Pyragas „Angelo ašaros“

„Ašarėlė nuriedėjo, nieks tavęs taip nemylėjo, jeigu nori kitą pabučiuok, bet mylėti manęs nenustok.“ Tikiuosi gausiai verks tik jūsų pyragai, bet ne Jūs! Ir kodėl išvis aš čia kalbu apie ašaras?! Ogi todėl.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Pavadinimas „Angelo ašaros“ visai vietoj ir laiku. Atvėsęs pyragas „pravirksta“ gintarinėmis ašaromis, it maži stebuklėliai neaišku iš kur. Kartais ašaros būna didelės ir jų labai daug, o kartais labai smulkios. Kokios bebūtų – labai gražu!

Pamenu, kai šis pyragas sukėlė daug kalbų ir įspūdžių Facebook’o receptų grupėse! Kažkas pasidalino receptu ir kiek buvo susižavėjimo šiomis ašaromis. Visos kaip bitutės lėkė į virtuvę gaminti, o paskui dalintis nuotraukomis, „apsiverkusiais“ pyragais, nors ne visoms buvo džiaugsmo tas ašaras išvysti. Receptų grupės tiesiog sprogo nuo šio pyrago nuotraukų. Karts nuo karto ir aš vis dar prisimenu ir pagaminu.

Pyragas „Angelo ašaros“
© Asmeninio albumo nuotr.

Pyragas tikrai skanus, nors toks paprastas.

26 cm skersmens tortinei

Reikės:

Pagrindui:

1 stiklinė miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
80 g sviesto;
2 šaukštai cukraus;
1 mažas kiaušinis.

Įdarui:

500 g varškės;
cukraus 0,5 stiklinės;
3 kiaušinių tryniai;
1 šaukštas manų kruopų;
100 g grietinės;
vanilės pagal skonį (vietoj jos dažnai įlašinu citrinų esencijos).

Suflė:

3 baltymai;
5 šaukštai cukraus pudros.

* Pagrindui sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir smulkiai pjaustytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Pyragas „Angelo ašaros“
© Asmeninio albumo nuotr.

* Įdarui išmaišykite visus produktus, kol gausis vientisa masė. Tešla išklokite kepimo formos dugną ir sudėkite varškės įdarą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių.

* Suflė sluoksniui suplakite kiaušinio baltymus su cukraus pudra iki standumo. Išimkite pyragą, sudėkite sufle ir kepkite apie 10-15 min. iki auksinės spalvos, tik neperkepkite! Baigus kepti leiskite pyragui atvėsti ir laukite ašarų!

Pyragas „Angelo ašaros“
© Asmeninio albumo nuotr.
sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardusis citrininis keksas

Keksas man buvo labai skanus pastovėjęs, kitą dieną. Jaučiasi malonaus skonio citrinos rūgštelė. Nenaudojau citrinos žievelės, bet su ja keksas būtų dar aromatingesnis.

Sluoksniuotos silkės salotos (1)

Ir šventinis, ir kasdienis patiekalas, taip pat ir gardus, sotus ir džiuginantis akį spalvomis.

Etnologė: per šventes maistas šeimą turi suburti ne tik valgyti, bet ir bendrauti (+ RECEPTAS) (1)

Jau prasidėjo ypatingas švenčių laukimo periodas – adventas. Šiuo laikotarpiu žmonės bando rasti ramybę artimųjų apsuptyje bei vis dažniau susimąsto, ką gali nuveikti geriau ir prasmingiau, išsikelia tam tikrus tikslus ar net susidaro darbų sąrašą. Nors dar laukia trys Kalėdų laukimo savaitės, tačiau apie tai, ką reiškia adventas ir kaip dera laukti artėjančių švenčių, pasakoja etnologė Gražina Kadžytė.

Mitai ir tiesa apie kiaušinius: kiek valgyti, iš kur pirkti, per kiek laiko suvartoti

Apie kiaušinius sklando daugybė mitų. Kalbama, kad suvartojamą kiaušinių kiekį reikėtų griežtai riboti, kiaušinius pirkti tik iš turgaus, o šio maisto produkto kokybiškumą nustatyti iš trynio spalvos. Kai kurie iš šių mitų yra iš dalies pagrįsti, kiti gi ir lieka tik mitais.

Saldainiai „Akmenuotas kelias“

Lengvai ir greitai pagaminami saldainiai.

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Žemaičių blynai

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Karšti sumuštiniai su tunu

Šie sumuštiniai gali būtų patiekti tiek šilti, tiek šalti. Tad galėsite mėgautis vėlyvais savaitgalio pusryčiais arba įsidėti į užkandžių dėžutę.

Trapieji žagarėliai

Žagarėliai gavosi trapūs ir tirpstantys burnoje. Tešla labai lengvai minkėsi ir kočiojosi, nelipo prie rankų. Tikriausiai gerai atitaikiau produktų proporcijas.

Sausainiukai su obuoliais

Šie sausainiukai per daug geri, kad jų receptu nepasidalinčiau.