Puriosios varškės spurgos

 (2)
Apie varškės spurgas pasakoti turbūt net nereikia. Dauguma mūsų jas prisimena iš mokyklos. Aš ir kartais prisimenu mokyklą... Ne, ne todėl, kad pasiilgstu mokytojų, pamokų ar namų darbų. Dažniausiai prisimenu mokyklos valgyklą! Cha cha.
Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt

Varškiniai kukulaičiai, krakmoliniai cepelinai su varške, maltinukai, bandelės su džemu, varškės spurgos, net pieniškos dešrelės. Viskas būdavo taip skanu! Tiesa pasakius, daugumos šių patiekalų nemoku gaminti ir niekad negaminu. Na, tik pieniškas dešreles. Chi chi. O vat, varškės spurgų labai pasiilgau, labai norėjau ir išsikepiau.

Darbo tikrai nėra daug. Ilgiausiai truks spurgas iškepti. Kaip greit viską suspėsite, priklausys nuo jūsų spurgų ir puodo dydžio. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau spurgų tilps, tuo greičiau iškeps. Aš kepiau nedideliame 20 cm skersmens puode ir dėjau po 4-5 vidutinio didumo spurgas. Spurgas formavau daugmaž graikinio riešuto didumo 3-4 cm skersmens. Kepant spurgos išsiplėte iki maždaug 5 cm. Dariau iš pusantros normos ir man gavosi 25 spurgos.

Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt

Paragavau pirmų spurgų ir šokinėjau iš laimės. Labai skanios, tikros varškės spurgos. Buvau labai patenkinta. Vyras buvo sotus, neskubėjo ragauti, bet neatsispyrė spurgų išvaizdai, paragavo ir nebegalėjo sustoti valgęs!!! Norėjosi atimti. Chi chi.

Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt

Skonis. Labai gardžios, minkštos, purios varškės spurgos. Tobulai saldžios, tobulai minkštos, tobulai traškios. Tiesiog, tobulos. Tikrai.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Tobulos spurgos. Nieko nekeisčiau.

Ingredientai

300 g varškės
150 g miltų
30 g cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis sodos + šiek tiek acto nugesinimui
žiupsnelis druskos
saulėgrąžų aliejaus kepimui
cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo eiga

1. Sodą nugesinkite su šlakeliu acto.
2. Į dubenį sudėkite visus produktus ir užminkykite tešlą.
3. Puode įkaitinkite aliejų.
4. Į nedidelę lėkštutę įpilkite šiek tiek aliejaus rankoms pasitepti, kai formuosite spurgas.
5. Rankas patepkite trupučiu aliejaus ir formuokite norimo dydžio spurgas.
6. Virkite spurgas karštame aliejuje, kol gražiai paruduos.
7. Išvirtas spurgas dėkite ant popierinių servetėlių ar rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
8. Kol spurgos šiltos, pabarstykite cukraus pudra.

Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt
www.bakingsecrets.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Cukinijų ir morkų kišas

Labai mėgstame svogūnų kišą, be jo jau retai apsieina savaitgalinis pasisėdėjimas su draugais. Tačiau kišas, kaip ir itališkoji pica, turi galybę variacijų, todėl drąsiai ėmiausia eksperimento.

Marinuoti agurkai mišrainėms (1)

Kadangi šventėms gaminame įvairias mišraines, o šventiniam stalui ruošiame ne vieną ir ne du patiekalus, vis norisi sugalvoti kaip palengvinti tas dienas, kai reikia greitai suktis virtuvėje.

Plokštainis „Palangos varškėtis“ (1)

Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.

Marinuoti pomidorai (4)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (9)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Žiedinių kopūstų mišrainė (6)

Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.

Cukinijų apkepas (4)

Greitas, labai skanus cukinijų apkepas su sūriu, šonine ir morkomis.

Bananų duona su mėlynėmis

Labai minkšta, saldi, kvapni bananų duona su mėlynėmis.

Pusryčiams – sveikas ir ypatingai sotus patiekalas

Skrudintos duonos puselės, traškios šoninės griežinėliai ir švelnios cukinijos patiks mažiems ir dideliems herojams.
Sk rgp. 28d.
11°...26°
Pr rgp. 29d.
16°...27°
An rgp. 30d.
14°...19°
Tr rgp. 31d.
10°...21°
Kt rgs. 01d.
12°...22°