius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Į dubenį sudėkite išvirtus ryžius, susmulkintą vištieną, konservuotas pupeles ir kukurūzus, šviežias petražolės, supilkite padažą ir viską gerai išmaišykite. 4. Gautą masę dėkite į kepimo indelius, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys. Skanaus.


http://oditele.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis