Pyragėliai su sūrio, varškės, špinatų bei česnakų įdaru

Šie pyragėliai man yra labai skanūs, ir kuo česnako daugiau, tuo geriau. Yra net toks posakis, kad česnakų kvapas italams yra tarsi „Chanel“. Aišku, nereikia persistengti.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Gali tai pasidaryti: 8 madingų megztinių idėjos
- Užduok sau 9 klausimus ir sužinok, ar jis tikrai yra tau skirtasis
- 15 vertingų patarimų plokščiam pilvukui
- 8 populiarūs mados mitai, kuriuos seniai laikas pamiršti
- Duona su keptais svogūnais, saulėgrąžomis ir moliūgų sėklomis

Šiems pyragėliams naudojama bemielė sluoksniuota tešla. Ilgiausiai sugaištama iš tešlos formuojant pačius pyragėlius. Aš darau taip: kambario temperatūros tešlos lakštus (perku pakuotę su 6 lakštais) pjaunu per pusę (tad viso išeina 12 pyragėlių), ir palei kraštą padarau du įpjovimus, kad būsimos pyragėlių viršūnėlės persikištų viena pro kitą (žiūrėti nuotr.).

Prieš tai, kad vadinamosios viršūnėlės suliptų prie apačios, tešlos kraštai ties įpjovomis patepami kiaušinio ir vandens plakiniu (šlakelis vandens ir kiaušinis – tarsi klijai). Pyragėlių viršūnėlės taip pat aptepamos šiuo plakiniu.

Špinatai naudojami švieži arba šaldyti. Jų nereikia daug, tiesiog, kad priduotų šiek tiek rūgštoko poskonio bei, žinoma, spalvos. Jei naudojami švieži špinatai, jie nuplaunami, nusausinami, apkepami ant nedidelio sviesto kiekio, jei šaldyti – paprasčiausiai atšildomi ir nusausinami.

Įdarui reikės:

varškė - apie 300 g
tarkuotas fermentinis sūris - 100-150 g
3-4 didesnių česnako skiltelių
špinatai
kiaušinis
druska
pipirai

Pyragėlių aptepimui:

kiaušinis
šlakelis vandens

Kaip gaminti

* Varškę, tarkuotą fermentinį sūrį, smulkiai tarkuotą, pjaustytą ar išspaustą česnaką, špinatus ir kiaušinį išmaišyti. Pagardinti druska bei pipirais. Įdarą dėti į paruoštas pyragėlių formeles. Kepti apie 20 – 30 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje arba kol pyragėliai įgaus auksinį atspalvį ir įdaras išsilydys.

* Varškė ir sūris čia sudaro puikų duetą, nes susimaišę vienas su kitu jie sukuria dvigubą tąsų, minkštą ir lengvą įdarą, kuriam nesubliukšti padeda kiaušinis.

sotibesote.wordpress.com

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis