Plikyti sausainiai

Turbūt vieni skaniausių sausainių!

2 skardoms sausainių reikės:

170 g miltų
75 g sviesto
3 kiaušinių
130 g rudojo cukraus
350 ml pieno

Gaminame

* Į puodą supilame pieną, sudedame sviestą ir nuolat maišydami užverdame. Nukeliame nuo viryklės, suberiame miltus ir viską išmaišome, kad neliktų gumuliukų.

* Tada suberiame cukrų, gerai išmaišome. Tešlą truputį (!) atvėsiname, mušame kiaušinius (po vieną), viską gerai išsukame, - tinkamos konsistencijos tešla turi atšokti nuo puodo sienielių ir sušokti į vieną gumulą. Jei išsukus kiaušinius tešla skystoka (nelaiko savo formos), grąžinkite ją trumpam ant viryklės ir paplikykite maišydami, t.y. trumpai pakaitinkite. Ji turi būti tokios tirštumo, kad išspaudus sausainius jie laikytų formą. Taigi, dedame tešlą į konditerinį maišelį ir spaudžiame sausainius. Man išėjo 2 skardos po 36 sausainius.

* Kepame 200 C karštumo orkaitėje 20-30 min, kol sausainiai gražiai apskrus. Sausainiai tikrai labai skanūs!

P.S. Originaliame recepte nurodyta, kad kepti sausainius apie 15 min. Bet man po tiek laiko jie buvo visiškai neiškepę. Tad kepiau tol, kol gražiai parudavo (apie 30 min.)

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis