Pyragas su rabarbarais

Savaitgalį tėtis iš savo daržo man priskynė rabarbarų. Vaikystėje juos grauždavau vienus arba pamirkytus cukruje. Kažkaip dabar netraukia… Nusprendžiau ką nors iškepti. Maišydama tešlą užtrukau gal kokias penkias minutes, o pats pyragas kepė apie valandą. Vėliau tik išėmiau iš orkaitės ir vuolia! Toks jausmas, lyg pyragas būtų pats save pagaminęs.

Man atrodo, kad kepinys puikiai pavykęs. Drėgnas, su rabarbarų rūgštele, labai skanų prieskonį suteikia baltas šokoladas. Recepte buvo nurodyta, kad reikėtų cinamono, bet aš nedėjau, man jo čia nesinorėjo. Apskritai aš tą receptą paprastinau pagal save. Ir nenoriu čia per daug girtis, bet man maniškis pyragas atrodo net skaniau, duonele jo niekaip nepavadinčiau.

Mano puodelis = 236 ml

Reikės:

3/4 puodelio rudojo cukraus;
1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus;
1 didelio kaiušinio;
Žiupsnelio druskos;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilės pastos;
1 ir 1/2 puodelio miltų;
1 kupino puodelio rabarbarų (smulkintų kubeliais);
100 g baltojo šokolado gabalėlių.

g-blogas.lt nuotr.

Smagiausia dalis: viską sudedame į vieną didelį dubenį ir gerai išmaišome. Tešlą suverčiame į kepimo formą (išklotą kepimo popieriumi) ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie valandą (bet būtinai dar patikriname mediniu pagaliuku). Pjaustome ir skanaujame atvėsusį.

Su meile, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis