Prancūziški blynai

Prancūziški blynai%
"Corbis" nuotrauka

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Prancūzija garsėja ne tik įmantriais kulinariniais šedevrais, bet ir paprastučiais, bet dieviškai skaniai krepais - plonais blyneliais, kurių receptų kiekviename šalies regione yra begalės.

LA ROCHELLE (Lia Rošel) LIETINIAI

Šie iš Puatu Šarantos (Poitou Charentes) regionio lietiniai - puikus ir nesudėtingas desertas popiečio arbatai.

Paruošimas: 15 min
Kepimas : 3 min

Reikės:

- 300 g miltų

  • - 3 kiaušiniai

  • - 50 g ištirpinto sviesto

  • - 1/2 l pieno

  • - 1/4 l vandens (šalto)

  • - 50 g cukraus

  • - 2 apelsimai

  • - 10 gramų konjako

  • - žiupsnelis druskos

Gerai nuplaukite apelsinus ir nutarkuokite žievelę, po to iš vaisių išspauskite sultis. Supilkite miltus į gilų dubenį ir viduryje padarykite įdubimą, į kurį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos. Maišydami masę su plakikliu iš lėto į ją supilkite pieną, o po to ir vandenį. Kantrybės maišant - tešla turi būti skysta ir vientisa. Į ją supilkite iš išlydytą sviestą, apelsinų sultis bei suberkite tarkuotą apelsino žievelę, viską išmaišykite.

Lietinius kepkite ant įkaitintos keptuvės su trupučiu aliejaus. Iškeptus laikykite įkaitintoje orkaitėje, kurios dureles palikite praviras - taip lietiniais neatvės, kol baigsite kepti visus ir sukviesite draugus ar namiškius prie stalo.

PATARIMAS : Jei norite sutaupyti laiko, vienu metu kepkite lietinius keliose keptuvėse.

La Rochele lietinius svečiams patiekite įspūdingai : sulankstykite juos į keturias dalis, išdėliokite taip sulanktytus lėkštėse ir apšlakstykite pakaitintu degančiu konjaku - įspūdis ir komplimentai šeimininkei garantuoti. Konjaką kaitinkite padažams gaminti skirtame puode su ilga rankena. Kai ugnis užges, blynelius galima valgyti ir vaikams, ir suaugusiems, nes visas alkoholis bus išgaravęs.

Skanaus!

BRETONIŠKI LIETINIAI SU OBUOLIAIS, MEDUMI IR AGUONOMIS

Šiam tipiškam bretoniškam žiemos desertui paruošti sugaišite 10 min., o kepimui - 8 min.

Tešlai reikės:

  • - 80 g kvietinių miltų

  • - 1 kiaušinis

  • - nedidelė stiklinė neriebaus pieno

  • - 15 g sviesto

  • - 10 g rudojo cukraus

  • - žiupsnelis druskos

Įdarui :

  • - 2 saldžiarūgščiai obuoliai

  • - 4 arbatiniai šaukšteliai skysto medaus

  • - 1 arbatinis šaukštelis aguonų

Suberkite miltus į dubenį ir suformuokite centre įdubimą. Išplakite kiaušinį su puse kiekiu pieno, suberkite cukrų ir druską. Skystį supilkite į įdubimą miltuose, taip pat supilkite likusį pieną atsargiai maišydama tešlą, kad nesusiformuotų gumulėliai.

Palikite tešlą bręsti maždaug 1 h.

Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Pašildykite nedidelę keptuvę ir išklokite ją sluoksniu obuolių griežinėlių ir užpilkite ant šio sluoksnio tešlą lietiniams. Kepkite trumpai ir ant nedidelės ugnies, kol lietinis įgaus lengvai gelsvą atspalvį. Apverskite atsargiai naudodama keptuvės dydžio lėkštę ir sugrąžinkite lietinį atgal į keptuvę. Ant lietinio ištirpinkite sviestą, užpilkite truputį medaus ir pabarstykite žiupsnelį aguonų ir dar trumpai pakepkite, kol lietinis lengvai pagels.

Patiekite svečiams lietinius pašildytose lėkštėse ir apibarstykite juos cinamonu bei cukraus pudra. Ir neskaičiuokite kalorijų - mėgaukitės gyvenimu!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Restorano šefas įkvėpimo ieško ir prosenelės, kuri vadovavo žurnalui „Moteris“, užrašuose

Kuo unikalūs Baltijos regiono skoniai? Virtuvės šefas Andrius Kubilius, neseniai pradėjęs diriguoti vieno sostinės restorano komandai, pastaruosius mėnesius leido ieškodamas atsakymo į šį klausimą.

Be duonos negyvenanti Beata Nicholson siūlo 3 jos mėgstamiausius receptus

Nors kadaise Beata Nicholson ir bandė iš savo mitybos raciono išbraukti duoną, kulinarė netruko suprasti, kad sprendimas atsisakyti vienos ar kitos grupės maisto produktų jai nei tinka, nei patinka, o galų gale, jo ir nebūta teisingo.

Blynai su obuoliais ir šokoladu

Jau senokai bemėginau naujų blynų receptų, vis kepdavau išmėgintus ir pamėgtus. Niekas įdomaus neužkliūdavo už akių. Iki į rankas paėmiau mažą šokoladinių receptų knygelę. Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu, plius tarkuotu obuoliu. Kiek baiminausi, jog bus per sausi, tačiau blynai puikūs, labai skanūs.

Skaniausio šeimos kugelio receptas

Sako nebevartotinas toks šio patiekalo pavadinimas. Siūlo vadinti tarkainiu. Na, nežinau kaip jums, bet man šis pavadinimas neprilipo, o kadangi asmeninėje erdvėje dar galime rašyti ką beužsigeidžią, tebūnie tai klasikinis pavadinimas. Nes ir receptas, kurį aprašysiu, yra labiau klasikinis, nei modernus.

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.