Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragųreceptus.

26 cm. apvaliai formai (naudojau stiklinę)

Pagrindui:

1 kiaušinis

100 g cukraus

50 g šalto sviesto

200 g miltų

1 a.š. kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

Įdarui:

600-700 gr. kubeliais pjaustytų obuolių

100 g razinų

20 g sviesto

50 g rudojo cukraus (arba pagal skonį, priklausomai nuo obuolių rūgštumo)

20 g krakmolo

40 ml vandens

30 g migdolų plokštelių

2 v.š. citrinos sulčių

Medaus užpilui:

70 g rudojo cukraus

15 g sviesto

2 v.š. medaus

35 ml pieno

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Pagrindas. Kiaušinį išplakame su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, sudedame supjaustytą sviestą ir triname rankomis, kol gausime trupinius. Supilame kiaušinius, užminkome tešlą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame 30 min. į šaldytuvą.

* Įdaras. Į puodą beriame obuolius, razinas, sviestą, cukrų ir citrinos sultis. Maišydami ant nedidelės ugnies pakaitiname viską 10 min. Krakmolą ištirpiname vandenyje ir supilame į obuolių masę. Nukeliame nuo viryklės. Kepimo formą ištepame riebalais, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Dugną keliose vietose subadome šakute. Dedame įdarą, ant viršaus užbarstome migdolus.

* Užpilas. Visus produktus dedame į puodą, pakaitiname iki užvirimo, sumažiname ugnį, paverdame kelias minutes ir užpilame ant obuolių.

* Pyragą kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min, kol viršus gražiai parusta. Pyragą visiškai atvėsiname (bent 2-3 val.) Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis