Puriosios varškės spurgos

 (2)
Apie varškės spurgas pasakoti turbūt net nereikia. Dauguma mūsų jas prisimena iš mokyklos. Aš ir kartais prisimenu mokyklą... Ne, ne todėl, kad pasiilgstu mokytojų, pamokų ar namų darbų. Dažniausiai prisimenu mokyklos valgyklą! Cha cha.
Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt

Varškiniai kukulaičiai, krakmoliniai cepelinai su varške, maltinukai, bandelės su džemu, varškės spurgos, net pieniškos dešrelės. Viskas būdavo taip skanu! Tiesa pasakius, daugumos šių patiekalų nemoku gaminti ir niekad negaminu. Na, tik pieniškas dešreles. Chi chi. O vat, varškės spurgų labai pasiilgau, labai norėjau ir išsikepiau.

Darbo tikrai nėra daug. Ilgiausiai truks spurgas iškepti. Kaip greit viską suspėsite, priklausys nuo jūsų spurgų ir puodo dydžio. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau spurgų tilps, tuo greičiau iškeps. Aš kepiau nedideliame 20 cm skersmens puode ir dėjau po 4-5 vidutinio didumo spurgas. Spurgas formavau daugmaž graikinio riešuto didumo 3-4 cm skersmens. Kepant spurgos išsiplėte iki maždaug 5 cm. Dariau iš pusantros normos ir man gavosi 25 spurgos.

Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt

Paragavau pirmų spurgų ir šokinėjau iš laimės. Labai skanios, tikros varškės spurgos. Buvau labai patenkinta. Vyras buvo sotus, neskubėjo ragauti, bet neatsispyrė spurgų išvaizdai, paragavo ir nebegalėjo sustoti valgęs!!! Norėjosi atimti. Chi chi.

Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt

Skonis. Labai gardžios, minkštos, purios varškės spurgos. Tobulai saldžios, tobulai minkštos, tobulai traškios. Tiesiog, tobulos. Tikrai.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Tobulos spurgos. Nieko nekeisčiau.

Ingredientai

300 g varškės
150 g miltų
30 g cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis sodos + šiek tiek acto nugesinimui
žiupsnelis druskos
saulėgrąžų aliejaus kepimui
cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo eiga

1. Sodą nugesinkite su šlakeliu acto.
2. Į dubenį sudėkite visus produktus ir užminkykite tešlą.
3. Puode įkaitinkite aliejų.
4. Į nedidelę lėkštutę įpilkite šiek tiek aliejaus rankoms pasitepti, kai formuosite spurgas.
5. Rankas patepkite trupučiu aliejaus ir formuokite norimo dydžio spurgas.
6. Virkite spurgas karštame aliejuje, kol gražiai paruduos.
7. Išvirtas spurgas dėkite ant popierinių servetėlių ar rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
8. Kol spurgos šiltos, pabarstykite cukraus pudra.

Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt
www.bakingsecrets.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Gerdami kavą prisidėkime prie orangutangų išsaugojimo

„Kiekvienas orangutanas, kaip ir žmogus nusipelno laimės“, - tuo visiškai tikras kavos namų „Vero Coffee House“ įkūrėjas Darius Vėželis, trečiadienio pavakarę neabejingus nykstantiems gyvūnams sukvietęs į naujos kavos „Orang Utan Coffee“ pristatymą.

Bemieliai purūs blynai

Tiesą sakant esame lietinių gerbėjai, mažus blynus kepu retai, bet jei jau kepu, tai būtent šiuos “kefyrinius”. Jie skoniu ir išvaizda labai panašūs į mielinius, tačiau yra bemieliai.

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.

Perlinių kruopų salotos su sėklomis ir riešutais

Salotos yra maistingos, skanios ir greitai pagaminamos. Vietoj perlinių kruopų galite naudoti ryžius, tikrai bus ne mažiau skanu.

Grietiniečiai (4)

Pyragėliai lieka skanūs ir minkšti net ir kitą dieną! Visgi, gerai padariau, kad gaminau iš dviejų porcijų. Be to, dariau didesnius, man tokie skanesni. Bekeldama nuotraukas į šį įrašą susigundžiau, bėgau į virtuvę pačiupti dar vieno grietiniečio. Taigi, valgau ir rašau, rašau ir valgau. Skanaus man!

Lašiša įdarytas prancūziškas batonas (2)

Taip įdarytas batonas papuoš jūsų užkandžių stalą. Pagaminti labai paprasta ir greita.

Pyragas su rabarbarais

Savaitgalį tėtis iš savo daržo man priskynė rabarbarų. Vaikystėje juos grauždavau vienus arba pamirkytus cukruje. Kažkaip dabar netraukia… Nusprendžiau ką nors iškepti. Maišydama tešlą užtrukau gal kokias penkias minutes, o pats pyragas kepė apie valandą. Vėliau tik išėmiau iš orkaitės ir vuolia! Toks jausmas, lyg pyragas būtų pats save pagaminęs.

Karštos salotos su vištiena ir feta

Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis.

Kondensuoto pieno keksas su bananais

Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!

Pagrindinės taisyklės, kaip tinkamai suderinti vyną ir maistą

Gėrimų žinovai pasakys, kad norint tinkamai ragauti vyną, yra svarbios trys taisyklės: tinkama gėrimo temperatūra, taurės forma, skirta tam vyno tipui, ir tinkamai parinktas maistas.

Riešutų ir sėklų karameliniai saldainiai

Gal ir jums yra tekę vaikystėje keptuvėje išlydyti cukrų, o kai jis sustingsta - sulaužyti ir po to valgyti tokius saldainius. Šie yra patobulinti, ir su riešutais bei įvairiomis sėklomis gavosi labai skanūs.

Nekeptas varškės ir obuolių tortas (1)

Dar vienas tortas į mano mėgstamų nekeptų tortų sąrašą. Šį kartą pabandžiau padaryti obuolių sluoksnį. Super! Obuolių nesuviriau į visišką košę, tad valgant jautėsi gaivūs obuolių gabaliukai.

Firminiai varškėtukai (2)

Be kiaušinių, be miltų, virti arba kepti… Tiesiog tobuli, jei mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius.

Kondensuoto pieno keksiukai su rabarbarais

Jau tampa tradicija rašyti apie patiekalus, gaminamus iš sezoninių daržovių ar vaisių. Šių dienų aktualija, žinoma, rabarbarai.

Vištienos salotos (1)

Sočios ir spalvingos salotos, patinksiančios lietuviškos virtuvės mėgėjams.
Pn geg. 27d.
7°...24°
Št geg. 28d.
12°...25°
Sk geg. 29d.
14°...25°
Pr geg. 30d.
16°...26°
An geg. 31d.
17°...24°