Pietums - orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu

Skanu, tikrai skanu. Jokių ilgų marinavimų, viską paruošite viename inde - kas gali būti geriau.

Reikės:

2 vištienos ketvirčių;
druskos, juodųjų pipirų;
miltų (vištienos apvoliojimui);
3 skiltelių česnakų;
250 g rudųjų pievagrybių;
250 ml vištienos sultinio;
0,5 a.š. dž.čiobrelio;
0,5 a.š. dž.raudonėlio;
0,5 a.š. dž.baziliko;
60 ml grietinėlės;
1 v.š. grūdėtųjų garstyčių.

oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Vištienos ketvirčius perpjaukite per pusę. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

* Vištienos gabalėlius apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių ir apkepkite įkaitintame svieste ar aliejuje pirmiausiai dėdami odele į apačią, kad gražiai apskrustų po 1-2 min. iš abiejų pusių. Apkeptą vištieną perdėkite į lėkštę.

* Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, kai tik jis paskleis aromatą, suberkite į keturias dalis pjaustytus ruduosius pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos skysčio perteklius.

* Tuomet pilkite vištienos sultinį, suberkite prieskonius, patroškinkite, kol dalis skysčio nugaruos. Į keptuvę sugrąžinkite vištieną ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min. arba kol iškeps vištiena (perdėkite į kepimo indą, jei keptuvė nepritaikyta orkaitei).

* Išimkite vištieną, į keptuvę dėkite garstyčias, supilkite grietinę ir dar šiek tiek pakaitinkite.
Patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis