Paprastas obuolių pyragas

 (1)
Paprastas obuolių pyragas%
„iStockphoto“ nuotrauka




Obuolių pyragas – vienas dažniausiai kepamų ir daugelio labai mėgstamas. Šiam pyragui kepti nereikia jokių įmantrių produktų. Su pieno stikline, kavos ar kakavos puodeliu – tai tikras gardumynas. Ir žinoma, jis skaniausias – ką tik ištrauktas iš orkaitės. 

Reikės:
300 g miltų,
120 g cukraus,
120 g kepinių margarino arba sviesto,
3-4 obuolių,
4 kiaušinių,
5 šaukštų pieno,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
nuo vienos citrinos nutarkuotos žievelės,
1 valgomojo šaukšto cukraus pudros,
sviesto skardai patepti.  

Kaip gaminti
* Atskirtus kiaušinių baltymus plakite iki jie virs standžiomis putomis.
* Cukrų, margariną, citrinos žievelę, pieną ir kiaušinių trynius sukite, kol pasidarys puri masė. Tada įmaišykite miltus, kepimo miltelius, pabaigoje – baltymus.
* Tešlą sudėkite į sviestu išteptą apvalią skardą ir šaukštu ją išlyginkite.
* Obuolius nulupkite, supjaustykite didelėmis skiltelėmis ir sudėkite ratu ant tešlos. Kepkite 170 °C orkaitėje apie valandą.
* Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Verta žinoti

Skardą galima ne sviestu ištepti, bet iškloti kepimo popieriumi.

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Trapūs žagarėliai

Paskutinį kartą žagarėlius valgiau prieš 15 metų, jau ir tikrąjį skonį pamiršau, nežinau kokie turėtų būti tradiciniai žagarėliai. Maniškiai gavosi trapūs ir tirpstantys burnoje. Tešla labai lengvai minkėsi ir kočiojosi, nelipo prie rankų. Tikriausiai, gerai atitaikiau produktų proporcijas.

Kakavinis pyragas be kiaušinių ir be riebalų (4)

Super lengvai pagaminamas pyragas, kuris gali būti laisvai transformuojamas į prabangų porėtą ir drėgną tortą, skoniu primenantį Juodo miško ir Kalėdinio meduolio miksą. Net menką patirtį virtuvėje turintys konditeriai lengvai pagamins šį skanėstą.

Užgavėnių blynai. TOP 5 (1)

Šiandien valgome blynus - tokia skani Užgavėnių tradicija. O kokius blynus kepti ir namiškius bei svečius vaišinti – renkasi kiekviena šeimininkė.

Keksas su džiovintomis spanguolėmis

Kepinys labai gardus. Purus, gana drėgnas. Nieko netrūksta.

Burnoje tirpstantys kefyro blynai (2)

Užgavėnių išvakarėse...

Traškūs bulviniai blynai (5)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

Purūs ir minkšti blynai

Blynai gaunasi išties puikūs! Purūs ir minkšti, net kilo mintis, kad valgau debesėlius…

Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške (4)

Paįvairinimui šį kartą noriu pasidalinti pyrago receptu, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas, jokio pridėtinio cukraus ar miltų!

„Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis!

Sočioji žuvienė

Soti ir skani sriuba. Ir ją labai sveika valgyti.

Skanūs marinuoti šonkauliukai

Šonkauliukai - dažnas svečias ant mano stalo ir esu išbandžiusi daugybę neįprastų receptų, tad dalinuosi labiausiai patikusiu.

Naminis "Kuršėnų" vyniotinis (6)

Jei naudosite paprastą varškę - ją reikia pertrinti per smulkų sietelį, kad neliktų grūdelių. Aš naudojau desertinę plombyro skonio varškę.

Plikyti sausainiai (1)

Žiemos vakarai labai tinka sukiojimuisi virtuvėje, todėl dažniau lepinu šeimyną saldumynais. Nors šių sausainių saldumynais vadinti gal ir nederėtų, cukraus juose tikrai nedaug, labiau užburia minkšta, puri tekstūra ir lengvas vanilės prieskonis.

Ryžių užkepėlė su vištiena (1)

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.

Užgavėnių varškėtukai (2)

Ruošiamės užgavėnėms ir renkam skaniausius blynus.
Št vas. 13d.
-2°...5°
Sk vas. 14d.
-2°...3°
Pr vas. 15d.
-1°...5°
An vas. 16d.
-4°...2°
Tr vas. 17d.
-5°...3°