Netikras Napoleono tortas su citrininiu kremu

Tai vienas iš tų namuose keptų tortų, kurie palieka didelį įspūdį. Kas gali būti geriau už naminį Napoleoną - amžinąją klasiką? Šis tortas kiek kitoks nei tradicinis, jis pagaminamas daug paprasčiau, greičiau, ne toks riebus, gaivaus citrininio skonio. Gabalėlis tokio torto, palieka ilgą citrininio skonio šleifą burnoje ir ilgą malonų prisiminimą apie jį.

Skaitomiausi straipsniai:
- Gegužės mėnesio horoskopas: ko laukti kiekvienam Zodiako ženklui
- Kaip seksas ir šlapimo pūslės uždegimas yra susiję?
- Žiaurioji grafienė grožį puoselėjo nekaltų mergelių kraujo voniomis
- Kodėl vyrai vienas myli, o kitas veda?
- Liaudiškos priemonės, kaip išnaikinti maistines museles ir kandis

18 cm tortą gaminsite apie 90 min.

Reikės:

8 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos,

Citrininiam kremui:

2 citrinų,
2 kiaušinių,
1 st. cukraus,
60 g. sviesto,
1 a.š. vanilinio cukraus.Naudojama pirktinė sluoksniuota tešla ir lengvai pagaminamas citrininis kremas „Lemon Curd“, kurio nenorint gaminti, galima nusipirkti ir parduotuvėje. Aš viską ir visad mėgstu supaprastinti, tą patį (ar bent jau panašų) rezultatą gauti greičiau ir lengviau. Taip iš mano tinginystės ir gimė ši mintis - tortą Napoleonas kepti iš pirktinės sluoksniuotos tešlos, o jį pertepti ne tokiu riebiu, kaip tradicinis sviestinis ar plikytas, o lengvesniu ir gaivesniu kremu. Šį tortą lengvai pagamins ir sūnus, ir dukra, ir vyras, ir virtuvėje neturinti laiko suktis moteris.

sezoninevirtuve.lt nuotr.
Kaip gaminti

* Sluoksniuotos tešlos lapelius dar sušalusius, kad nesuliptų, išėmiau iš pakuotės ant kepimo popieriaus ir leidau atšilti.

* Tešlai suminkštėjus, kiekvieną lapelį iškočiojau kočėlu, kad būtų plonesnė ir taip, kad tilptų į norimo skersmens torto formą. Naudojau 18 centimetrų torto formos apvalų dangtį, kurį dėjau ant iškočiotos tešlos ir peiliu apipjoviau apskritimą. Atlikusią nuo apskritimo tešlą palikau - kai iškeps, tiks papuošimui ir trupiniams.

* Torto lakštus po vieną kepiau įkaitusioje 200 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes kiekvieną. Per valandą turėjau 8 išsipūtusius torto pagrindus. Labai svarbu tešlos neperkepti, nes ji linkusi trauktis ir bus labai trapi. Neišsigąskite, lakštai kepdami iškils ir išsipūs, tai ne bėda, kai tepsite tortą, lakštus paspausite ir pūslelės sutrūkinės.

sezoninevirtuve.lt nuotr.

* Citrininiam kremui lengvai išplakiau kiaušinius. Nuo citrinų nutarkavau žievelę ir išspaudžiau jų sultis. Didesniame puode užviriau vandenį, į jį dėjau mažesnį, į kurį supyliau citrinų sultis su tarkuotomis žievelėmis, cukrų, vanilinį cukrų, plaktus kiaušinius ir gabalėliais supjaustytą sviestą. Kremą viriau vandens vonelėje ant žemos temperatūros, pastoviai maišydama - iš pradžių, kol ištirps cukrus ir sviestas, po to, kol kremas sutirštės. Kremo jokiu būdu nereikia užvirti. Mano kremas išvirė per 15 minučių. Išviręs citrininis kremas turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos.

* Iškeptus torto lakštus dėjau vieną ant kito pūslėta puse į apačią, vis paspausdama ir kiekvieną jų pertepiau dideliu šaukštu citrininio kremo. Ant paskutinio lakšto gausiai tepiau kremo, juo aptepiau ir torto šonus. Likusius nuo apskritos formos, iškepusius tešlos galiukus sutryniau kočėlu į trupinius, palikdama kelis pačius gražiausius galiukus papuošimui. Pagamintais trupiniais gausiai apibarsčiau torto viršų ir šonus. Viršų puošiau likusiais tešlos gabaliukais ir nutarkuota citrinos žievele. Gerai būtų, kad tortas prieš valgant nors 2-3 valandas pastovėtų šaldytuve, o dar geriau, per naktį.

Skanaus torto!

www.sezoninevirtuve.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis