Purūs ir minkšti blynai

Blynai gaunasi išties puikūs! Purūs ir minkšti, net kilo mintis, kad valgau debesėlius…
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gaminant panašaus tipo blynus, kai aliejaus reikia minimaliai arba išvis jo nereikia, esu patyrus kelias nesėkmes – arba man jie prisvildavo, arba gerai neiškepdavo, arba dar kas nutikdavo. Šie blynai įgavo gražią spalvą, lengvai apsivertė, viskas puikiai iškepė!

2 porcijoms ( 12 blynelių) reikės:

1 stiklinės (240 ml) pasukų;
1,5 st. miltų;
2 kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 v.š. cukraus;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
3 v.š. aliejaus.

Purūs ir minkšti blynai
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Eiga:

* Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, druską gerai išplakame, beriame miltus, pasukas, aliejų, bei kepimo miltelius, viską gerai išmaišome.
* Blynus kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies (kepiau ant pačios silpniausios). Kepkite kelias minutes, iš abiejų pusių.

Purūs ir minkšti blynai
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Aliejaus pilkite labai nedaug, ir popieriniu rankšluosčiu ištepkite visą keptuvę. Jei blynai visgi ims svilti, įpilkite daugiau aliejaus. Skanaus! Be to, jei mėgstate saldžiai, siūlau cukraus kiekį padidinti.

sokiaivirtuveje.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.

Labai skanus uogų tiramisu

Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!

Gaivus nekeptas meduolių tortas su bananais

Originaliame recepte meduoliai buvo netrupinami, o tiesiog supjaustomi riekelėmis. Tortas buvo skanesnis pastovėjęs parą. Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės saldinti grietinę.

Vasariškiems užkandžiams – pikantiška užtepėlė

Asmeniškai man be šios užtepelės užkandžių stalas liktų kažkoks neišbaigtas, be to, ir nuo stalo pradingsta bene greičiausiai. Tinka tepti tiek ant keptos duonos, tiek ant skrudinto batono. Manau, receptas jau daug kam žinomas, skonis pažįstamas iki pat pat… Kai kam priminsiu, o kai kam galbūt tai bus naujas atradimas, skanaus!

Vakarienei – labai gardūs blynai!

Oi kaip mane erzina, kad vis nepataikau, kiek savo šeimynai rytais išvirti košės. Visai neseniai pasakiau stop tokiam maisto švaistymui. Liko košės – iš jos gims koks kitas patiekalas. Štai taip, man visai netikėtai, atradau išties labai gardžių ir šeimos teigiamai įvertintų blynų receptą.