Nekeptas meduolių tortas su bananais

Originaliame recepte meduoliai buvo netrupinami, o tiesiog supjaustomi riekelėmis. Tortas buvo skanesnis pastovėjęs parą. Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės saldinti grietinę.

22-24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais

600 g meduolių
600 g grietinės 30-40%
2 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. cukraus pudros (nebūtina)
4 bananai
1 v.š. želatinos (be kaupo)
40 m šalto vandens

Gaminame

* Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.

* Meduolius sutrupiname (aš šiek tiek pamaliau blenderiu - pažiūrėkite, kokie trupiniai nuotraukoje).

* Grietinę, citrinos sultis ir cukraus pudrą išplakame mikseriu, tuomet supilame ištirpintą ir atvėsintą (!!!) želatiną ir nedideliu greičiu mikseriu vėl išplakame iki vientisos masės. Bananus supjaustome riekelėmis.

* Kepimo formos dugną nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi. Beriame trupinių, užtepame kremo, išdėliojame dalį bananų, vėl beriame trupinių ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti iš trupinių, bet pasilikite jų mažiau, nei viduriniams sluoksniams. Viskas, tortukas paruoštas. Statome į šaldytuvą sustingti. Skanaus!

P.S. Keli mano pastebėjimai. Į grietinę cukraus pudros galima neberti - užtenka saldumo nuo bananų ir meduolių. Kitą kartą grietinės imčiau 800 g (kadangi labai mėgstu daug kremo tortuose :).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis