Pica su pievagrybiais, paprika, sūriu ir ananasais

Pavasariu alsuojantis patiekalas. Skanaus.
© MOTERIS / G.Barauskienė

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 picos

Pagrindui reikės:

500 g kvietinių miltų
2 šaukštelių druskos
2 šaukštelių cukraus
2,5 šaukštelio sausų mielių
60 ml alyvuogių aliejaus
250 ml drungno vandens

Įdarui reikės:

8 šaukštų pomidorų padažo
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
500 g pievagrybių (nuvalytų)
3 ar 4 raudonų paprikų (nuplautų)
2 skardinių (490 g) konservuotų ananasų
200 g tarkuoto kietojo sūrio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
saujelės bazilikų

Gaminame

* Tešla. Dubenyje išmaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Įpilkite vandenį, aliejų, išmaišykite ir suminkykite tešlą, kad nekibtų prie rankų. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite tešlą kilti.

* Kai ji padvigubės, padalykite į keturias dalis, iškočiokite keturis maždaug 25 cm skersmens diskus.

* Jų viršų aptepkite pomidorų padažu, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite raudonėliais, sudėkite susmulkintus pievagrybius, paprikas, ananasų gabaliukus, užberkite sūrį, truputį druskos, pipirų ir pašaukite į 200–220 °C orkaitę. Kepkite maždaug 20 min.

* Iškeptas picas pagardinkite bazilikais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Blynai su obuoliais ir šokoladu

Jau senokai bemėginau naujų blynų receptų, vis kepdavau išmėgintus ir pamėgtus. Niekas įdomaus neužkliūdavo už akių. Iki į rankas paėmiau mažą šokoladinių receptų knygelę. Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu, plius tarkuotu obuoliu. Kiek baiminausi, jog bus per sausi, tačiau blynai puikūs, labai skanūs.

Skaniausio šeimos kugelio receptas

Sako nebevartotinas toks šio patiekalo pavadinimas. Siūlo vadinti tarkainiu. Na, nežinau kaip jums, bet man šis pavadinimas neprilipo, o kadangi asmeninėje erdvėje dar galime rašyti ką beužsigeidžią, tebūnie tai klasikinis pavadinimas. Nes ir receptas, kurį aprašysiu, yra labiau klasikinis, nei modernus.

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.