Paprastas obuolių pyragas

 (1)
Paprastas obuolių pyragas%
„iStockphoto“ nuotrauka




Obuolių pyragas – vienas dažniausiai kepamų ir daugelio labai mėgstamas. Šiam pyragui kepti nereikia jokių įmantrių produktų. Su pieno stikline, kavos ar kakavos puodeliu – tai tikras gardumynas. Ir žinoma, jis skaniausias – ką tik ištrauktas iš orkaitės. 

Reikės:
300 g miltų,
120 g cukraus,
120 g kepinių margarino arba sviesto,
3-4 obuolių,
4 kiaušinių,
5 šaukštų pieno,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
nuo vienos citrinos nutarkuotos žievelės,
1 valgomojo šaukšto cukraus pudros,
sviesto skardai patepti.  

Kaip gaminti
* Atskirtus kiaušinių baltymus plakite iki jie virs standžiomis putomis.
* Cukrų, margariną, citrinos žievelę, pieną ir kiaušinių trynius sukite, kol pasidarys puri masė. Tada įmaišykite miltus, kepimo miltelius, pabaigoje – baltymus.
* Tešlą sudėkite į sviestu išteptą apvalią skardą ir šaukštu ją išlyginkite.
* Obuolius nulupkite, supjaustykite didelėmis skiltelėmis ir sudėkite ratu ant tešlos. Kepkite 170 °C orkaitėje apie valandą.
* Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Verta žinoti

Skardą galima ne sviestu ištepti, bet iškloti kepimo popieriumi.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Grilio sezonas: patarimai, kaip marinuoti ir kiek kepti mėsą, žuvį, vištieną

Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, kartu su jais prasidėjo ir visų lauktas grilio sezonas. Tačiau tradiciniai grilio atributai kaip šašlykų majonezo marinatas ir jų gardinimas pomidorų padažu – tampa atgyvenusiais.

Trapūs sausainiai su džemu

Nepaprasto trapumo sausainiai! Nesitikėjau, kad iš tokio paprasto recepto išeis tokie skanūs sausainukai.

Makaronai su žemės riešutų sviestu

Riešutų sviestas – daugelio silpnybė. Nors į šį ratą nepapuolu, bet kai turiu, dažniausiai riešutų sviestu paskaninu avižinę košę arba tiesiog pakabliuoju vieną kitą šaukštą galvodama, kaip nepadauginti.

Krevečių ir agurkų salotos

Kartais reikia ne tik laiko, bet ir maisto tik sau... Pasilepinti, pasimėgauti tuo, ką mėgsti. Ir nebūtinai tortais ar saldžiais pyragais. Visai ne. Kartais užtenka salotų. Paprastų, bet labai skanių.

Sviestiniai varškės sausainiai (2)

Man labai patinka, kai sausainius galiu paruošti vos iš kelių ingredientų. Šie kaip tik tokie - labai skanūs, nesudėtingai padaromi ir daliai atrodantys.

Pagerintos angliškos bandelės (2)

Labai skanios bandelės, minkštos, trapios, sodraus, turtingo skonio. Bandelių tekstūra, skonis labiau panašėja į sausainių. Pasirodė lyg viduriukas tarp bandelių ir sausainių.

Traškūs močiutės vafliai (2)

Pagal senovinį močiutės receptą šie vafliai visuomet gaunasi traškūs.

Trinta porų ir svogūnų sriuba

Sriuba labai nustebino. Kreminė, švelnios tekstūros, šiek tiek jaučiasi poro-svogūno aštrumas, bet jis tikrai nėra gąsdinantis. Net mano mažoji dukrytė skaniai valgė.

Paprastas varškės pyragas (3)

Nieko mandro nenorėjau gaminti, todėl suimprovizavau labai paprastą pyragą. Žinau, kad tokiu principu yra kepamas prancūziškas varškės pyragas. Su įdaru, kuris gaminamas iš varškės, cukraus ir kiaušinių.

Mielinė tešla be kildinimo - pyragėliai su dešrelėmis

Lengviausiai padaroma, pati minkščiausia ir puriausia iki šiol daryta mielinė tešla. Ir - TAIP, jos nereikia kildinti! Galite kepti bandeles su įdarais, be įdaro, naudoti picų ar nesaldžių pyragų pagrindui.

Skaniosios varškės spurgos (6)

Tokį kalną iškepiau, kad vizualiai ir pati atrodysiu kaip spurgytė! Juokas juokais! Vasara ne už kalnų, o pilvuką palepinti tai norisi, ir sukūst norisi, bet žinot, prioritetai…maistas ima viršų!

Kiaulienos faršo suktinukai su daržovių įdaru

Kartais tereikia tik paieškoti idėjų, kaip paprastą patiekalą iš faršo paversti įdomesniu ir skanesniu.

Krabų lazdelių užtepėlė (6)

Paprasta, bet labai skani, viena iš sūresnių užtepėlių. Gaminau pirmą kartą ir tikrai gaminsiu dar ir dar.

Cinamoninės rožytės

Vieno kąsnio sausainiukai – puikus arbatos ar kavos puodelio palydovas. Ypač su miela drauge, plepant apie orą ir vaikus. Kadangi esu lėto gyvenimo šalininkė, renkuosi namie gamintą tešlą, o skubančioms šeimininkėms, kaip visada, pagelbės pusfabrikačiai – šaldyta tešla. Tik šiems sausainiukams labiau tinka mielinė tešla, ne bemielė.

Tuno salotos (5)

Nieko nematyto, ar prašmatnaus, bet norėjau savo tinklaraštyje šią salotų idėją turėti. Šios salotos pravers, kai netikėtai užklups svečiai, arba nebus daug laiko vakarienei ruošti. Gardu, gaivu, gana sveika. Galima naudoti kaip užtepėlę ant riekutės duonos.
Št geg. 07d.
6°...21°
Sk geg. 08d.
9°...22°
Pr geg. 09d.
10°...22°
An geg. 10d.
11°...22°
Tr geg. 11d.
11°...21°