Prancūziški blynai

Prancūziški blynai%
"Corbis" nuotrauka

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Prancūzija garsėja ne tik įmantriais kulinariniais šedevrais, bet ir paprastučiais, bet dieviškai skaniai krepais - plonais blyneliais, kurių receptų kiekviename šalies regione yra begalės.

LA ROCHELLE (Lia Rošel) LIETINIAI

Šie iš Puatu Šarantos (Poitou Charentes) regionio lietiniai - puikus ir nesudėtingas desertas popiečio arbatai.

Paruošimas: 15 min
Kepimas : 3 min

Reikės:

- 300 g miltų

  • - 3 kiaušiniai

  • - 50 g ištirpinto sviesto

  • - 1/2 l pieno

  • - 1/4 l vandens (šalto)

  • - 50 g cukraus

  • - 2 apelsimai

  • - 10 gramų konjako

  • - žiupsnelis druskos

Gerai nuplaukite apelsinus ir nutarkuokite žievelę, po to iš vaisių išspauskite sultis. Supilkite miltus į gilų dubenį ir viduryje padarykite įdubimą, į kurį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos. Maišydami masę su plakikliu iš lėto į ją supilkite pieną, o po to ir vandenį. Kantrybės maišant - tešla turi būti skysta ir vientisa. Į ją supilkite iš išlydytą sviestą, apelsinų sultis bei suberkite tarkuotą apelsino žievelę, viską išmaišykite.

Lietinius kepkite ant įkaitintos keptuvės su trupučiu aliejaus. Iškeptus laikykite įkaitintoje orkaitėje, kurios dureles palikite praviras - taip lietiniais neatvės, kol baigsite kepti visus ir sukviesite draugus ar namiškius prie stalo.

PATARIMAS : Jei norite sutaupyti laiko, vienu metu kepkite lietinius keliose keptuvėse.

La Rochele lietinius svečiams patiekite įspūdingai : sulankstykite juos į keturias dalis, išdėliokite taip sulanktytus lėkštėse ir apšlakstykite pakaitintu degančiu konjaku - įspūdis ir komplimentai šeimininkei garantuoti. Konjaką kaitinkite padažams gaminti skirtame puode su ilga rankena. Kai ugnis užges, blynelius galima valgyti ir vaikams, ir suaugusiems, nes visas alkoholis bus išgaravęs.

Skanaus!

BRETONIŠKI LIETINIAI SU OBUOLIAIS, MEDUMI IR AGUONOMIS

Šiam tipiškam bretoniškam žiemos desertui paruošti sugaišite 10 min., o kepimui - 8 min.

Tešlai reikės:

  • - 80 g kvietinių miltų

  • - 1 kiaušinis

  • - nedidelė stiklinė neriebaus pieno

  • - 15 g sviesto

  • - 10 g rudojo cukraus

  • - žiupsnelis druskos

Įdarui :

  • - 2 saldžiarūgščiai obuoliai

  • - 4 arbatiniai šaukšteliai skysto medaus

  • - 1 arbatinis šaukštelis aguonų

Suberkite miltus į dubenį ir suformuokite centre įdubimą. Išplakite kiaušinį su puse kiekiu pieno, suberkite cukrų ir druską. Skystį supilkite į įdubimą miltuose, taip pat supilkite likusį pieną atsargiai maišydama tešlą, kad nesusiformuotų gumulėliai.

Palikite tešlą bręsti maždaug 1 h.

Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Pašildykite nedidelę keptuvę ir išklokite ją sluoksniu obuolių griežinėlių ir užpilkite ant šio sluoksnio tešlą lietiniams. Kepkite trumpai ir ant nedidelės ugnies, kol lietinis įgaus lengvai gelsvą atspalvį. Apverskite atsargiai naudodama keptuvės dydžio lėkštę ir sugrąžinkite lietinį atgal į keptuvę. Ant lietinio ištirpinkite sviestą, užpilkite truputį medaus ir pabarstykite žiupsnelį aguonų ir dar trumpai pakepkite, kol lietinis lengvai pagels.

Patiekite svečiams lietinius pašildytose lėkštėse ir apibarstykite juos cinamonu bei cukraus pudra. Ir neskaičiuokite kalorijų - mėgaukitės gyvenimu!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Pustrapės tešlos pyragas su citrininiu kremu ir braškėmis.

Labai gardus nekeptas karamelinis pyragas

Paprastas, skanus, karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais.

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Tai švelnūs, riebūs, tiršti, labai skanūs ir baisiai geri ledai.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.