Puriosios varškės spurgos

 (2)
Apie varškės spurgas pasakoti turbūt net nereikia. Dauguma mūsų jas prisimena iš mokyklos. Aš ir kartais prisimenu mokyklą... Ne, ne todėl, kad pasiilgstu mokytojų, pamokų ar namų darbų. Dažniausiai prisimenu mokyklos valgyklą! Cha cha.
© www.bakingsecrets.lt

Varškiniai kukulaičiai, krakmoliniai cepelinai su varške, maltinukai, bandelės su džemu, varškės spurgos, net pieniškos dešrelės. Viskas būdavo taip skanu! Tiesa pasakius, daugumos šių patiekalų nemoku gaminti ir niekad negaminu. Na, tik pieniškas dešreles. Chi chi. O vat, varškės spurgų labai pasiilgau, labai norėjau ir išsikepiau.

Darbo tikrai nėra daug. Ilgiausiai truks spurgas iškepti. Kaip greit viską suspėsite, priklausys nuo jūsų spurgų ir puodo dydžio. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau spurgų tilps, tuo greičiau iškeps. Aš kepiau nedideliame 20 cm skersmens puode ir dėjau po 4-5 vidutinio didumo spurgas. Spurgas formavau daugmaž graikinio riešuto didumo 3-4 cm skersmens. Kepant spurgos išsiplėte iki maždaug 5 cm. Dariau iš pusantros normos ir man gavosi 25 spurgos.

Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt

Paragavau pirmų spurgų ir šokinėjau iš laimės. Labai skanios, tikros varškės spurgos. Buvau labai patenkinta. Vyras buvo sotus, neskubėjo ragauti, bet neatsispyrė spurgų išvaizdai, paragavo ir nebegalėjo sustoti valgęs!!! Norėjosi atimti. Chi chi.

Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt

Skonis. Labai gardžios, minkštos, purios varškės spurgos. Tobulai saldžios, tobulai minkštos, tobulai traškios. Tiesiog, tobulos. Tikrai.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Tobulos spurgos. Nieko nekeisčiau.

Ingredientai

300 g varškės
150 g miltų
30 g cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis sodos + šiek tiek acto nugesinimui
žiupsnelis druskos
saulėgrąžų aliejaus kepimui
cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo eiga

1. Sodą nugesinkite su šlakeliu acto.
2. Į dubenį sudėkite visus produktus ir užminkykite tešlą.
3. Puode įkaitinkite aliejų.
4. Į nedidelę lėkštutę įpilkite šiek tiek aliejaus rankoms pasitepti, kai formuosite spurgas.
5. Rankas patepkite trupučiu aliejaus ir formuokite norimo dydžio spurgas.
6. Virkite spurgas karštame aliejuje, kol gražiai paruduos.
7. Išvirtas spurgas dėkite ant popierinių servetėlių ar rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
8. Kol spurgos šiltos, pabarstykite cukraus pudra.

Puriosios varškės spurgos
© www.bakingsecrets.lt
www.bakingsecrets.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže (7)

Tobulas receptas šeimos pietums.

Labai skanus citrinų keksas

Skanus citrinų keksas su citrinų sirupu.

Trapūs naminiai žagarėliai (1)

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Obuolių pyragas (be kiaušinių) (6)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!

Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas, bet labai skanus marinatas, o vištiena bus pikantiško skonio.

Varškės sausainiai "Bučinukai"

Receptas, kurį rasite turbūt kiekviename receptų tinklaraštyje, bet aš populiarius receptus dažniausiai išbandau paskutinė. Kitą kartą į vidų įdėčiau tarkuoto obuolio.

Bananiniai varškėtukai

Minkštučiai bananiniai varškėtukai! Purūs, minkšti ir žinoma labai skanūs!

Mielinis pyragas su obuoliais ir uogiene

Mielinei tešlai galima būtų skirti atskirą rubriką, tiek daug yra jos paruošimo receptų ir patarimų. Labai mėgstu gaminti tešlą su šviežiomis mielėmis, tada taip gražiai tešla pučiasi, lipa lauk iš puodo. Tačiau yra ir daug paprastesnių ir greičiau paruošiamų tešlų, ir štai viena jų yra obuolinė–brukninė variacija.

Paprasti keksiukai

Bazinis keksiukų receptas.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (4)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Veganiška pica – ją pasigaminti galite ir jūs

Duris atvėrusi vienintelė Baltijos šalyse veganiška picerija žada nustebinti klientus, ir ne tik veganus.

2 kulinaro patarimai, kaip paruošti tobulus barščius. RECEPTAS (1)

Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius?

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena (3)

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.