Prancūziški blynai

Prancūziški blynai%
"Corbis" nuotrauka

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Prancūzija garsėja ne tik įmantriais kulinariniais šedevrais, bet ir paprastučiais, bet dieviškai skaniai krepais - plonais blyneliais, kurių receptų kiekviename šalies regione yra begalės.

LA ROCHELLE (Lia Rošel) LIETINIAI

Šie iš Puatu Šarantos (Poitou Charentes) regionio lietiniai - puikus ir nesudėtingas desertas popiečio arbatai.

Paruošimas: 15 min
Kepimas : 3 min

Reikės:

- 300 g miltų

  • - 3 kiaušiniai

  • - 50 g ištirpinto sviesto

  • - 1/2 l pieno

  • - 1/4 l vandens (šalto)

  • - 50 g cukraus

  • - 2 apelsimai

  • - 10 gramų konjako

  • - žiupsnelis druskos

Gerai nuplaukite apelsinus ir nutarkuokite žievelę, po to iš vaisių išspauskite sultis. Supilkite miltus į gilų dubenį ir viduryje padarykite įdubimą, į kurį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos. Maišydami masę su plakikliu iš lėto į ją supilkite pieną, o po to ir vandenį. Kantrybės maišant - tešla turi būti skysta ir vientisa. Į ją supilkite iš išlydytą sviestą, apelsinų sultis bei suberkite tarkuotą apelsino žievelę, viską išmaišykite.

Lietinius kepkite ant įkaitintos keptuvės su trupučiu aliejaus. Iškeptus laikykite įkaitintoje orkaitėje, kurios dureles palikite praviras - taip lietiniais neatvės, kol baigsite kepti visus ir sukviesite draugus ar namiškius prie stalo.

PATARIMAS : Jei norite sutaupyti laiko, vienu metu kepkite lietinius keliose keptuvėse.

La Rochele lietinius svečiams patiekite įspūdingai : sulankstykite juos į keturias dalis, išdėliokite taip sulanktytus lėkštėse ir apšlakstykite pakaitintu degančiu konjaku - įspūdis ir komplimentai šeimininkei garantuoti. Konjaką kaitinkite padažams gaminti skirtame puode su ilga rankena. Kai ugnis užges, blynelius galima valgyti ir vaikams, ir suaugusiems, nes visas alkoholis bus išgaravęs.

Skanaus!

BRETONIŠKI LIETINIAI SU OBUOLIAIS, MEDUMI IR AGUONOMIS

Šiam tipiškam bretoniškam žiemos desertui paruošti sugaišite 10 min., o kepimui - 8 min.

Tešlai reikės:

  • - 80 g kvietinių miltų

  • - 1 kiaušinis

  • - nedidelė stiklinė neriebaus pieno

  • - 15 g sviesto

  • - 10 g rudojo cukraus

  • - žiupsnelis druskos

Įdarui :

  • - 2 saldžiarūgščiai obuoliai

  • - 4 arbatiniai šaukšteliai skysto medaus

  • - 1 arbatinis šaukštelis aguonų

Suberkite miltus į dubenį ir suformuokite centre įdubimą. Išplakite kiaušinį su puse kiekiu pieno, suberkite cukrų ir druską. Skystį supilkite į įdubimą miltuose, taip pat supilkite likusį pieną atsargiai maišydama tešlą, kad nesusiformuotų gumulėliai.

Palikite tešlą bręsti maždaug 1 h.

Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Pašildykite nedidelę keptuvę ir išklokite ją sluoksniu obuolių griežinėlių ir užpilkite ant šio sluoksnio tešlą lietiniams. Kepkite trumpai ir ant nedidelės ugnies, kol lietinis įgaus lengvai gelsvą atspalvį. Apverskite atsargiai naudodama keptuvės dydžio lėkštę ir sugrąžinkite lietinį atgal į keptuvę. Ant lietinio ištirpinkite sviestą, užpilkite truputį medaus ir pabarstykite žiupsnelį aguonų ir dar trumpai pakepkite, kol lietinis lengvai pagels.

Patiekite svečiams lietinius pašildytose lėkštėse ir apibarstykite juos cinamonu bei cukraus pudra. Ir neskaičiuokite kalorijų - mėgaukitės gyvenimu!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.