Prancūziškas Trijų karalių pyragas – su ypatinga paslaptimi

Trys Karaliai Prancūzijoje švenčiami ne prasčiau nei Kalėdos.

Ir būtent tą dieną valgomas prancūziškas Trijų karalių pyragas su migdolų įdaru.

„Pyragas paprastai patiekiamas vakarienės pabaigoje. Jis stovi ant stalo, o po stalu, pagal seną tradiciją, palenda jauniausias šeimos narys. Iš pastalės jis praneša, kam kurį pyrago gabalą atiduoti. Vienas laimingasis gauna pyrage paslėptą keramikinę figūrėlę. Jis tituluojamas vakaro karaliumi ir gauna auksinę karūną“, – prancūziškomis tradicijomis dalijasi Thierry kepyklėlės įkūrėjas Thierry Lauvray. Maišydami tešlą nepamirškite pyrage paslėpti keramikinę figūrėlę – laimei.

MOTERIS / G.Barauskienė

Trijų Karalių pyrago receptas

Tešla
2 sluoksniuotos tešlos lakštai
1 kiaušinio trynys
20 ml vandens.

Kremas
2 kiaušiniai
25 ml pieno
60 g cukraus pudros
30 g miltų

Migdolų įdaras
60 g minkšto sviesto
4 kiaušiniai
150 g maltų migdolų
100 g cukraus pudros.

MOTERIS / G.Barauskienė

Gaminame

* Kremui pieną užvirkite. 2 kiaušinius išplakite su cukraus pudra, įmaišykite miltus. Supilkite verdantį pieną ir gerai išmaišykite.

* Masę supilkite į nedidelį puodą, užvirkite, pavirkite 3 min. Kremą supilkite į dubenį, palikite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą valandai.

* Įdarui kiaušinių trynius iki baltumo suplakite su cukraus pudra. Į masę įmaišykite sviestą, po to – maltus migdolus. Kai kremas atvės, įmaišykite į jį migdolinę tešlą.

* Pyragui kiaušinio trynį išplakite su vandeniu. Kepimo formą ištepkite sviestu ir dėkite pirmą sluoksniuotos tešlos lakštą, patepkite jį kiaušinio plakiniu.

* Ant lakšto dėkite migdolinį įdarą, bet netepkite jo iki kraštų. Dėkite antrą sluoksniuotos tešlos lakštą ir gražiai sulipdykite pirmojo ir antrojo kraštus. Pyrago viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

* Ištraukę dar kartą aptepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir kepkite 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis