Orinės spurgytės

 (9)
Minkštos, orinės spurgytės - ir namiškiams, ir svečiams.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

250 g kefyro
1 kiaušinio
apie 5 valg. šaukštus cukraus
truputį druskos
½ arb. šaukštelio sodos
3 valg. šaukštai augalinio aliejaus
2,5-3 stiklinės miltų
augalinio aliejaus virimui
cukraus pudros apibarstymui

Kaip gaminti

* Kefyrą išsukti su kiaušiniu, cukrumi ir druska.

* Supilti į masę sodą ir augalinio aliejaus 3 šaukštus.

* Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų.

* Tešlą padalinti į dvi dalis ir kiekvieną iškočioti iki 1 cm storio.

* Puodeliu išpausti apskritimus, o mažesnio diametro taurele išspausti apskritimo vidų. Likučius panaudoti kitoms spurgytėms.

* Į puodą įpilti augalinio aliejaus – kad būtų maždaug per 1 cm.

* Į įkaitintą aliejų dėti spurgytes ir kepti. Išgriebtas karštas galima sudėti ant virtuvinio popierinio rankšluosčio – riebalams sugerti. Dar karštas spurgytes apiberti cukraus pudra.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Cukinijų blyneliai su avinžirniais

Nepraleidžiu progos pasilepinti tokio tipo blyneliais, kai būnu viena. Dažniausiai persivalgau, bet aiii, o kam nepasitaiko?

Savaitgalio receptai: plikytos tešlos pyragas ir vištienos ir daržovių sriuba su avokadu (1)

Italas kulinaras Gian Luca Demarco ir jo kolega Ali Gadžijevas pristato šeštadienio ryto patiekalus.

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.