Pyragėliai su brie sūriu - per 15 min.

Manau daugumai būna tokių situacijų, kai užklumpa netikėtai svečiai, o pavaišinti nėra kuo. Tad nutariau paruošti ką nors skanaus ir greito. Viskas taip greita, kad vos pats spėjau mirktelt. Aišku, gal tai daro mano praktika virtuvėje... Juk mano pagrindinis darbas yra virtuvėje, o ir hobis namuose ir virtuvėje. Todėl, negaliu pažadėti, kad užtruksite tiek kiek aš, bet skirtumo didelio nebus! Patiekalas – per 15 min.

Skaitomiausi šių dienų tekstai:
- Savaitės ikona. I. Stumbrienės atostogų garderobas: kiek maudymosi kostiumėlių ir suknelių ji turi?
- Sparčiai populiarėjanti šiaurietiška dieta - ir kilogramų nelieka, ir sveikata stiprėja
- Apie arabių ir lietuvių skirtumus - 21 m. Lietuvoje gyvenantis ginekologas iš Jordanijos
- O. Lapinas: kada skyrybos – geriausia išeitis?
- Varškės pyragas su pudingu ir žemės riešutais

Reikės

3 lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos
6 šaukštų raudonųjų serbentų uogienės
6 gabalėlių brie sūrio
saujelės pinijos riešutų
saujelės kepinto mišinio (saulėgrąžų, moliūgų sėklų)
kiaušinio plakinio
kepimo popieriaus

Gaminimas

1. Visus lakštus padalinkite pusiau. (1 min)

2. Ant kiekvienos puselės dėkite po šaukštą uogienės (30 s)
3. Supjaustykite brie sūrį riekelėmis ir uždėkite ant uogienės. (1 min 30 s)

4. Visus pyragėlius suspauskite rankomis (stipriai) ir galus suspauskite šakute. (1 min 30 s)

I. Jonelytės Arlauskienės nuotr.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

6. Sudėkite pyragėlius į skardą, kuri turi būti išklota kepimo popieriumi.

7. Ištpekite kiaušinio plakiniu ir berkite saulėgrąžų ir moliūgų sėklų.

8. Šaukite kepti. Kol apskrus. Man prireikė 10 min.

9. Galite aplieti kondensuotu pienu.

I. Jonelytės Arlauskienės nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis