Prancūziški blynai

Prancūziški blynai%
"Corbis" nuotrauka

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Prancūzija garsėja ne tik įmantriais kulinariniais šedevrais, bet ir paprastučiais, bet dieviškai skaniai krepais - plonais blyneliais, kurių receptų kiekviename šalies regione yra begalės.

LA ROCHELLE (Lia Rošel) LIETINIAI

Šie iš Puatu Šarantos (Poitou Charentes) regionio lietiniai - puikus ir nesudėtingas desertas popiečio arbatai.

Paruošimas: 15 min
Kepimas : 3 min

Reikės:

- 300 g miltų

  • - 3 kiaušiniai

  • - 50 g ištirpinto sviesto

  • - 1/2 l pieno

  • - 1/4 l vandens (šalto)

  • - 50 g cukraus

  • - 2 apelsimai

  • - 10 gramų konjako

  • - žiupsnelis druskos

Gerai nuplaukite apelsinus ir nutarkuokite žievelę, po to iš vaisių išspauskite sultis. Supilkite miltus į gilų dubenį ir viduryje padarykite įdubimą, į kurį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos. Maišydami masę su plakikliu iš lėto į ją supilkite pieną, o po to ir vandenį. Kantrybės maišant - tešla turi būti skysta ir vientisa. Į ją supilkite iš išlydytą sviestą, apelsinų sultis bei suberkite tarkuotą apelsino žievelę, viską išmaišykite.

Lietinius kepkite ant įkaitintos keptuvės su trupučiu aliejaus. Iškeptus laikykite įkaitintoje orkaitėje, kurios dureles palikite praviras - taip lietiniais neatvės, kol baigsite kepti visus ir sukviesite draugus ar namiškius prie stalo.

PATARIMAS : Jei norite sutaupyti laiko, vienu metu kepkite lietinius keliose keptuvėse.

La Rochele lietinius svečiams patiekite įspūdingai : sulankstykite juos į keturias dalis, išdėliokite taip sulanktytus lėkštėse ir apšlakstykite pakaitintu degančiu konjaku - įspūdis ir komplimentai šeimininkei garantuoti. Konjaką kaitinkite padažams gaminti skirtame puode su ilga rankena. Kai ugnis užges, blynelius galima valgyti ir vaikams, ir suaugusiems, nes visas alkoholis bus išgaravęs.

Skanaus!

BRETONIŠKI LIETINIAI SU OBUOLIAIS, MEDUMI IR AGUONOMIS

Šiam tipiškam bretoniškam žiemos desertui paruošti sugaišite 10 min., o kepimui - 8 min.

Tešlai reikės:

  • - 80 g kvietinių miltų

  • - 1 kiaušinis

  • - nedidelė stiklinė neriebaus pieno

  • - 15 g sviesto

  • - 10 g rudojo cukraus

  • - žiupsnelis druskos

Įdarui :

  • - 2 saldžiarūgščiai obuoliai

  • - 4 arbatiniai šaukšteliai skysto medaus

  • - 1 arbatinis šaukštelis aguonų

Suberkite miltus į dubenį ir suformuokite centre įdubimą. Išplakite kiaušinį su puse kiekiu pieno, suberkite cukrų ir druską. Skystį supilkite į įdubimą miltuose, taip pat supilkite likusį pieną atsargiai maišydama tešlą, kad nesusiformuotų gumulėliai.

Palikite tešlą bręsti maždaug 1 h.

Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Pašildykite nedidelę keptuvę ir išklokite ją sluoksniu obuolių griežinėlių ir užpilkite ant šio sluoksnio tešlą lietiniams. Kepkite trumpai ir ant nedidelės ugnies, kol lietinis įgaus lengvai gelsvą atspalvį. Apverskite atsargiai naudodama keptuvės dydžio lėkštę ir sugrąžinkite lietinį atgal į keptuvę. Ant lietinio ištirpinkite sviestą, užpilkite truputį medaus ir pabarstykite žiupsnelį aguonų ir dar trumpai pakepkite, kol lietinis lengvai pagels.

Patiekite svečiams lietinius pašildytose lėkštėse ir apibarstykite juos cinamonu bei cukraus pudra. Ir neskaičiuokite kalorijų - mėgaukitės gyvenimu!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Firminis obuolių pyragas

Obuoliai krituoliai tiesiog prašosi į krepšį, o išsiilgusieji rudeninio obuolinio skonio tiesiog reikalauja šio pyrago. Kasdien.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.