Paprastas obuolių pyragas

Paprastas obuolių pyragas%
„iStockphoto“ nuotrauka




Obuolių pyragas – vienas dažniausiai kepamų ir daugelio labai mėgstamas. Šiam pyragui kepti nereikia jokių įmantrių produktų. Su pieno stikline, kavos ar kakavos puodeliu – tai tikras gardumynas. Ir žinoma, jis skaniausias – ką tik ištrauktas iš orkaitės. 

Reikės:
300 g miltų,
120 g cukraus,
120 g kepinių margarino arba sviesto,
3-4 obuolių,
4 kiaušinių,
5 šaukštų pieno,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
nuo vienos citrinos nutarkuotos žievelės,
1 valgomojo šaukšto cukraus pudros,
sviesto skardai patepti.  

Kaip gaminti
* Atskirtus kiaušinių baltymus plakite iki jie virs standžiomis putomis.
* Cukrų, margariną, citrinos žievelę, pieną ir kiaušinių trynius sukite, kol pasidarys puri masė. Tada įmaišykite miltus, kepimo miltelius, pabaigoje – baltymus.
* Tešlą sudėkite į sviestu išteptą apvalią skardą ir šaukštu ją išlyginkite.
* Obuolius nulupkite, supjaustykite didelėmis skiltelėmis ir sudėkite ratu ant tešlos. Kepkite 170 °C orkaitėje apie valandą.
* Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Verta žinoti

Skardą galima ne sviestu ištepti, bet iškloti kepimo popieriumi.

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Julijos virtuvė. Persikų-migdolų pyragas (2)

Yra pyragai, kuriuos kepi pirmą bei paskutinį kartą gyvenime ir net neprisimeni koks buvo jų skonis, ir yra PYRAGAI, kurie, sakytum, atrodo nekaltai, tačiau yra tokio pasakiško skonio, jog imi gailėtis kvietęs svečių vakarienei.

Virtinukai su sūriu (1)

Kelionės įspūdžiai iš Italijos ir atsivežtas pesto indelis – manau, kad šie du faktoriai leido man sumanyti pagaminti virtinukus su kiek kitokiu įdaru.

Kepta vištiena garstyčių marinate (1)

Nesudėtingas marinatas, bet labai skanus, ir vištiena bus pikantiško skonio.

Du vasariški dešrainių receptai

Paprastai dešrainiai Lietuvoje vertinami kaip greitas maistas, tačiau iš kokybiškų produktų pagamintas vadinamasis „hot-dogas“, pasak maisto specialistų – puikus ir kartu žaismingas patiekalas.

Varškės pyragas su uogomis

Puikiai kvepiantis ir nuostabaus skonio pyragas, ypač tinkamas su geru ispanišku vynu!

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms – agurkai bus saldžiarūgščiai.

Aviečių ir raudonųjų serbentų džemas

Ko gero mano megiamiausia, ypatingo skonio uogienė.

Marinuotų agurkų mišrainė (1)

Saldžiarūgštė mišrainė, puikiai tinkanti prie mėsos.

Traškios bulvytės, keptos orkaitėje (1)

Tikras gėris bulvių mėgėjams - labai skanu. Šiek tiek reikės kantrybės, kol visas jas supjaustysite ir sulauksite, kada iškeps, bet skonis atpirks visą triūsą.

Braškių ir bananų džemas (1)

Nepaprasto skonio - labai rekomenduoju.

Medutis su varške

Šį kartą gaminau šiek tiek neįprastą Medutį. Visi varškės kepinių mylėtojai mane supras. Torte vis dar jaučiasi ir medaus, ir citrinos skonis, todėl pavadinimo pakeisti būtinybės nėra, atrodo gana tradiciškai, taip?

Kepti varškėtukai (1)

Minkštučiai viduje ir traškūs išorėje. Jei vėl norėčiau patiekti saldžiai - džiūvesėliuose nevoliočiau, norėčiau įprasto varianto, o su sūriu padažu šie traškūs varškėčiai yra kažkas nuostabaus!

Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val. (10)

Būna, kad šviežiai raugintų agurkėlių užsimanote šiandien. Bet vakar anei užvakar jų neparaugėte... Išeitis yra!

Trapios pusryčių bandelės

Tokias traputes, sakyčiau angliškas, pusryčių bandeles aš kepu dažnai. Užtrunku mažiau nei pusvalandį, o malonumo valgant man jos suteikia daugiau nei bet koks pirktinis batonas su dešra.

Žalumynų šaldymas žiemai (14)

Gal kai kam tai jau nebus nauja, bet aš šiemet pirmą kartą išbandžiau kiek kitokiu būdu šaldyti įvairius žalumynus.
Kt lie. 30d.
12°...18°
Pn lie. 31d.
13°...20°
Št rgp. 01d.
13°...20°
Sk rgp. 02d.
10°...23°
Pr rgp. 03d.
13°...28°