Purus bulvių apkepas su daržovėmis

 (1)
Apkepą galima kepti ir keptuvėje. Skanus, paprastas patiekalas bulvių mėgėjams.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

1 kg bulvių
2 didelių morkų
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
4 v.š. miltų
3 kiaušinių
3 v.š. aliejaus
žiupsnelio muskato riešuto
druskos
pipirų

Gaminame

* Bulves, morkas ir svogūnus sutarkuokite burokine trintuve (atsipjaukite keletą svogūno žiedų apkepo papuošimui). Susmulkinkite česnaką. Viską išmaišykite. Išplakite kiaušinius su druska, pipirais, muskato riešutu, suberkite ir išmaišykite miltus, supilkite aliejų.

* Dubenyje nuo daržovių susidariusį skystį nupilkite. Supilkite skystą mišinį, išmaišykite, viską sudėkite į riebalais išteptą formą, ant viršaus sudėkite svogūno žiedus arba pusžiedžius, ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., arba kol apkepas iškeps.

* Patiekite su pomidorų padažu, grietine arba su savo mėgstamu padažu. Skanaus :)

aj-receptai.blogspot.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Vasaros užkandžiai: tortilijų suktinukai su kumpiu

Receptas labai paprastas. Vienas du ir oplia – tortilijų suktinukai su kumpiu. Paprasčiau nebūna. Bet kai skanu... Nors variantų galima sugalvoti milijoną!

Mindaugo karūnavimo puotos valgiai – pasigaminkite troškinio

Liepos 6-ąją minime pirmojo (ir, deja, vienintelio) Lietuvos karaliaus – Mindaugo – karūnavimą 1253 metais. Pabandykime panagrinėti, kokie patiekalai galėjo puikuotis ant Mindaugo karūnacijos proga iškeltos puotos stalo?