Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Reikės

3 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
125 ml vandens
žiupsnelio druskos

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Įdarui:

Mėsos:

500 g maltos mėsos
pusė svogūno
1 kiaušinis
druska,pipirai

Varškės:

200 g varškės
kiaušinio trynio
žiupsnelio druskos

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Į puodą įberti stiklinę miltų, išplakti kiaušinius su druska ir aliejumi ir supilti karštą vandeni, pilant greitai maišyti, kad nesutrauktų kiaušiniu, masę pilti į miltus, statyti ant ugnies ir maišant leisti tešlai užkaisti. Nuimti nuo ugnies ir supilti likusias 2 stiklines miltų, užminkyti tešlą, dėti ją į dubenį, uždengti rankšluostuku ir leisti jai pailsėti apie 30 min.

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

* Sumaišyti įdarą, kočioti tešlą ir formuoti koldūnus. Virti nuo užvirimo 6 min.

* Gaunasi apie 60 koldūnų. Nei vienas neišsileido.

Skanaus!!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis