Paprastas obuolių pyragas

 (1)
Paprastas obuolių pyragas%
„iStockphoto“ nuotrauka




Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Obuolių pyragas – vienas dažniausiai kepamų ir daugelio labai mėgstamas. Šiam pyragui kepti nereikia jokių įmantrių produktų. Su pieno stikline, kavos ar kakavos puodeliu – tai tikras gardumynas. Ir žinoma, jis skaniausias – ką tik ištrauktas iš orkaitės. 

Reikės:
300 g miltų,
120 g cukraus,
120 g kepinių margarino arba sviesto,
3-4 obuolių,
4 kiaušinių,
5 šaukštų pieno,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
nuo vienos citrinos nutarkuotos žievelės,
1 valgomojo šaukšto cukraus pudros,
sviesto skardai patepti.  

Kaip gaminti
* Atskirtus kiaušinių baltymus plakite iki jie virs standžiomis putomis.
* Cukrų, margariną, citrinos žievelę, pieną ir kiaušinių trynius sukite, kol pasidarys puri masė. Tada įmaišykite miltus, kepimo miltelius, pabaigoje – baltymus.
* Tešlą sudėkite į sviestu išteptą apvalią skardą ir šaukštu ją išlyginkite.
* Obuolius nulupkite, supjaustykite didelėmis skiltelėmis ir sudėkite ratu ant tešlos. Kepkite 170 °C orkaitėje apie valandą.
* Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Verta žinoti

Skardą galima ne sviestu ištepti, bet iškloti kepimo popieriumi.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Kvapnioji riešutų duona

Linkime, kad visi namai kvepėtų namine duona.

Sultingieji mėsos ir cukinijų kepsniai (3)

Sotūs, minkšti kepsniukai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

Prancūziški rageliai arba kruasanai

Kas gi nemėgsta nemėgsta prancūziškų ragelių, dar kitaip vadinamų kruasanais? Jie tiesiog puikūs. Bent aš labiausiai mėgstu pačius paprasčiausius sviestinius kruasanus, be jokių migdolinių ar kitokių įdarų.

Makaronų apkepas sūrio padaže ir traškia plutele (1)

Kreminis patiekalas su trupučiu traškios plutelės – tai, ką mėgsta, ko gero, visi. Tam, kad jų paragautumėte, reikės makaronų „vamzdelių“ ir šio recepto.

3 receptai su pomidorais: sriuba, pyragas, užkandis

Vasara įsibėgėjo ir jau nudžiugino pomidorų gerbėjus gausiu derliumi. Lietuvoje ypač vertinami šviežiai užauginti pomidorai, kurie išsiskiria savo spalva, sultingu skoniu ir kvapu.

Užkandžiui – įdarytas prancūziškas batonas (1)

Vienas didelis karštas sumuštinis. O iš tikrųjų tai šauni idėja jūsų pusryčių stalui.

Bulvių paplotėliai su įdaru (2)

Bulvių mėgėjams paplotėliai neabejotinai patiks. O skanus įdaras privers „čepsėti“ iš skanumo.

Režisierė Saulė Degutytė: vasara – atradimų metas. RECEPTAS

Aktorė, režisierė, scenografė, netradicinės menininkų grupės „Stalo teatras“ įkūrėja Saulė Degutytė pasakoja apie savo vasaros dienas, kaip nepasiduoti liūdesiui, jei už lango lyja, ir dalinasi savo receptu.

360 puslapių pasaka apie Lietuvą

Ši istorija prasideda prie vakarienės stalo, lėkštėje, pilnoje stebuklingų kvapų, skonių, emocijų ir prisiminimų. Tankiuose mūsų mažos šalies, vardu Lietuva, miškuose, plačiose pievose ir šaltuose upių mėliuose. Laukuose ir ežeruose. Nuo žemės iki dangaus. Laikais, kai mūsų gyvenimo istorijos buvo apjuostos persipynusių įvykių grandine: gamtos gimimu, brendimu, mirtimi ir atgimimu.

Kokosiniai sausainiai – tiesiog tirpsta burnoje!

Gardžių kokosinių sausainių receptas.