Purūs ir minkšti blynai

Blynai gaunasi išties puikūs! Purūs ir minkšti, net kilo mintis, kad valgau debesėlius…
Purūs ir minkšti blynai
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Gaminant panašaus tipo blynus, kai aliejaus reikia minimaliai arba išvis jo nereikia, esu patyrus kelias nesėkmes – arba man jie prisvildavo, arba gerai neiškepdavo, arba dar kas nutikdavo. Šie blynai įgavo gražią spalvą, lengvai apsivertė, viskas puikiai iškepė!

2 porcijoms ( 12 blynelių) reikės:

1 stiklinės (240 ml) pasukų;
1,5 st. miltų;
2 kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 v.š. cukraus;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
3 v.š. aliejaus.

Purūs ir minkšti blynai
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Eiga:

* Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, druską gerai išplakame, beriame miltus, pasukas, aliejų, bei kepimo miltelius, viską gerai išmaišome.
* Blynus kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies (kepiau ant pačios silpniausios). Kepkite kelias minutes, iš abiejų pusių.

Purūs ir minkšti blynai
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Aliejaus pilkite labai nedaug, ir popieriniu rankšluosčiu ištepkite visą keptuvę. Jei blynai visgi ims svilti, įpilkite daugiau aliejaus. Skanaus! Be to, jei mėgstate saldžiai, siūlau cukraus kiekį padidinti.

sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Plokštainis „Palangos varškėtis“

Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.

Marinuoti pomidorai (4)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (8)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Žiedinių kopūstų mišrainė (6)

Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.

Cukinijų apkepas (4)

Greitas, labai skanus cukinijų apkepas su sūriu, šonine ir morkomis.

Bananų duona su mėlynėmis

Labai minkšta, saldi, kvapni bananų duona su mėlynėmis.

Pusryčiams – sveikas ir ypatingai sotus patiekalas

Skrudintos duonos puselės, traškios šoninės griežinėliai ir švelnios cukinijos patiks mažiems ir dideliems herojams.

Sultingi mėsos ir cukinijų kepsniukai (3)

Sotūs, minkšti kepsniukai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

4 receptai su melionu

Jau pats melionas yra delikatesas, o iš jo galima paruošti be galo skanius ir sveikatai naudingus patiekalus, kurie patiks ir jums, ir jūsų artimiesiems. O be to, tai – gaivūs patiekalai, ko taip reikia karštomis dienomis.
Pn rgp. 26d.
14°...25°
Št rgp. 27d.
16°...25°
Sk rgp. 28d.
12°...24°
Pr rgp. 29d.
15°...27°
An rgp. 30d.
13°...20°