Paprastas obuolių pyragas

Paprastas obuolių pyragas%
„iStockphoto“ nuotrauka




Obuolių pyragas – vienas dažniausiai kepamų ir daugelio labai mėgstamas. Šiam pyragui kepti nereikia jokių įmantrių produktų. Su pieno stikline, kavos ar kakavos puodeliu – tai tikras gardumynas. Ir žinoma, jis skaniausias – ką tik ištrauktas iš orkaitės. 

Reikės:
300 g miltų,
120 g cukraus,
120 g kepinių margarino arba sviesto,
3-4 obuolių,
4 kiaušinių,
5 šaukštų pieno,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
nuo vienos citrinos nutarkuotos žievelės,
1 valgomojo šaukšto cukraus pudros,
sviesto skardai patepti.  

Kaip gaminti
* Atskirtus kiaušinių baltymus plakite iki jie virs standžiomis putomis.
* Cukrų, margariną, citrinos žievelę, pieną ir kiaušinių trynius sukite, kol pasidarys puri masė. Tada įmaišykite miltus, kepimo miltelius, pabaigoje – baltymus.
* Tešlą sudėkite į sviestu išteptą apvalią skardą ir šaukštu ją išlyginkite.
* Obuolius nulupkite, supjaustykite didelėmis skiltelėmis ir sudėkite ratu ant tešlos. Kepkite 170 °C orkaitėje apie valandą.
* Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Verta žinoti

Skardą galima ne sviestu ištepti, bet iškloti kepimo popieriumi.

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Keptos vištienos blauzdelės su garstyčių padažu

Šis receptas nereikalauja jokių ilgų vištienos marinavimų, todėl bet kada galite nusipirkę blauzdelių paruošti pietums ar vakarienei.

Julijos virtuvė. Jautienos troškinys su pupelėmis ir aitriąja paprika

Čili (meksikietiškas troškinys su aitriąja paprika) – puikus patiekalas vėsesniems rudens vakarams (pripažinkime, vasara prabėgo ir netrukus visi, apsisupę antklodėmis, šildysimės namuose) dėl sočių raudonųjų pupelių, maltos jautienos bei aštraus pomidorinio padažo.

Avižiniai sausainiai su spanguolėmis

Kai prie puodelio arbatos norisi ko nors saldaus, šie sausainiai gali būti „tuo kažkuo skaniu“. Greitai ir nesudėtingai pagaminami, skaniai kvepiantys bei universalūs – tiek kasdieniam vakarui, tiek šventiniam stalui.

Kaukazinių slyvučių pagardas. Gruziniškas receptas (1)

Lenkiu galvą prieš gruzinų virtuvę, ypač padažus ir pagardus, gaminu ir naudoju jų labai daug, nes jie puikiai papildo mėsiškus, paukštienos patiekalus, sriubas, troškinius, salotas, sūrius…

Bananiniai keksiukai (2)

Dalinamės labai paprastu bananinių keksiukų receptu.

Makaronai kinietiškai - su daržovėmis ir saldžiarūgščiu padažu

Tokį patiekalą valgiau rytiečių restorane. Namie pabandžiau kažką panašaus pakartoti. Skonis beveik identiškas. Rekomenduoju rytų virtuvės gerbėjams - labai greita, paprasta ir skanu.

Aštrūs marinuoti agurkai

Šiuo receptu gaminti agurkai yra ypatingi – didelis kiekis cukraus, užgesintas actu, čili pipirai – nuostabus derinys, jei nebijote didelio kiekio konservantų ir mėgstate vadinamą “bulgarišką” marinuotų agurkų skonį.

Mini kibinai su kopūstais (tešla be kiaušinių) (4)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

Mielinės bandelės

Labai paprastos, kvapnios ir senuosius mokyklos laikus primenančios bandelės. Būtinai pabandykite iškepti!

Aguonų duonelė su džemo įdaru

Pakelkit ranką tie, kurie mėgsta kepinius su aguonomis. Ir tie, kurie mėgsta drėgnus pyragus. Tai va, jei pakėlėte ranką (arba abi), galit bėgti į virtuvę ir drąsiai gaminti šią duonelę/keksą/pyragą. Man jis labai patiko.

Meduje marinuotos paprikos

Labai paprastas ir labai skanus marinatas. Tik šį kartą aš sumažinau aliejaus kiekį, nes pagal originalų receptą, stiklinė aliejaus man buvo per riebu.

Migdoliniai sausainiai

Tai – dėkingas receptas, kurį galima pritaikyti pagal savo pomėgius ir turimus produktus.

Manų apkepas su vyšniomis

Skanus manų apkepas. Galima valgyti pietums, arba desertui, bet skaniasias - dar karštas. Manau, kad būtų ypatingai gardus, papildomai įmaišius kokius 100g varškės. Kitą kartą taip ir darysiu!

Gardusis pomidorų padažas žiemai (4)

Šiais metais, kaip niekad, konservuoju pakankamai daug. Padažas labai išgirtas ir tikrai gardus. Tad verta sunaudoti pomidorus šiam reikalui.

Varškės pyragas su vyšniomis

Uogas galite naudoti įvairias. Tiks ir šaldytos, tik nupilkite skystį. Pagal originalų recepta įdarui reikėjo kokoso kremo, bet jo neradau. Jei rasite, kepkite su kremu - manau, pyragas bus dar skanesnis (nors ir pienas puikiai tiko).
Sk rgs. 06d.
10°...19°
Pr rgs. 07d.
9°...18°
An rgs. 08d.
9°...16°
Tr rgs. 09d.
9°...16°
Kt rgs. 10d.
8°...16°