Receptai savaitgaliui: itališkos duona ir sūrios karamelės pyragas

 (1)
Virtuvės šefai Ali Gadžijevas ir Gian Luka pateikia šio savaitgalio receptus.
© TV3

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Temperamentingasis kulinarijos šefas pagamins ilgą istoriją turinčią populiariąją itališką duoną fokačiją su trijų rūšių pagardais. Gian Luca labai smulkiai papasakos šio patiekalo gaminimo subtilybes, atskleis, kokią fokačiją jis pats labiausiai mėgsta, ir ką Senovės Romos imperijos laikais naudodavo vietoj alyvuogių aliejaus kepdami šią duoną.

Ali Gadžijevas liks sužavėtas skoniu ir prasitars, kad jis jau puikiai žino, ką veiks šį savaitgalį su draugais.

Smagiai užkandę šeštadienio laidos „Gardu gardu“ vedėjai pereis prie konditerinės dalies ir šį kartą Gian Luca net aiktels. Jis tikrai nesitikėjo, kad kada nors gyvenime jam Ali pagamins „Snickers‘ą“. Profesionalus konditerijos šefas savaip pateiks populiarųjį šokoladinį batonėlį „Snickers“: iškeps sūrios karamelės pyragą su žemės riešutais ir šokoladiniu biskvitu.

Itališka duona fokačija (focaccia)

Receptai savaitgaliui: itališkos duona ir sūrios karamelės pyragas
© TV3

600 g miltų
400 ml vandens
15 g šviežių mielių
12 g druskos
Žiupsnelis cukraus
Alyvuogių aliejus
Vytintas Parmos kumpis
Tepamas kreminis sūris
Ančiuviai
Vyšniniai pomidoriukai
Švieži rozmarinai
Persilado prieskoniai

Gaminame

* Miltus sumaišyti su druska. Mieles susmulkinti ir apibarstyti cukrumi. Sudėti į šiltą vandenį ir maišyti, kol ištirps. Tuomet įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, išmaišyti. Po truputį pilti vandens ir mielių mišinį į miltus ir iš lėto maišyti. Kai tešla tampa tinkama minkymui, išversti ją ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkyti.

* Tada sukamaisiais judesiais suformuoti apskritimą ir įdėti jį į miltais pabarstytą indą, užpilti gausiai alyvuogių aliejumi, uždengti maistine plėvele ir palikti šiltai porai valandų, kad iškiltų (turi maždaug padvigubėti).

* Skardą gausiai ištepti aliejumi ir joje tolygiai paskirstyti iškilusią tešlą. Dar kartą palikti, kad iškiltų.

* Tada pirštų galiukais gražiai paspaudyti visą paviršių ir vieną trečiąją dalį tešlos pabarstyti šviežiais rozmarinais, antrą dalį apdėlioti per pusę perpjautais pomidoriukais ir ančiuviais, o trečią dalį palikti tuščią, ant kurios jau iškepus užtepti mėgstamo tepamo sūrio ir uždėti vytinto Parmos kumpio.

* Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Ką tik iškepusią apipilti vandens ir aliejaus mišiniu (50 ml vandens + 50 ml alyvuogių aliejaus) sumaišytu su persilado prieskoniais. Uždėti likusius ingredientus, apibarstyti šviežiu rozmarinu. Skanaus!

Sūrios karamelės pyragas „Snickers“

Receptai savaitgaliui: itališkos duona ir sūrios karamelės pyragas
© TV3

Pyragas:

100 g kiaušinių masės (2 kiaušiniai)
150 g farino cukraus
100 g juodo šokolado
60 g miltų
50 g sviesto
2 arb. š. kepimo miltelių

Karamelė:

100 g cukraus
100 g grietinėlės
50 g juodo šokolado
2 arb. š. druskos
100 g kepintų žemės riešutų be odelių

Gaminame

* Pyragui sumaišyti birius produktus: miltus, farino cukrų ir kepimo miltelius. Ištirpinti sviestą, suberti į jį šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps. Nuolat maišant į šokolado masę iš lėto supilti kambario temperatūros kiaušinių masę. Tada suberti birius produktus ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

* Karamelei cukrų suberti į puodą ir pastatyti ant kaitros. Sukamaisiais judesiais judinti puodą, kol visas cukrus karamelizuosis. Tada supilti į jį užvirusią grietinėlę ir šluotele gerai išmaišyti. Gautą masę užpilti ant šokolado ir maišyti, kol ištirps šokoladas. Įdėti du šaukštelius druskos ir išmaišyti.

* Suberti kepintus žemės riešutus be odelių ir vėl viską gerai išmaišyti. Gautą masę užpilti ant karšto iškepusio pyrago ir palikti nakčiai šaldytuve. Atšalusį išimti iš kepimo formos ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Cukinijų blyneliai su avinžirniais

Nepraleidžiu progos pasilepinti tokio tipo blyneliais, kai būnu viena. Dažniausiai persivalgau, bet aiii, o kam nepasitaiko?

Savaitgalio receptai: plikytos tešlos pyragas ir vištienos ir daržovių sriuba su avokadu (1)

Italas kulinaras Gian Luca Demarco ir jo kolega Ali Gadžijevas pristato šeštadienio ryto patiekalus.

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.