Reikės:
1 kiaušinio;
2 v.š. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
2 v.š. tirpinto ir atvėsinto sviesto;
236 ml kefyro (galite keisti pasukomis, rūgpieniu);
155 g miltų;
1/4 a.š. druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 vidutinio dydžio obuolių.
* Dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius ir viską persijokite.
* Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir pasukas. Sudėkite sutarkuotus obuolius ir išmaišykite.
* Plakinį supilkite į miltus ir maišykite atsargiai tiek, kad nesimatytų miltų. Tešla neturi būti vienalytės masės, nes tuomet blynai bus ploni ir guminiai.
* Palikite tešlą pastovėti 15-20 min.
* Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, lengvai aliejumi pateptoje keptuvėje. Tešlos nemaišykite, o kabinkite iš eilės ir dėkite į keptuvę.
* Skanaus!