Paukštienos sriuba su pupelėmis

Tiršta sriuba, beveik kaip troškinys. Baltas pupeles šiai sriubai naudokite konservuotas arba pačių virtas. Jas išvirsite greičiau, jeigu iš vakaro užmerksite šaltame vandenyje.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- „Oskarų“ žvaigždžių grožio triukai, kuriais galite pasinaudoti ir jūs (FOTO)
- Savaitės ikona. V. Skaisgirė atskleidžia geriausią priemonę nuo senėjimo
- D. Michelevičiūtė: nebenoriu slėptis po įvaizdžiais
- Savaitės horoskopas: turėsite puikią galimybę pagerinti materialinę padėtį
- Pasukų lietiniai su varškės įdaru

Reikės:

400 g paukštiena gabaliukų be kaulų,
3 salierų kotų,
1 svogūno ropelės,
2-3 morkų,
0,5-0,6 l paukštienos nuoviro arba sultinio,
2 skardinių (po 400 g) konservuotų baltųjų pupelių,
lauro lapelio,
2-3 šakelių šviežio čiobrelio,
2 šaukštų aliejaus kepimui,
pluoštelio petražolių.

Kaip gaminti

* Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais.

* Salierų kotus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

* Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite.

* Didelėje keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite nuplautą ir nusausintą paukštieną. Kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki ims skrusti. Suberkite morkas , svogūną ir salierus, pakepinkite dar apie 5-7 min. Tada viską supilkite į puodą.

* Užberkite ant mėsos ir daržovių čiobrelius, lauro lapą, įberkite druskos, pipirų, supilkite sultinį, pamaišykite ir užvirinkite. Tada karštį sumažinkite ir virkite dar apie 40 min, iki mėsa bus minkšta.

* Sukratykite į sriubą nukoštas pupeles, išmaišykite, pavirkite dar keletą minučių, ir sriuba jau paruošta. Pagardinkite ją petražolėmis.

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis