Prancūziškas Trijų karalių pyragas – su ypatinga paslaptimi

Trys Karaliai Prancūzijoje švenčiami ne prasčiau nei Kalėdos.
© MOTERIS / G.Barauskienė

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ir būtent tą dieną valgomas prancūziškas Trijų karalių pyragas su migdolų įdaru.

„Pyragas paprastai patiekiamas vakarienės pabaigoje. Jis stovi ant stalo, o po stalu, pagal seną tradiciją, palenda jauniausias šeimos narys. Iš pastalės jis praneša, kam kurį pyrago gabalą atiduoti. Vienas laimingasis gauna pyrage paslėptą keramikinę figūrėlę. Jis tituluojamas vakaro karaliumi ir gauna auksinę karūną“, – prancūziškomis tradicijomis dalijasi Thierry kepyklėlės įkūrėjas Thierry Lauvray. Maišydami tešlą nepamirškite pyrage paslėpti keramikinę figūrėlę – laimei.

Prancūziškas Trijų karalių pyragas – su ypatinga paslaptimi
© MOTERIS / G.Barauskienė

Trijų Karalių pyrago receptas

Tešla
2 sluoksniuotos tešlos lakštai
1 kiaušinio trynys
20 ml vandens.

Kremas
2 kiaušiniai
25 ml pieno
60 g cukraus pudros
30 g miltų

Migdolų įdaras
60 g minkšto sviesto
4 kiaušiniai
150 g maltų migdolų
100 g cukraus pudros.

Prancūziškas Trijų karalių pyragas – su ypatinga paslaptimi
© MOTERIS / G.Barauskienė

Gaminame

* Kremui pieną užvirkite. 2 kiaušinius išplakite su cukraus pudra, įmaišykite miltus. Supilkite verdantį pieną ir gerai išmaišykite.

* Masę supilkite į nedidelį puodą, užvirkite, pavirkite 3 min. Kremą supilkite į dubenį, palikite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą valandai.

* Įdarui kiaušinių trynius iki baltumo suplakite su cukraus pudra. Į masę įmaišykite sviestą, po to – maltus migdolus. Kai kremas atvės, įmaišykite į jį migdolinę tešlą.

* Pyragui kiaušinio trynį išplakite su vandeniu. Kepimo formą ištepkite sviestu ir dėkite pirmą sluoksniuotos tešlos lakštą, patepkite jį kiaušinio plakiniu.

* Ant lakšto dėkite migdolinį įdarą, bet netepkite jo iki kraštų. Dėkite antrą sluoksniuotos tešlos lakštą ir gražiai sulipdykite pirmojo ir antrojo kraštus. Pyrago viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

* Ištraukę dar kartą aptepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir kepkite 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val.

Būna, kad šviežiai raugintų agurkėlių užsimanote šiandien. Bet vakar anei užvakar jų neparaugėte... Išeitis yra!

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Bruknių pyragėliai su burnoje tirpstančia tešla

Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.