Puriosios varškės spurgos

 (2)
Apie varškės spurgas pasakoti turbūt net nereikia. Dauguma mūsų jas prisimena iš mokyklos. Aš ir kartais prisimenu mokyklą... Ne, ne todėl, kad pasiilgstu mokytojų, pamokų ar namų darbų. Dažniausiai prisimenu mokyklos valgyklą! Cha cha.
© www.bakingsecrets.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Varškiniai kukulaičiai, krakmoliniai cepelinai su varške, maltinukai, bandelės su džemu, varškės spurgos, net pieniškos dešrelės. Viskas būdavo taip skanu! Tiesa pasakius, daugumos šių patiekalų nemoku gaminti ir niekad negaminu. Na, tik pieniškas dešreles. Chi chi. O vat, varškės spurgų labai pasiilgau, labai norėjau ir išsikepiau.

Darbo tikrai nėra daug. Ilgiausiai truks spurgas iškepti. Kaip greit viską suspėsite, priklausys nuo jūsų spurgų ir puodo dydžio. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau spurgų tilps, tuo greičiau iškeps. Aš kepiau nedideliame 20 cm skersmens puode ir dėjau po 4-5 vidutinio didumo spurgas. Spurgas formavau daugmaž graikinio riešuto didumo 3-4 cm skersmens. Kepant spurgos išsiplėte iki maždaug 5 cm. Dariau iš pusantros normos ir man gavosi 25 spurgos.

Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt

Paragavau pirmų spurgų ir šokinėjau iš laimės. Labai skanios, tikros varškės spurgos. Buvau labai patenkinta. Vyras buvo sotus, neskubėjo ragauti, bet neatsispyrė spurgų išvaizdai, paragavo ir nebegalėjo sustoti valgęs!!! Norėjosi atimti. Chi chi.

Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt

Skonis. Labai gardžios, minkštos, purios varškės spurgos. Tobulai saldžios, tobulai minkštos, tobulai traškios. Tiesiog, tobulos. Tikrai.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Tobulos spurgos. Nieko nekeisčiau.

Ingredientai

300 g varškės
150 g miltų
30 g cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis sodos + šiek tiek acto nugesinimui
žiupsnelis druskos
saulėgrąžų aliejaus kepimui
cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo eiga

1. Sodą nugesinkite su šlakeliu acto.
2. Į dubenį sudėkite visus produktus ir užminkykite tešlą.
3. Puode įkaitinkite aliejų.
4. Į nedidelę lėkštutę įpilkite šiek tiek aliejaus rankoms pasitepti, kai formuosite spurgas.
5. Rankas patepkite trupučiu aliejaus ir formuokite norimo dydžio spurgas.
6. Virkite spurgas karštame aliejuje, kol gražiai paruduos.
7. Išvirtas spurgas dėkite ant popierinių servetėlių ar rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
8. Kol spurgos šiltos, pabarstykite cukraus pudra.

Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt
www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Restorano šefas įkvėpimo ieško ir prosenelės, kuri vadovavo žurnalui „Moteris“, užrašuose

Kuo unikalūs Baltijos regiono skoniai? Virtuvės šefas Andrius Kubilius, neseniai pradėjęs diriguoti vieno sostinės restorano komandai, pastaruosius mėnesius leido ieškodamas atsakymo į šį klausimą.

Be duonos negyvenanti Beata Nicholson siūlo 3 jos mėgstamiausius receptus

Nors kadaise Beata Nicholson ir bandė iš savo mitybos raciono išbraukti duoną, kulinarė netruko suprasti, kad sprendimas atsisakyti vienos ar kitos grupės maisto produktų jai nei tinka, nei patinka, o galų gale, jo ir nebūta teisingo.

Blynai su obuoliais ir šokoladu

Jau senokai bemėginau naujų blynų receptų, vis kepdavau išmėgintus ir pamėgtus. Niekas įdomaus neužkliūdavo už akių. Iki į rankas paėmiau mažą šokoladinių receptų knygelę. Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu, plius tarkuotu obuoliu. Kiek baiminausi, jog bus per sausi, tačiau blynai puikūs, labai skanūs.

Skaniausio šeimos kugelio receptas

Sako nebevartotinas toks šio patiekalo pavadinimas. Siūlo vadinti tarkainiu. Na, nežinau kaip jums, bet man šis pavadinimas neprilipo, o kadangi asmeninėje erdvėje dar galime rašyti ką beužsigeidžią, tebūnie tai klasikinis pavadinimas. Nes ir receptas, kurį aprašysiu, yra labiau klasikinis, nei modernus.

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.