Pyragėliai su pievagrybiais

 (4)
Burnoje tirpstantys pyragėliai!
Pyragėliai su pievagrybiais
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Tešlai reikės:

400 g miltų;
7 šaukštų šalto vandens;
2 kiaušinių trynių (baltymus pasilikite aptepimui);
200 g kambaro temperatūros sviesto;
žiupsnelio druskos.

Įdarui:

~250 g pievagrybių;
1 svogūno;
2-3 v.š. sojų padažo ;
1 v.š. pomidorų padažo;
prieskonių.

Gaminame

* Miltus persijojame, sudedame nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis ištriname miltus ir sviestą. Beriame druskos, įmušame kiaušinių trynius ir supilame vandenį. Užminkome tešlą.

Pyragėliai su pievagrybiais
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Suformuojame rutulį, dedame į maistinę plėvelę ir valandai dedame į šaldytuvą.

Pyragėliai su pievagrybiais
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Įdaras. Pievagrybius ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais, kepame keptuvėje, kol daržovės suminkštės. Suberiame prieskonius, dedame sojų ir pomidorų padažus, išmaišome. Plonai iškočiojame tešlą, stikline suformuojame apskritimus, ant vieno dedame įdarą, o kitu apdegiame ir naudodami šakutę užspaudžiame kraštus.

Pyragėliai su pievagrybiais
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Paruoštus pyragėlius aptepame kiaušinio baltymu, kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 minučių!

Pyragėliai su pievagrybiais
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.
sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Pusryčiams – sveikas ir ypatingai sotus patiekalas

Skrudintos duonos puselės, traškios šoninės griežinėliai ir švelnios cukinijos patiks mažiems ir dideliems herojams.

Marinuotos cukinijos (bulgariškai)

Puikus receptas. Ruošdami cukinijas pagal bulgarišką receptą ilgai neužgaišite, o paruošite labai skanų užkandį. Beje, pagal šį marinatą galima ruošti ir agurkus – skanumėlis.

Salotos su rūkyta vištiena, avokadu ir riešutais

Labai sočios salotos. Galima salotas sumaišyti su padažu dubenyje ir išdėlioti į lėkštes.

Kimštos šviežios bulvės (3)

Receptas – 1937 metų. Beveik šimtmečio senumo receptai ir šiandien gali stebinti.

Tuno paštetas

Super greitas receptas tuno mėgėjams. Man labai patiko sumuštinis su skrudinta balta duona, paštetu, pomidoru ir svogūnais.

Pyragas su kukurūzų miltais

Purus, drėgnas, saldus. Tobulai popietei prie arbatos puodelio. Skanus būtų ir neperteptas, ir be balto šokolado glaisto. Jūsų pasirinkimas kaip toli eisit.

Vasariniai užkandžiai sodyboje (2)

Kiekvienas, mane nors truputį pažįstantis žmogus, žino apie mano meilę geram maistui. Užkandžiai nėra išimtis. Labai mėgstu tapas stiliaus užkandžiavimą, taigi mieliau siekiu gabalėlio sūrio ir kelių alyvuogių nei saujos riebaluotų traškučių. Burata sūris, bokeronės ir lašišų ikrai? Va čia tai rimti reikalai.

Rauginti česnakų žiedkočiai

Rauginti žiedkočiai, kaip ir marinuoti, puikiai tinka garnyrams, ypač grilio patiekalams. Juos su malonumu valgome, pakabindami sūrio padažą, ar tiesiog vienus, kai norisi aštraus ir pikantiško užkandžio.

Krabų lazdelės tešloje

Paužkandžiaujam? Kiek primirštos krabų lazdelės keptos tešloje, bet tikrai labai tinkamas užkandis pasisėdėjimams su draugais.

Įdarytas prancūziškas batonas

Vienas didelis karštas sumuštinis. O iš tikrųjų tai šauni idėja jūsų pusryčių stalui.

Vyšninis tiramisu (be kiaušinių)

Tikras itališkas tiramisu daromas su kiaušiniais. Esu darius ir tokį, bet be kiaušinių man patiko labiau, o ir vyšnios čia labai tinka - suteikia labai gaivų skonį! Manau, butų skanu vyšnias pamirkyti alkoholyje.

Vengriškas guliašas (2)

Kvapnus, sotus ir labai tinkantis vėsesnę dieną.

Grietininis mėlynių pyragas

Pyragas primena sūrio pyragą, bet yra gaivesnio ir lengvesnio skonio!

Kibiniukai su kopūstais (tešla be kiaušinių)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

Kinų virtuvė: makaronai su daržovėmis ir saldžiarūgščiu padažu (2)

Tokį patiekalą valgiau rytiečių restorane. Namie pabandžiau kažką panašaus pakartoti. Skonis beveik identiškas. Rekomenduoju rytų virtuvės gerbėjams - labai greita, paprasta ir skanu.
Pn lie. 29d.
15°...25°
Št lie. 30d.
16°...24°
Sk lie. 31d.
17°...23°
Pr rgp. 01d.
15°...23°
An rgp. 02d.
14°...22°