Neriebus ir lengvas citrininis varškės tortas

Nekeptas (bet virtas), lengvas tiek gaminti, tiek valgyti tortukas.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Taip gausis, kad vėl pati save pagirsiu, bet tebūnie – tai nuostabus, lengvas, neriebus tortas, nežinau ką dar apie jį pasakyti, turbūt tik tai, kad džiaugiuosi, jog toks receptas „gimė“ mano galvoje ir norėčiau visus juo pavaišinti.

Trupintų sausainių ir saulėgrąžų pagrindas, citrinų skonio, mėtų aromato varškės kremas apgaubtas baltojo šokolado jogurtiniais putėsiais su avietėmis – toks šis gražuolis. Puošyba – naujausias mados klyksmas, taip pat mano kūrinys.

Neriebus ir lengvas citrininis varškės tortas
© Asmeninio albumo nuotr.

Pagrindui (18 cm) reikės:

- 160 g sausainių,
- 100 g saulėgrąžų (sūdytos skaniau),
- 50 g sviesto (galite dėti ir daugiau, tuomet tvirčiau sukibs, bet aš norėjau išsisukti su kuo mažiau riebalų – pjaunasi gerai, kol perkeliu į lėkštutę nesutrupa – man to ir pakanka).

Sausainius ir saulėgrąžas sutrupinti smulkintuvu, supilti ištirpintą sviestą, permaišyti, dėti į formos pagrindą, supresuoti ir dėti į šaldytuvą sustingti.

Citrininės varškės kremas su mėtomis:

- 500 g kreminės varškės,
- 1 vnt. citrinų skonio želė pakelis,
- 2 kiaušiniai,
- 20 g miltų,
- 200 g verdančio vandens,
- 10 g želatinos,
- šakelės mėtos ar citrinmėtės (galima ir ekstraktą naudoti).

Mėtas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti atvėsti. Tada kiaušinius išsukti su miltais, supilti mėtinį vandenį, taip pat ir mėtą, sudėti varškę ir ant vidutinės ugnies, nuolat maišant kaitinti, kol užvirs bei šiek tiek sutirštės.

Nukėlus nuo ugnies įmaišyti želė miltelius, maždaug 50 ml vandens ištirpintą želatiną, ir pamaišyti, kol milteliai ištirps. Tada uždengti ir palikti atvėsti. Atvėsus iki kambario temperatūros, supilti ant sausainių pagrindo ir palikti sustingti.

Neriebus ir lengvas citrininis varškės tortas
© Asmeninio albumo nuotr.

Baltojo šokolado jogurto putėsiai: (20 cm)

- 100 g šokolado,
- 300 g natūralaus jogurto,
- 200 g plakamos grietinėlės,
- 10 g želatinos,
- 50 ml vandens,
- Saujos aviečių.

Želatiną ištirpinti 50 ml vandens, į tą patį indą dėti šokoladą ir ant garų vonelės kaitinti, kol šokoladas ištirps.

Tada įmaišyti kambario temperatūros jogurtą. Galiausiai įmaišyti iki lengvų putų išplaktą grietinėlę. Į didesnę formą, išklotą maistine plėvele, dėti sustingusį tortuką, apdėlioti avietėmis ir užpilti paruoštu šokolado kremu. Vėl palikti sustingti.

Sustingus – atsargiai nulupti plėvelę, turėsit originaliai „paglamžytą“, pagal Violetos lazy technique (tinginių technika) tortą.

megejakepeja
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardus sūrio kepsnys – vos iš 3 produktų!

Gal savaitgaliui kepsniukų? Ne riebių kiaulienos ar kiek pabodusių vištienos, bet… jo didenybės naminio sūrio (jei tokio neturite, kur gauti, tiks ir parduotuvinis). Taigi, šiandien siūlome bemėsius kepsnius, kurie skanumu visai nenusileidžia mėsingiesiems.

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Pustrapės tešlos pyragas su citrininiu kremu ir braškėmis.

Labai gardus nekeptas karamelinis pyragas

Paprastas, skanus, karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais.

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Tai švelnūs, riebūs, tiršti, labai skanūs ir baisiai geri ledai.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.