R. Bolgovo patarimai, kaip isirinkti mėsą griliui. + MARINATO RECEPTAS

Šiltas oras, sužaliavusi gamta ir čirškančios mėsos kvapas – taip, kalbėsime apie į Lietuvą atėjusį grilio sezoną. Jau dabar svajojate apie šašlyką ar ant žarijų keptus kepsnius? Tada šie patarimai kaip tik jums.

Tad kaip gi išsirinkti tinkamą mėsą, kaip ją marinuoti ir kuo pagardinti, kad kiekvienas kąsnis taptu malonumu? Kaip teigia Ruslanas Bolgovas: „Viskas labai paprasta – reikalingos tik kelios paprastos taisyklės“.

Kaip išsirinkti tinkamą mėsą?

„Jei esate paukštienos mėgėjas – tada mėsą išsirinkti nebus taip sunku. Kepimui ant žarijų tinka visos dalys. Kad ši iškeptų tolygiai, turėkite omenyje, jog tam reikalingi skirtingi karščiai. Neskubėkite sumesti visko ant grotelių ir palikti. Paukštieną geriausia kepti palaipsniui – tuomet skonis bus geresnis, o mėsa nebus tokia sausa.

Jei kalbėsime apie jautieną – atkreipkite dėmesį į mėsos kvapą ir riebalų juosteles viduje. Kuo jų daugiau – tuo geriau. Taip galime sužinoti, ar mėsa yra jauno jautuko. Be to, jei pauostę jaučiate pieno kvapą – drąsiai ją pirkite. Ji šviežia ir tinkama kepsniams ar šašlykui. Ši nebus „guminė“, o atvirkščiai – minkšta ir biri.

Tinkamiausia mėsa kepimui: sprandinė, išpjova, antrekotas. Nugarinė puikiai tiks kepsniams.

Na, o labiausiai lietuvių mėgstamą kiaulieną renkamės panašiai kaip jautieną, tik ši neturi būti riebi. Jei mėsa kvepia minėtu pienu – ji bus minkšta ir skani. Nepamirškite – priekinė kiaulės dalis yra kietesnė. Tad kepsniams, šašlykui verčiau rinkitės sprandinę, mėsą esančią prie stuburo. Riebalai minėtoje mėsoje pasiskirstę tolygiai. Rinkdamiesi kiaulieną atkreipkite dėmesį, kad mėsa būtų rožinės spalvos (tai šviežumo rodiklis). Atminkite, jog šviežia mėsa yra tankesnė – duobutė, atsirandanti paspaudus, greitai išsilygina“, - patarimais dalijosi kulinaras.

Marinatas

„Marinatų yra tikra gausybė. Kiekvienam patiekalui siūlau išbandyti vis kitą virtuvę. Tarkime kepsniams – azijietišką marinatą, šašlykui – gruzinišką ar armėnišką. Be to, jei marinuojate vištieną, nepamirškite, jog ši skonį įgauna kur kas greičiau, tad su prieskoniais būtinai naudokite aliejų. Skanių akimirkų!“, - nuotaikingai linkėjo Ruslanas Bolgovas.

O čia pateikiame kubietiško marinato jautienai receptą:

Reikės:

• 1,5 kg jautienos,
• 80 ml šviežiai spaustų laimo sulčių,
• 60 ml alyvuogių aliejaus,
• 1 arb.š. grūstų kmynų,
• 1 arb.š. džiovintų raudonėlių,
• 1 arb.š. džiovintų svogūnų miltelių,
• 1 arb.š. džiovintų česnakų granulių,
• 1 valg.šaukštas sojos padažo, ½ arb.š. čili paprikos miltelių.
• Rekomenduojama marinuoti iki 24 val.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis