Purus bulvių apkepas su daržovėmis

Skanus, paprastas patiekalas bulvių mėgėjams.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Trys dalykai, kuriuos lietuvės pasiskolintų iš prancūzių
- Grožio dosjė. Tsss, tai K. Tučkutės paslaptis!
- Horoskopas savaitei: asmeninių santykių fronte - geros žinios
- Gali tai pasidaryti: 8 madingų megztinių idėjos
- Pyragėliai su sūrio, varškės, špinatų bei česnakų įdaru

Reikės:

1 kg bulvių
2 didelių morkų
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
4 v.š. miltų
3 kiaušinių
3 v.š. aliejaus
žiupsnelio muskato riešuto
druskos
pipirų

Kaip gaminti

* Bulves, morkas ir svogūnus sutarkuokite burokine trintuve (atsipjaukite keletą svogūno žiedų apkepo papuošimui). Susmulkinkite česnaką. Viską išmaišykite.

* Išplakite kiaušinius su druska, pipirais, muskato riešutu, suberkite ir išmaišykite miltus, supilkite aliejų. Dubenyje nuo daržovių susidariusį skystį nupilkite. Supilkite skystą mišinį, išmaišykite, viską sudėkite į riebalais išteptą formą, ant viršaus sudėkite svogūno žiedus arba pusžiedžius, ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., arba kol apkepas iškeps.

* Patiekite su pomidorų padažu, grietine arba su savo mėgstamu padažu. Skanaus!

P.S. Apkepą galima kepti ir keptuvėje.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis