Prancūziški blynai

Prancūziški blynai%
"Corbis" nuotrauka

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Prancūzija garsėja ne tik įmantriais kulinariniais šedevrais, bet ir paprastučiais, bet dieviškai skaniai krepais - plonais blyneliais, kurių receptų kiekviename šalies regione yra begalės.

LA ROCHELLE (Lia Rošel) LIETINIAI

Šie iš Puatu Šarantos (Poitou Charentes) regionio lietiniai - puikus ir nesudėtingas desertas popiečio arbatai.

Paruošimas: 15 min
Kepimas : 3 min

Reikės:

- 300 g miltų

  • - 3 kiaušiniai

  • - 50 g ištirpinto sviesto

  • - 1/2 l pieno

  • - 1/4 l vandens (šalto)

  • - 50 g cukraus

  • - 2 apelsimai

  • - 10 gramų konjako

  • - žiupsnelis druskos

Gerai nuplaukite apelsinus ir nutarkuokite žievelę, po to iš vaisių išspauskite sultis. Supilkite miltus į gilų dubenį ir viduryje padarykite įdubimą, į kurį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos. Maišydami masę su plakikliu iš lėto į ją supilkite pieną, o po to ir vandenį. Kantrybės maišant - tešla turi būti skysta ir vientisa. Į ją supilkite iš išlydytą sviestą, apelsinų sultis bei suberkite tarkuotą apelsino žievelę, viską išmaišykite.

Lietinius kepkite ant įkaitintos keptuvės su trupučiu aliejaus. Iškeptus laikykite įkaitintoje orkaitėje, kurios dureles palikite praviras - taip lietiniais neatvės, kol baigsite kepti visus ir sukviesite draugus ar namiškius prie stalo.

PATARIMAS : Jei norite sutaupyti laiko, vienu metu kepkite lietinius keliose keptuvėse.

La Rochele lietinius svečiams patiekite įspūdingai : sulankstykite juos į keturias dalis, išdėliokite taip sulanktytus lėkštėse ir apšlakstykite pakaitintu degančiu konjaku - įspūdis ir komplimentai šeimininkei garantuoti. Konjaką kaitinkite padažams gaminti skirtame puode su ilga rankena. Kai ugnis užges, blynelius galima valgyti ir vaikams, ir suaugusiems, nes visas alkoholis bus išgaravęs.

Skanaus!

BRETONIŠKI LIETINIAI SU OBUOLIAIS, MEDUMI IR AGUONOMIS

Šiam tipiškam bretoniškam žiemos desertui paruošti sugaišite 10 min., o kepimui - 8 min.

Tešlai reikės:

  • - 80 g kvietinių miltų

  • - 1 kiaušinis

  • - nedidelė stiklinė neriebaus pieno

  • - 15 g sviesto

  • - 10 g rudojo cukraus

  • - žiupsnelis druskos

Įdarui :

  • - 2 saldžiarūgščiai obuoliai

  • - 4 arbatiniai šaukšteliai skysto medaus

  • - 1 arbatinis šaukštelis aguonų

Suberkite miltus į dubenį ir suformuokite centre įdubimą. Išplakite kiaušinį su puse kiekiu pieno, suberkite cukrų ir druską. Skystį supilkite į įdubimą miltuose, taip pat supilkite likusį pieną atsargiai maišydama tešlą, kad nesusiformuotų gumulėliai.

Palikite tešlą bręsti maždaug 1 h.

Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Pašildykite nedidelę keptuvę ir išklokite ją sluoksniu obuolių griežinėlių ir užpilkite ant šio sluoksnio tešlą lietiniams. Kepkite trumpai ir ant nedidelės ugnies, kol lietinis įgaus lengvai gelsvą atspalvį. Apverskite atsargiai naudodama keptuvės dydžio lėkštę ir sugrąžinkite lietinį atgal į keptuvę. Ant lietinio ištirpinkite sviestą, užpilkite truputį medaus ir pabarstykite žiupsnelį aguonų ir dar trumpai pakepkite, kol lietinis lengvai pagels.

Patiekite svečiams lietinius pašildytose lėkštėse ir apibarstykite juos cinamonu bei cukraus pudra. Ir neskaičiuokite kalorijų - mėgaukitės gyvenimu!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Saldainiai „Akmenuotas kelias“

Lengvai ir greitai pagaminami saldainiai.

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Žemaičių blynai

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Trapieji žagarėliai

Žagarėliai gavosi trapūs ir tirpstantys burnoje. Tešla labai lengvai minkėsi ir kočiojosi, nelipo prie rankų. Tikriausiai gerai atitaikiau produktų proporcijas.

Tiesiog burnoje tirpstantis varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Greita ir labai skanu – grikių kotletai

Prisiminiau labai seniai bekeptus grikių kotletus. O Jūs mėgstate grikius? Jei taip, – receptas žemiau.

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.