Pyragas „Angelo ašaros“

„Ašarėlė nuriedėjo, nieks tavęs taip nemylėjo, jeigu nori kitą pabučiuok, bet mylėti manęs nenustok.“ Tikiuosi gausiai verks tik jūsų pyragai, bet ne Jūs! Ir kodėl išvis aš čia kalbu apie ašaras?! Ogi todėl.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Pavadinimas „Angelo ašaros“ visai vietoj ir laiku. Atvėsęs pyragas „pravirksta“ gintarinėmis ašaromis, it maži stebuklėliai neaišku iš kur. Kartais ašaros būna didelės ir jų labai daug, o kartais labai smulkios. Kokios bebūtų – labai gražu!

Pamenu, kai šis pyragas sukėlė daug kalbų ir įspūdžių Facebook’o receptų grupėse! Kažkas pasidalino receptu ir kiek buvo susižavėjimo šiomis ašaromis. Visos kaip bitutės lėkė į virtuvę gaminti, o paskui dalintis nuotraukomis, „apsiverkusiais“ pyragais, nors ne visoms buvo džiaugsmo tas ašaras išvysti. Receptų grupės tiesiog sprogo nuo šio pyrago nuotraukų. Karts nuo karto ir aš vis dar prisimenu ir pagaminu.

Pyragas „Angelo ašaros“
© Asmeninio albumo nuotr.

Pyragas tikrai skanus, nors toks paprastas.

26 cm skersmens tortinei

Reikės:

Pagrindui:

1 stiklinė miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
80 g sviesto;
2 šaukštai cukraus;
1 mažas kiaušinis.

Įdarui:

500 g varškės;
cukraus 0,5 stiklinės;
3 kiaušinių tryniai;
1 šaukštas manų kruopų;
100 g grietinės;
vanilės pagal skonį (vietoj jos dažnai įlašinu citrinų esencijos).

Suflė:

3 baltymai;
5 šaukštai cukraus pudros.

* Pagrindui sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir smulkiai pjaustytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Pyragas „Angelo ašaros“
© Asmeninio albumo nuotr.

* Įdarui išmaišykite visus produktus, kol gausis vientisa masė. Tešla išklokite kepimo formos dugną ir sudėkite varškės įdarą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių.

* Suflė sluoksniui suplakite kiaušinio baltymus su cukraus pudra iki standumo. Išimkite pyragą, sudėkite sufle ir kepkite apie 10-15 min. iki auksinės spalvos, tik neperkepkite! Baigus kepti leiskite pyragui atvėsti ir laukite ašarų!

Pyragas „Angelo ašaros“
© Asmeninio albumo nuotr.
sokiaivirtuveje.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.

Maisto tinklaraštininkė Asta: sveikesni blynai – be didelių pastangų

Vasario 10 dieną Rumšiškėse praūžė Užgavėnių šventė, kurioje lankytojai ne tik galėjo prisidėti prie žiemos varymo iš kiemo pramogų, bet ir paraugauti trispalvių blynų.

Receptai savaitgaliui: itališkos duona ir sūrios karamelės pyragas (1)

Virtuvės šefai Ali Gadžijevas ir Gian Luka pateikia šio savaitgalio receptus.

Medaus tortas

Vienas iš klasika laikomų tortų, kurie visada sulaukia dėmesio!

Makaronų apkepas su mėsa ir paprika

Apkepų niekada nebus per daug. Tai puikus būdas pamaitinti šeimyną skaniu patiekalu.