Plikytos tešlos blynai

 (5)
Plikytos tešlos nestandartiniai blynai. Valgykite juos su mėgstamiausiais pagardais arba susluoksniuokite blynų tortą.
© Robertas Daskevičius

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ingredientai

6 kiaušinių
6 puodelių pasukų
6,5 puodelių kvietinių miltų
3 puodelių verdančio pieno
2 arbatinių šaukštelių sodos
2 šaukštų cukraus
Žiupsnelis druskos
0,5 puodelio aliejaus

PASTABA: šio recepto puodelis yra 225 ml

Plikytos tešlos blynai
© Robertas Daskevičius

Gaminame

1. Kiaušinius, pasukas, cukrų ir miltus išplakite šluotele arba elektriniu plaktuvu, kad neliktų miltų gumuliukų

2. Užvirinkite pieną ir sudėkite sodą. Suputojusią dar karštą masę supilkite ant tešlos ir įmaišykite. Įberkite druskos ir įmaišykite aliejų.

3. Įkaitinkite keptuve (jos aliejumi tepti jau nebereikia, nes jo yra tešloje) ir kepkite lietinius blynus

4. Valgykite su įvairiais sūriais ar saldžiais priedais: sūria karamele ir šviežiomis braškėmis ar avietėmis; graikišku jogurtu ir medumi; šviežiomis kriaušėmis ir klevų sirupu.

Receptas: Laura Donelė. „Tie kepėjai“

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Kepta kalakutienos krūtinėlė su karamelizuotais bananais

Gardūs ir sveikuoliški kepsneliai pietums. Skanaus.

Persikų desertas su maskarponės kremu

Vasariškas desertas ant jūsų stalo.

Ką privalu žinoti renkantis riešutus ir sėklas

Tam, kad gautume didžiausią naudą iš riešutų ir sėklų, juos geriausia vartoti termiškai neapdorotus, šviežius, nesūdytus.

Joninėms – sultingieji kiaulienos šašlykai

Vienas populiariausių marinatų – su actu. Šiek tiek jo suminkština mėsą. O ko dar dėti į marinatą? Įvairiausių žolelių, kurių jau yra darže šviežių.

Pasaulinėje kavos parodoje sklandė gandas apie ypatingas lietuvių skrudintas kavas

Visą praėjusią savaitę Budapeštas kvepėjo kava – Vengrijos sostinėje vyko pasaulinė kavos paroda „World of Coffee 2017“. Parodoje surengti keturi kavos meistrų pasaulio čempionatai – „World Cup Tasters“, „World Latte art“, „World Brewers cup“ ir „Coffee in good spirits“.

Salotos su tunu (1)

Viskas itin elementaru, bet taip gerai, kai laiko kažką ilgiau ruošti nėra, o valgyti norisi čia ir dabar. Tai šios salotos tikras gėris, tikrai.

Kakavinis sezamų tortas su karamelinės maskarponės kremu (1)

Visai neseniai aprašiau vieną labai nesudėtingo, bet labai solidaus, torto su maskarpone receptą. Ir vieno solidaus žmogaus šventės proga buvau paprašyta paruošti ką nors gardaus. Prisiminiau, kad kadaise kepdavau kakavinius keksiukus su sezamo sėklomis ir kaip skaniai jos traškėdavo kepiniuose. Todėl nieko nelaukiant ėmiausi biskvito tešlos.

Traškus prancūziškas pyragas su kreminiu ir sočiu įdaru

Tai klasikinis prancūziškas patiekalas, kurio pavadinimas kilęs iš šiaurės rytų Prancūzijos regiono - Lotaringijos (pranc. Lorraine). Senoviniam orginaliame recepte nededamas sūris, pomidorai. Šis receptą 'sukontsravau' iš kelių šiuolaikinių. Ir žinot ką? Labai skanu.

Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais ir razinomis

Samosa - tai populiariausias užkandis (vegetariški pyragėliai) Indijoje, kurie gali būti kepami su įvairiausiais įdarais (tiek saldžiais, tiek nesaldžiais).

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač – šiltas ir su ledų kaušeliu!

Šviežių bulvių salotos

Šviežių bulvyčių sezonas prasidėjo. Mėgstu rinktis pačias mažiausias ir gaminti salotas arba tiesiog patiekti prie antrojo patiekalo. Be to, tos mažutės bulvytės šauniai atrodo.

Du vasariški dešrainių receptai

Paprastai dešrainiai Lietuvoje vertinami kaip greitas maistas, tačiau iš kokybiškų produktų pagamintas vadinamasis „hot-dogas“, pasak maisto specialistų – puikus ir kartu žaismingas patiekalas.

Grikių apkepas su morkomis ir sūriu

Puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip atskiras patiekalas su daržovėm ar salotom.

Rožių žiedlapių uogienė

Vasarą žydinčios gėlės džiugina žiedų spalvomis, formų įvairove, vilioja nuostabiais kvapais. Ar žinote, kad daugelis gėlių gali puošti ne tik mūsų namus, bet ir puikiai tinka salotoms, desertui, gėrimams?

Konservavimo abėcėlė – kaip geriausia žiemai paruošti vaisius, daržoves ir uogas

Konservavimą galima pavadinti vienu geriausių išradimų virtuvėje. Juk tai stebuklas, kuris suteikia galimybę savo paruoštais vaisiais bei daržovėmis džiaugtis ištisus metus. Kodėl nepasinaudojus šia galimybe?