Prieskonių karalystė - naujas kelias į vyrų ir moterų širdis

Jei gamindama mėsą, beriate juodųjų pipirų ir druskos, jei salotas gardinate majonezu, o iš arbatų ir kavų žinote tik vieną kitą rūšį, norime jus pakviesti atverti duris į naują kvapų, skonių ir spalvų pasaulį.

Jei keliavote užsienyje, turbūt pajutote mažų šeimyniškų krautuvėlių magiją - regis, nedidukė patalpa, o ten taip stipriai dvelkia ypatinga aura, meile produktams ir lankytojams. Krautuvėlėje besisukiojantys šeimininkai prisipažįsta: jiems labai svarbu, kad pirkėjas išeitų praturtėjęs - net jei nenusipirks nieko, tegul jis tik pajus, kokie svarbūs ir išskirtiniai yra šie produktai.

Panašiai mąsto ir Danguolė Šukytė, mažosios bendrijos „Cinamonija vadovė, savo dėmesį ir rūpestį dalijanti dviems sostinėje įsikūrusioms parduotuvėms. O jose prekaujama prieskoniais, arbata ir kava.

"Cinamonija“ nuotr.

„Mano su vyru misija - mažas verslas, kurio laukia didelės galimybės. Norime pritraukti klientus savo jaukumu ir produktais, kurie naujais skoniais ir spalvomis neįtikėtinai praturtins žmonių gyvenimą, - pasakoja Danguolė Šukytė. - Man asmeniškai labai miela užeiti ir į kitų prekybininkų nedideles parduotuvėles ir rasti ten savo mėgstamą prekę. Ir tai darau kartą per savaitę - man tai nuostabus ritualas, praturtinantis buitį“.

Šeimos verslą kurianti pora siekia Lietuvoje diegti ir palaikyti sistemą, skatinančią žmones apsipirkti pas mažus pirkėjus.

„Pavyzdžiui, pirkdami arbatos pakelį prekybos centre jūs padengiate pardavėjo, tiekėjo mokesčius, pakuotės kainą, prekybos centro kaštus, ir visa tai atmetę suprantate, kad pati arbata praktiškai nieko nekainuoja - tai ką tokio ten geriame? Mažose parduotuvėlėse jūs nusiperkate gryną produktą“, - konstatuoja verslininkė.

Kokių produktų galima rasti jūsų parduotuvėse „Cinamonija“?

Čia rasite įvairiausių prieskonių, arbatos, kavos rūšių. Turiu prisipažinti, kad gaminti nelabai mėgstu, tad prieskonių parduotuvė man yra tarsi išsigelbėjimas, padedantis kaskart vis kitaip pagaminti tą patį patiekalą. Antai tie patys kotletai bus visai kitokio skonio, jei vieną kartą į juos bersite arabiškų prieskonkų, kitąkart gardinsite žolelėmis, trečiąkart - muskato riešutu. Patikėkite, prieskonių mišiniai kelia apetitą vien skaitant jų aprašą.

"Cinamonija“ nuotr.

Kiek prieskonių rūšių galima rasti jūsų parduotuvėse? Papasakokite apie juos.

Parduodame apie 100 rūšių grynų prieskonių ir prieskonių mišinių. Žaviuosi mūsų prieskoniais, nes jų tikrai nerasčiau didžiųjų prekybos centrų lentynose - tai paliudija ir mūsų pirkėjai. „Prieskonis suteikia skonį, o skonis - kiekvieno asmeninis reikalas“ - šis posakis mūsų versle įgauna tikrąją prasmę. O kad galėčiau žinoti, kas yra kas, ir patarti klientams, esu išbandžiusi dauguma prieskonių.

Žaviuosi mūsų pirkėjais - jie nevengia dalintis savo kulinariniais gebėjimais, atradimais, pasakoja, kaip ką gamina. Yra pirkėjų grupė, kurie tarsi tapo „priklausomi“ nuo tam tikrų prieskonių. Tokie yra prieskonių mišiniai, kurie, sakytum, turi „dvasią“ ir jais galima pagardinti daugumą patiekalų: „Chimi churi“, „Chmeli suneli“, „Kaukazietiški“, „Tzadziki“. Jie yra smulkaus malimo, todėl tinka berti į bet kokius patiekalus, be to, jie nėra aštrūs.

Kitą prieskonių mišinių grupę sudaro tie, kurie patraukia savo pavadinimu bei sudėtimi: „Feta mėsai, sūriui“, Pomidorų mozzarela“, „Paryžietiški“, „Peperocino“, „Toskana“.

Kai kurie prieskonių mišiniai yra be druskos - ir tai klientai labai vertina, nes jie supranta, kad perka gryną produktą.

Prieskonių pirkėjai turbūt bus jau pastebėję ir tai, kad prekybos centruose esančių šių produktų sudėtyje dažnai nurodomos ir maltos garstyčios - tai žinoma prekybininkų apgaulė, siekiant padidinti gaminio svorį. Noriu patikinti - „Cinamonijos“ prieskonių mišiniuose šios sudėtinės dalies nerasite. Minėjote, kad prieskoniai gali vienam ir tam pačiam patiekalui suteikti kelis skirtingus skonius.

Taip, pavyzdžiui, paprasčiausia kiaušinienė. Vieną kartą ją pagardinkite mūsų „Taco“ prieskoniais, kitą kartą berkite „Meksikiečių“, trečią – „Nasi Goering“ ir, užtikrinu jus, – valgysite visiškai skirtingus patiekalus. Tiesa, „Nasi Goering“ prieskonių sudėtyje yra svogūnų, tačiau neskubėkite raukytis - patiekale jų net nesijaučia. Su šiais prieskoniais paruošta kiaušinienė man priminė keptą ant laužo, kurioje jaučiamas net grybų poskonis. Prisipažinsiu, šiais prieskoniais gardinta kiaušinienė – šiuo metu mano mėgiamiausia.

Ar daug turite vadinamųjų grynųjų prieskonių, ne mišinių?

Šių stengiamės turėti kuo daugiau ir įvairių, pavyzdžiui, pipirų: juodųjų, žaliųjų, rožinių, kajeno, baltųjų, kvapniųjų pipirų. Yra ir maltų, ir grūstų, ir žirneliais. Turime įvairių rūšių paprikos: saldžiosios, žaliosios, raudonosios, aitriosios, džiovintomis ankštimis bei rūkytos paprikos. Pastarosios žmonės ieško itin, nes jos nėra prekybos centruose, o keptos bulvės, gardintos rūkytos paprikos prieskoniais, - labai gardu.

Negaliu nepaminėti mūsų grynojo cinamono, kurį atsivežame iš Šri Lankos. Labai džiugu, kad pirkėjai supranta ir patys teiraujasi, ar turime grynojo – tikrojo – cinamono.

"Cinamonija“ nuotr.

Ar pirkėjai domisi, kokios yra ne tik maistinės, bet ir sveikatą stiprinančios prieskonių savybės?

Pagrindinis akcentas skiriamas skoninėms savybėms, tačiau yra pirkėjų, kuriems svarbu ne tik skaniai pavalgyti, bet ir organizmą pastiprinti. Iš tiesų, kiekvienas prieskonis turi gydomųjų ar sveikatą stiprinančių savybių. Ajurveda teigia, kad atsižvelgiant į tai, kokiai došai žmogus priklauso, net galime reguliuoti žmogaus gyvenimo kokybę, rinkdamiesi tam tikro skonio prieskonius - aštrius, saldžius, karčius ar rūgščius.

* Gvazdikėliai turi antiseptinių savybių, valo kraują, gerina virškinimą, juos galima naudoti kaip vietinį nuskausminantį vaistą, kai gelia dantį.
* Imbieras padeda gydant dieglius, gerina virškinimą. Imbiero turime malto, kuris aštresnis nei šviežias, tad svarbu jo nepadauginti.
* Kurkuma padeda kenčiant migreninius galvos skausmus.
* Kalendros sėklose esantys aliejai padeda geriau įsisavinti krakmolingą maistą.
* Ožragės sėklos stiprina imunitetą, tačiau turi kartų skonį, todėl reikėtų nepadauginti.
* Visiems gerai žinomas pankolio sėklų gėrimas skatina pieno gamybą - tai aktualu maitinančioms motinoms.
* Dar paminėsiu čija sėklas - tai nuostabi organizmo šluota, išvalanti įsisenėjusias atliekas iš virškinimo trakto. Be to, dar ir aprūpina organizmą itin vertingomis maisto medžiagomis, kurių turi keliskart daugiau nei tradiciniai mūsų vaisiai, daržovės, sėklos ar grūdai. Be to, dėl savo savybės sugerti vandenį, čija sėklos rekomenduojamos tiems, kas nori palaikyti gražesnes kūno formas. Šios sėklos puikiai tiks į jogurtą, padažams, kokteiliams, pudingams ar tiesiog užsiberti ant salotų, duonos.
* Goji uogse yra itin daug vitamino C.

Prieskonių – visa galybė, gal žinote kokių gudrybių, kaip tinkamai atskleisti jų skonines savybes?

Dauguma nežino, kad prieskonius, kaip ir daržoves prieš dedant į sriubą, reikia pakepinti. Tarkime, juodųjų garstyčių sėklos suteikia patiekalams išskirtinį š– aštrų riešutų skonį. Jos puikiai tinka dėti į troškinius, į sriubas, ypač tirštas. Tačiau jų nepakepinus tokio efekto nebūtų. Tiesa, reikia žinoti, ką kiek ir kaip kepinti – štai garstyčių sėklos, kepinamos aliejuje, ima sproginėti kaip popkornas, tad būtina uždengti dangčiu ir svarbu neperkepinti.
Kiekvieną prieskonį kepiname skirtingai: jei sėklos – ilgiau, milteliams pakanka vos kelių sekundžių. Šitaip atskleisme visas prieskonių skonio natas.

"Cinamonija“ nuotr.

Mano mėgstamas patiekalas – kopūstų, pomidorų ir bulvių troškinys su įvairiais prieskoniais. Nustebtumėte išvydę, kokius prieskonius beriu - be tradicinių druskos, kurkumos ir raudonųjų pipirų dedu cinamono ir gvazdikėlių – nepakartojamas skonis!

Be prieskonių prekiaujate arbatomis - kokios yra populiariausios?

Lietuviai labiausiai mėgsta žalią, juodą, vaisinę ir raudonąją arbatas. Populiariausios: „Bi lo chun“, „Earl grey„, „Tikriems draugams“, „Mėnulio deivė“, „Amžinasis gyvenimas“, „Kinrožė“.

Įdomu tai, kad lietuviai dar neatradę raudonosios arbatos, kilusios iš Pietų Afrikos. Tai saldi arbata, kuri, skirtingai nei žalioji, neturi kofeino, tiek daug taninų. Todėl ją galima gerti vakarais. Taip pat ji ramina vegetatyvinę sistemą, raumenų spazmus, tinka pilvo spazmams bei po sportinio krūvio raumenų skausmams malšinti. Kadangi turi daug mineralinių medžiagų, galėtų atstoti mineralinį vandenį. Dėl organizmo valymo savybių ši arbata tiktų ir lieknėjantiems žmonėms.

"Cinamonija“ nuotr.

Norėčiau dar paminėti prieskonines arbatas. „Vulkano“, „Jogų“, „Prieskonių“ arbatas visų pirma rekomenduočiau merginoms ir moterims - yapč tada, kai jos kažko labai nori, bet nežino ko. Prieskonines arbatas galima užpilti vandeniu ar pienu. Šios arbatos turi stiprų skonį ir suteikia sotumo. Į mano mėgiamos arbatos sudėtį įeina: kardamono ankštis, cinamonas, kvapnieji pipirai, cintrinos žievelės, juodoji arbata. Mūsų parduotuvėje galite įsigyti bei paragauti virš 80 rūšių arbatų.

Kokiomis kavos rūšimis galite pasigirti?

Populiariausios mūsų kavos atvežtos iš Kolumbijos, Meksikos, Kenijos, Indijos, Peru. Turime nearomatizuotos kavos, populiariausios yra šios: „Mexico maragogype“, „Salvador“, „Colombia supremo“, „Colombia excelso“, „India plantation“. O apie aromatizuotas kavas jų pavadinimai kalba patys už save: „Creme brulee“, „Airiško viskio“, „Airiško kremo“, „Vyšnių šokolado“, „Bavarijos šokolado“, „Macadamia riešutų“ ir kitos kavos, kuriose tobulai dera kartumas, rūgštumas ir saldumas. Iš viso prekiaujame per 20 rūšių natūralios ir aromatizuotos kavos rūšių.

"Cinamonija“ nuotr.

Prie kavos ir arbatos galime pasiūlyti užkandžių: įvairių riešutų, vyšnių, serbentų, šermukšnio, agrastų uogų, ivairaus juodo, pieniško, baltojo šokolado apvalkaluose bei riešutų kavoje.

Apibendrindama noriu pakviesti pas mus apsilankyti - tiek mėgstančius gaminti, tiek nemėgstančius, bet vertinančius kokybišką, skanų ir kvapnų maistą, gėrimus. Apsilankykite, pabandykite. Ir jūs atrasite naują pasaulį bei surasite naujus kelius tiek į vyrų, tiek į moterų širdis .

Daugiau informacijos: www.cinamonija.lt

Mūsų parduotuvės:
* A.Vienuolio g. 6, Vilnius
* Išparduotuvių PC "Parkas Outlet", Vilnius

"Cinamonija“ nuotr.

Užsakymo nr.: PT_67811046

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis