Purūs ir minkšti blynai

Blynai gaunasi išties puikūs! Purūs ir minkšti, net kilo mintis, kad valgau debesėlius…
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gaminant panašaus tipo blynus, kai aliejaus reikia minimaliai arba išvis jo nereikia, esu patyrus kelias nesėkmes – arba man jie prisvildavo, arba gerai neiškepdavo, arba dar kas nutikdavo. Šie blynai įgavo gražią spalvą, lengvai apsivertė, viskas puikiai iškepė!

2 porcijoms ( 12 blynelių) reikės:

1 stiklinės (240 ml) pasukų;
1,5 st. miltų;
2 kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 v.š. cukraus;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
3 v.š. aliejaus.

Purūs ir minkšti blynai
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Eiga:

* Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, druską gerai išplakame, beriame miltus, pasukas, aliejų, bei kepimo miltelius, viską gerai išmaišome.
* Blynus kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies (kepiau ant pačios silpniausios). Kepkite kelias minutes, iš abiejų pusių.

Purūs ir minkšti blynai
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Aliejaus pilkite labai nedaug, ir popieriniu rankšluosčiu ištepkite visą keptuvę. Jei blynai visgi ims svilti, įpilkite daugiau aliejaus. Skanaus! Be to, jei mėgstate saldžiai, siūlau cukraus kiekį padidinti.

sokiaivirtuveje.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Blynai su obuoliais ir šokoladu

Jau senokai bemėginau naujų blynų receptų, vis kepdavau išmėgintus ir pamėgtus. Niekas įdomaus neužkliūdavo už akių. Iki į rankas paėmiau mažą šokoladinių receptų knygelę. Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu, plius tarkuotu obuoliu. Kiek baiminausi, jog bus per sausi, tačiau blynai puikūs, labai skanūs.

Skaniausio šeimos kugelio receptas

Sako nebevartotinas toks šio patiekalo pavadinimas. Siūlo vadinti tarkainiu. Na, nežinau kaip jums, bet man šis pavadinimas neprilipo, o kadangi asmeninėje erdvėje dar galime rašyti ką beužsigeidžią, tebūnie tai klasikinis pavadinimas. Nes ir receptas, kurį aprašysiu, yra labiau klasikinis, nei modernus.

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.