Plikyti sausainiai

 (1)
Žiemos vakarai labai tinka sukiojimuisi virtuvėje, todėl dažniau lepinu šeimyną saldumynais. Nors šių sausainių saldumynais vadinti gal ir nederėtų, cukraus juose tikrai nedaug, labiau užburia minkšta, puri tekstūra ir lengvas vanilės prieskonis.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tikiu, kad visi esate bent kartą ragavę pirktinių tuščiavidurių plikytinukų, ir jei mėgstate – pasigaminkite būtent tokių. Šis tešlos receptas tiks ir eklerų gamybai.

Garantuotai geram rezultatui būtinos kelios sąlygos – turi būti vienodas vandens ir pieno kiekis, kiaušiniai turi būti kambario temperatūros ir miltus būtina persijoti. Kol neišmokau šių pamokų, sausainių vaizdas ir skonis labiau liūdino, nei džiugino.

Kad nereikėtų sverti ar matuoti skysčių tūrio, aprašysiu proporcijas, matuojant 250 ml stikline ar puodeliu.

Reikalingi produktai:

0,5 st. pieno
0,5 st. vandens
100 g sviesto (apie 0,5 standartinio pakelio)
1 st. miltų
4 v.š. balto cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus (ar lašelis vanilės esencijos)
4 vidutinio dydžio kiaušiniai

Gaminame

* Į puodą supilu vandenį, pieną ir cukrų, dedu gabaliukais supjaustytą sviestą ir kaičiu ugnį.

* Skysčiams užkaitus suberiu ir vanilinį cukrų. Maišau mentele, kol cukrus ištirpsta, užvirinti nereikia. Miltus persijoju ir suberiu į karštą skystį. Puodui tebekaistant ant ugnies intensyviai maišau, kol tešla sušoka į kamuolį. Puodą perkeliu ant medinės lentelės, tešlai leidžiu pailsėti 5-7min., tuo metu iš spintelės traukiu mikserį ir neskubant pradedu plakti tešlą, vis įmušant po vieną kiaušinį, kol ji tampa vientisa, blizgia.

* Tešlą sudedu į konditerinį maišelį ar švirkštą ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos spaudžiu norimo dydžio sausainius. Jie pūsis, todėl reikia palikti nemažus tarpelius. Man patinka ratukai, jie mažiau svyla, nei kūgio formos sausainiai.

Plikyti sausainiai
© kumucia.wordpress.com nuotr.

* Sausainius kepu apie 30 min. 180C.

* Svarbu – neskubėkite traukti sausainių iš orkaitės, tegu jie ten ir atvėsta. Traukiant lauk karštus, jie subliūkšta.

kumucia.wordpress.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Vyniotinis su obuoliais

Labai džiugus ir skanus kepinys. Atrodo gražiai, pagaminti paprasta ir skanu.

Saldi ir šildanti moliūgų sriuba

Šildanti, saldi, skani moliūgų sriuba.

Bulvių plokštainis, pagardintas sūriu (4)

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Minkštos mielinės spurgos

Tokias amerikietiškas spurgas jau labai seniai norėjau išbandyti. Išmėginau keletą receptų, o kepiau gal keturis ar penkis kartus, kol gavosi daugmaž, kaip norėjau.

Netradicinis ir labai skanus obuolių pyragas (13)

Šį kartą išbandžiau kitokį obuolių pyragą! Rekomenduoju - labai netradicinis ir skanus kepinys!

Sūrio užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Šiandien norėčiau pasidalinti iš ties labai skanios sūrio ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlės receptu. Receptas labai paprastas, laiko užima nedaug, tad jei sulauksite netikėtų svečių, užtepėlėi pagaminti sugaišite tik kelias minutes!

Pyragas „Angelo ašaros“

„Ašarėlė nuriedėjo, nieks tavęs taip nemylėjo, jeigu nori kitą pabučiuok, bet mylėti manęs nenustok.“ Tikiuosi gausiai verks tik jūsų pyragai, bet ne Jūs! Ir kodėl išvis aš čia kalbu apie ašaras?! Ogi todėl.

Ypatingasis spanguolių džemas

Jis puikiai dera su puskiečiais ir naminiais varškės sūriais, paukštienos kepsniais, su mielinėmis bandelėmis ir sluoksniuotos tešlos obuolių pyragu.

Kaip išvirti skanų ir tvirtą obuolių sūrį (6)

Kai sunokę antaniniai obuoliai iš sodo atnešami į namus, šeimininkės iš jų ruošia sūrį. Tiesa, tai trunka ilgai ir reikalauja kantrybės, tačiau dėl tokio skanėsto verta pasistengti.

Naminiai varškės sūreliai – vos per pusvalandį (3)

Mano 1,8 metų dukra labai mėgsta kaulyti sūrelių. Kadangi aš pati mėgstu juos su visokiais priedais, truputį graužė sąžinė, kad vaikas valgo sūrelius su įvairiais kvapikliais ir stiprikliais. Tad ilgai besiruošusi tiesiog padariau jai naminių sūrelių ir rezultatas nenuvylė nei jos, nei manęs.