Pica su pievagrybiais, paprika, sūriu ir ananasais

Pavasariu alsuojantis patiekalas. Skanaus.
© MOTERIS / G.Barauskienė

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 picos

Pagrindui reikės:

500 g kvietinių miltų
2 šaukštelių druskos
2 šaukštelių cukraus
2,5 šaukštelio sausų mielių
60 ml alyvuogių aliejaus
250 ml drungno vandens

Įdarui reikės:

8 šaukštų pomidorų padažo
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
500 g pievagrybių (nuvalytų)
3 ar 4 raudonų paprikų (nuplautų)
2 skardinių (490 g) konservuotų ananasų
200 g tarkuoto kietojo sūrio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
saujelės bazilikų

Gaminame

* Tešla. Dubenyje išmaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Įpilkite vandenį, aliejų, išmaišykite ir suminkykite tešlą, kad nekibtų prie rankų. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite tešlą kilti.

* Kai ji padvigubės, padalykite į keturias dalis, iškočiokite keturis maždaug 25 cm skersmens diskus.

* Jų viršų aptepkite pomidorų padažu, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite raudonėliais, sudėkite susmulkintus pievagrybius, paprikas, ananasų gabaliukus, užberkite sūrį, truputį druskos, pipirų ir pašaukite į 200–220 °C orkaitę. Kepkite maždaug 20 min.

* Iškeptas picas pagardinkite bazilikais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val.

Būna, kad šviežiai raugintų agurkėlių užsimanote šiandien. Bet vakar anei užvakar jų neparaugėte... Išeitis yra!

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Bruknių pyragėliai su burnoje tirpstančia tešla

Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.