Paprastas obuolių pyragas

 (1)
Paprastas obuolių pyragas%
„iStockphoto“ nuotrauka




Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Obuolių pyragas – vienas dažniausiai kepamų ir daugelio labai mėgstamas. Šiam pyragui kepti nereikia jokių įmantrių produktų. Su pieno stikline, kavos ar kakavos puodeliu – tai tikras gardumynas. Ir žinoma, jis skaniausias – ką tik ištrauktas iš orkaitės. 

Reikės:
300 g miltų,
120 g cukraus,
120 g kepinių margarino arba sviesto,
3-4 obuolių,
4 kiaušinių,
5 šaukštų pieno,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
nuo vienos citrinos nutarkuotos žievelės,
1 valgomojo šaukšto cukraus pudros,
sviesto skardai patepti.  

Kaip gaminti
* Atskirtus kiaušinių baltymus plakite iki jie virs standžiomis putomis.
* Cukrų, margariną, citrinos žievelę, pieną ir kiaušinių trynius sukite, kol pasidarys puri masė. Tada įmaišykite miltus, kepimo miltelius, pabaigoje – baltymus.
* Tešlą sudėkite į sviestu išteptą apvalią skardą ir šaukštu ją išlyginkite.
* Obuolius nulupkite, supjaustykite didelėmis skiltelėmis ir sudėkite ratu ant tešlos. Kepkite 170 °C orkaitėje apie valandą.
* Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Verta žinoti

Skardą galima ne sviestu ištepti, bet iškloti kepimo popieriumi.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.

Labai skanus uogų tiramisu

Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!

Gaivus nekeptas meduolių tortas su bananais

Originaliame recepte meduoliai buvo netrupinami, o tiesiog supjaustomi riekelėmis. Tortas buvo skanesnis pastovėjęs parą. Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės saldinti grietinę.

Vasariškiems užkandžiams – pikantiška užtepėlė

Asmeniškai man be šios užtepelės užkandžių stalas liktų kažkoks neišbaigtas, be to, ir nuo stalo pradingsta bene greičiausiai. Tinka tepti tiek ant keptos duonos, tiek ant skrudinto batono. Manau, receptas jau daug kam žinomas, skonis pažįstamas iki pat pat… Kai kam priminsiu, o kai kam galbūt tai bus naujas atradimas, skanaus!

Vakarienei – labai gardūs blynai!

Oi kaip mane erzina, kad vis nepataikau, kiek savo šeimynai rytais išvirti košės. Visai neseniai pasakiau stop tokiam maisto švaistymui. Liko košės – iš jos gims koks kitas patiekalas. Štai taip, man visai netikėtai, atradau išties labai gardžių ir šeimos teigiamai įvertintų blynų receptą.